Bude to hlavne na singleplayer hry (fps, rpg, stratégie... takmer čokoľvek), ale aj youtube, z hudby preferujem rock a metal. Preferujem otvorené, vzdušné slúchadlá (veľký soundstage?) a nech sú pohodlné, Superluxy občas po dlhšej dobe ak nepotrebujem nutne počúvať čo sa presne deje v hre tak nechávam na stole lebo sa mi už potia uši a počúvam len tak potichu čo sa z nich hrnie keď ležia na stole. Dosť ma sklamalo keď sa moje Superluxy "uzavreli" po nasadení custom náušníkov v popise, aj keď potešil mohutnejší bas a hlavne väčšie pohodlie, ale uši sa v nich aj tak potia.
Základná otázka - je možnosť kdesi si nejaké vyskúšať pre porovnanie?
Na ktoré by som sa mal zamerať? Čítal som kopec názorov a čím viac toho čítam tým menej som si istý ktoré vybrať. Nemám problém zobrať z bazáru či zahraničia.
Rozpočet ideálne do 100€, ale som ochotný dať aj do 200€ ak to bude znamenať že nebudem mať o rok pocit že chcem dačo lepšie. Ultra high end ma netrápi, som úplne spokojný so zvukom z mojej Yamaha RX-V475 a 5.1 sústavu repro zo série Mordaunt Short MS90x Avant. Že chcem upgrade som si uvedomil práve keď som si cez ne púšťal Metallicu (320kbps) a skúsil som do receivera zapojiť slúchadlá a zvuk mi okamžite pripadal zastrenejší, bez detailov, zlievajúci sa dokopy. A tiež som si na pc pustil na nete testy a mal som problém rozoznať nahrávky vo vysokej kvalite od tých v nízkej. Zaujímavé že si pamätám že som cez receiver porovnával repro so slúchadlami v minulosti a extra rozdiel som si nevšimol, skôr sa mi slúchadlá zdali trošku lepšie, len to som púšťal rock a bolo to pred zmenou náušníkov, a s repro som vtedy nebol taký spokojný, neboli dobre naladené - dunel mi bas.
DAC/AMP bude nutné riešiť? Ak je to nutnosť, uvažujem že vezmem Fiio K5 Pro z Muzikeru, z toho čo som o ňom čítal tak by prakticky nemal byť brzdou pre nič s normálnou cenovkou.
Teoreticky možno je hlavný problém v tom že nemám DAC/AMP a/alebo dal som nevhodné náušníky, len ťažko to overím bez investícií (staré náušníky som už vyhodil, boli dotrhané) a nerád by som vrazil prachy do niečoho ak to v konečnom dôsledku nemá zmysel. Ale ak to zmysel má budem rád, ušetrím