Ahoj,
Vopred upozornujem, ze moje znalosti ADcka su na juniornej urovni.
Mame 2x DCcko + Azure ( DC01 + DC02), mal by fungovat balancing (teda zmenu, ktoru spravim na jednom DCcku sa prepise na druhe ).
Snazim sa pretlacit Google Endpoint Verification do Chrome.
Mame 2 druhy zariadeni:
1) 1 laptop ma vzdy 1 majitela - tu sa instaluje vsetko spravne
2) na laptopoch sa ludia striedaju na smeny - tu sa to neinstaluje
Pomocou GPresult som zistil, ze GPO sa aplikovalo na vsetky laptopy.
Rozdiel je ten, ze zariadenia, ktore sa nenainstalovali, tak aplikovali group policy z dc02, ostatne dc01.
Vcera som spustil na dc02 rucne replikaci, avsak bez zmeny
Chcel by som Vas poprosit, ci by ste mi poradili, co vsetko mam este skontrolovat, popripade, ci ste sa s niecim takym nestreli.
Na zariadeniach som spustil gpupdate /force.
Na laptopy, kde sa striedaju ludia, sa tlaci este jedna extension a ta funguje spravne.
Dakujem vopred,
edit: na DC02 som skusil vytvorit usera, na Dc01 ho vidim tiez , na Dc01 som ho zmazal, na Dc02 uz nie je ( mozno blby test )
Brko
AD a Chrome Extension`
Re: AD a Chrome Extension`
pozri si eventviewer ci ti bezi DFSR a ci bezi spravne, ak mas azure rovnako treba davat pozor na jednotlive sites
.
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Dakujem, pozriem na to
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Pozrel som na oboch DCckach logy z DFSR, vyzera to, ze bezi spravne.Je tam jediny pravidelny warning ( Error: 9036 (Paused for backup or restore) ), co vyzera podla googlenia cajk.
Zaroven som porovnal GPOcka na DCckach, vyzeraju rovnako + som dostal info, ze zariadenia si tahaju group policy z oboch DCciek, takze asi bude problem niekde inde.
Akurat si idem spravit export uzivatelov a skontrolovat, ake su rozdiely v groupach a ake pravidla su tam nastavene, ci nahodou nieco neblokuje dane veci.
Zaroven som porovnal GPOcka na DCckach, vyzeraju rovnako + som dostal info, ze zariadenia si tahaju group policy z oboch DCciek, takze asi bude problem niekde inde.
Akurat si idem spravit export uzivatelov a skontrolovat, ake su rozdiely v groupach a ake pravidla su tam nastavene, ci nahodou nieco neblokuje dane veci.
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Ano, su na 2 rozdielnych zelezach, bezi to na Hyper-V.
Pokial ti nesynchronizuje GPO tak to uvidis aj v GPO konzole a postni si aj vypis z repadmina
repadmin /replsummary
repadmin /showrepl
repadmin /syncall
repadmin /replsummary
repadmin /showrepl
repadmin /syncall
.
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Vsetko bez erroru, takze chyba bude asi niekde inde No nic, idem skusat porovnat tych uzivatelov, ci maju nieco rozdielne / spolocne (okrem striedania na floore, je mozne, ze bude tam este nieco ine).
V kazdom pripade dakujem za pomoc a ochotu Cistou nahodou nemas nejake odporucanie na nejaky online kurz / dokumentaciu ohladom ADcka? Napr. na Udemy?
Dik este raz,
Brko
V kazdom pripade dakujem za pomoc a ochotu Cistou nahodou nemas nejake odporucanie na nejaky online kurz / dokumentaciu ohladom ADcka? Napr. na Udemy?
Dik este raz,
Brko