Caute, mam taky problem. Kupil som vyhodne Strixu 2070, ale mala ulomene lopatky na 1. a 3. fane. 3. fan je ten, do ktoreho sa pripajaju 1. (4pin) aj 2. fan (tiez 4pin) a z neho ide 7pin do pcb. Tak som objednal nove z Ciny, cakal som 3 tyzdne a dnes prisli. Prvy som vymenil bez problemov, napojil na 4pin. Ten dalsi, teda v poradi 3. na konci karty mal jeden z kablikov ako keby vytiahnuty (vid obrazok). Snazil som sa ho nejako vlozit dovnutra, ale rozhodne sa tam nevojde, skusal som vselico. Ten kablik je dolezity z toho dovodu, ze bez neho ide ten 3. vetrak na plne otacky bez ohladu na teplotu grafiky. Jednoducho sa toci cely cas na full a je jedno co spravim alebo nastavim.
Ľahké riešenie... keďže to ide do spoločného pinu, stačí ten káblik ktorý ide do púzdra odizolovať a ten odpojený k nemu v tom mieste pripájkovať, viď napr. kde som označil.
pala napísal: Po 17. Feb, 2020, 23:03
To je dobry napad, urcite by to vyriesilo situaciu, avsak nemam prist k spajkovacke.
Teoreticky stačí aj bez pájky, len to tam obmotať, len pri tom aké to je mrňavé to bude trochu o nervy. Ale ak odizoluješ väčšiu plochu na jednom aj druhom kábli, tak to zmákneš aj bez pájkovania.
Okej, skusim sa najprv spytat susedov, ci maju spajkovacku. Ak nie, vymyslim nieco s tym motanim, ale ako hovoris fakt to je velmi mrnave. Kazdopadne dakujem za rady. Dam zajtra vediet, ci sa to podarilo.
Podarilo sa mi to pripajkovat so susedovou pomocou. Funguje to vyborne. Tu je screen z furmarku po 1 hodine, vetraky na takmer nepocutelnych 35% pri 65 stupnoch. Bez taktovania alebo akejkolvek upravy ide jadro na 1845-1890 MHz. Dakujem este raz za radu mino, je to pripajkovane presne na tom mieste kde si naznacil