vlastnim notebook ASUS G703GI v ktorom mi zial po case zacali padat aplikacie a tiez aj samotny Windows kde mi zacala na pravidelnej baze vyskakovat "Blue screen of death".
Vykonal som viacero diagnostik pamati kde mi v podstate kazdy program ohlasil mnozstvo chyb v RAMke. Niektore programy mi dokonca prerusili testovanie pre velke mnozstvo chybnych hlaseni. Cize sa mi podarilo identifikovat kde je problem.
Momentalne tam mam 2x16GB 2666mhz dual zapojenie, presne 2x Samsung M471A2K43CB1-CTD .Mal by som otazky:
1.) Je mozne aby som vedel softverovo vypnut jednotlivy modul RAM? Pripadne otestovat jednotlivu RAM? Nakolko neviem zistit ci su oboje chybne alebo len jedna. (Fyzicky vytiahnut RAM viem az potom ako rozmontujem cely PC)
2.) Uprimne moc sa nerozumiem co casovania RAM, ani aku vysoku frekvenciu mozem kupit a podobne, preto by som sa chcel opytat ktory set 2x16Gb by ste mi doporucili kupit? vid prosim aktualne casvoanie ktore tam teraz mam https://imgur.com/e06IKXH
3.) ALebo mam kupit presne take iste ako tam boly? Alebo ked si kupim napriklad crucial 3200mhz pocitim narast vykonu?
Dakujem za kadzu radu, a vsetkym prajem prijemny den