Ja používam už roky Winlaunch (http://winlaunch.org/index.php) ale je to už viacmenej abandonware a tak som začal uvažovať, či nemáte tipy a skúsenosti na podobné tooly, resp. prázdne plochy (Winlaunch vie pinnúť launcher k ploche, takže to zakryje plochu, takže to človek môže ďalej používať ako kôš), možno upravený taskbard, nejaký dock??
Ak niečo máte, hoďte, screeny, linky, inšpirácie.
Používate niečo pre UI customizáciu W10tky?
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Používate niečo pre UI customizáciu W10tky?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- HaDeS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Re: Používate niečo pre UI customizáciu W10tky?
za mna classic shell od kedy prislo metro. Zatial stale funguje. Pri najhorsom prejdem na open shell.
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
Tiez som skusal podobne srandy, ale nema to zmysel. Akurat si spomalis system. Co malo zmysel bol prechod na linux tam sa mozes hrat kolko chces.
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
ano, miesto pouzivania OS sa s nim hrajkam...ejha, aka "vyhoda". Mam duhovy taskbar, cervenu hlavicku okien a modry text
Relevantne mozno tak pre 12-16r, ktori po navrate zo skoly o 14:00 nemaju co robit Normalny clovek potrebuje pouzitelny OS, splnajuci jeho poziadavky. Ci Win, Linux, alebo MacOS, ale nie sa hrat s podobnymi blbinkami.
Co s win10 tyka, je dobre pouzitelny pre bezne ho uzivatela aj bez alternativnych shellov, kde je akurat tak riziko rozbabrania OS a potom zdlhaveho riesenia tymto sposobenych problemov. Ked sa vam tos tane, mate na to cas? Suhlasite s hodinami stratenej produktivy, nervov, atd. a aj tak to skonci reinstallom?
Zbytocne si robite problemy, lebo nieste schopni sa raz za par rokov ucit nove veci....
A to vnimam ako ovela vacsi problem, lebo ludia bez novych podnetov hlupnu.
Relevantne mozno tak pre 12-16r, ktori po navrate zo skoly o 14:00 nemaju co robit Normalny clovek potrebuje pouzitelny OS, splnajuci jeho poziadavky. Ci Win, Linux, alebo MacOS, ale nie sa hrat s podobnymi blbinkami.
Co s win10 tyka, je dobre pouzitelny pre bezne ho uzivatela aj bez alternativnych shellov, kde je akurat tak riziko rozbabrania OS a potom zdlhaveho riesenia tymto sposobenych problemov. Ked sa vam tos tane, mate na to cas? Suhlasite s hodinami stratenej produktivy, nervov, atd. a aj tak to skonci reinstallom?
Zbytocne si robite problemy, lebo nieste schopni sa raz za par rokov ucit nove veci....
A to vnimam ako ovela vacsi problem, lebo ludia bez novych podnetov hlupnu.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
- HaDeS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
das mi do PM prosim kontakt na tvojho dvorneho dodavatela matrosu ?
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
W8 som pouzival clasic shell, na W10 som fungoval iba v zaklade. Tam som uz nemal taku potrebu upravovat hlavne zakladne menu.
Momentalne frcim na MacOS a kedze je to pre mna nove, nepotrebujem nic upravovat, lebo este ani toto poriadne neovladam
Momentalne frcim na MacOS a kedze je to pre mna nove, nepotrebujem nic upravovat, lebo este ani toto poriadne neovladam
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Ja som napríklad v medzičase narazil na TaskbarX, veľmi mi vyhovuje. V práci i doma mám stále otvorených mnoho okien v prehliadači, tak mi ich náhľady rozbalí s vycentrovaním na ikonku, tak nemusím stále chodiť myškou toľko ako predtým
https://github.com/ChrisAnd1998/TaskbarX .
Inak na štart som nikdy nič nepoužíval, pre ex-skratky pre "Tento počítač", dokumenty,... mám v taskbare proste explorer a tam mám v ľavej ponuke všetko. Inak ja ale štart používam len štýlom - klik Win, napísanie toho, čo chcem, Enter. Akurát po novom som si popratal ten štart - rozčuľovali ma tie ikonky a zložky, každý soft to mal inak, všetko vetvené, všetko malo v podzložkách svoje readme, odkazy na ich web, dokumentáciu,... takže všetko šlo preč a ostali len ikonky a aj niektoré systémové veci som vyhodil, lebo som ich za tie 3, či 4 roky použil presne 0,0krát.
https://github.com/ChrisAnd1998/TaskbarX .
Inak na štart som nikdy nič nepoužíval, pre ex-skratky pre "Tento počítač", dokumenty,... mám v taskbare proste explorer a tam mám v ľavej ponuke všetko. Inak ja ale štart používam len štýlom - klik Win, napísanie toho, čo chcem, Enter. Akurát po novom som si popratal ten štart - rozčuľovali ma tie ikonky a zložky, každý soft to mal inak, všetko vetvené, všetko malo v podzložkách svoje readme, odkazy na ich web, dokumentáciu,... takže všetko šlo preč a ostali len ikonky a aj niektoré systémové veci som vyhodil, lebo som ich za tie 3, či 4 roky použil presne 0,0krát.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
pouzivam
PowerToys https://github.com/microsoft/PowerToys/ (novy vzhlad pre Run, ako na macOS, FancyZones - nahrada za dell monitor manager a podobne "delice" obrazovky, Color Picker, lebo je to najrychlejsi sposob z niecoho dostat RGB)
WinAeroTweaker na pridavanie a odstranovanie odkazov v kontextovej ponuke, This PC a pod...
PowerToys https://github.com/microsoft/PowerToys/ (novy vzhlad pre Run, ako na macOS, FancyZones - nahrada za dell monitor manager a podobne "delice" obrazovky, Color Picker, lebo je to najrychlejsi sposob z niecoho dostat RGB)
WinAeroTweaker na pridavanie a odstranovanie odkazov v kontextovej ponuke, This PC a pod...
Spoiler: ukázať