To je síce pekné, všetko šlo, až kým minulý týždeň nezomrela jedna RAM (druhá bola v pohode), proste ráno zapnem PC, dvakrát sa PC reštartuje a debug LED ostala svietiť na DRAM. Reku oke, mám proste smolu, hodil som ich na reklamku, predvčerom prišiel nový kus. Hovorím si, že idem na to...hej, vyberiem ich z balenia, z jednej RAM sa pri vyberaní odlepila polovica chladiča (chladič je z dvoch častí, každá drží na svojej strane len cez teplovodivý lepiaci vankúšik)...jedeme dál.
Zapnem, dám rovnaký profil, vyzerá, že to ide (najprv som chcel vedieť, či bootnem), po pol hodine BSOD. Tak som dnes ráno som vstal skôr, včera som potom ešte fungoval na XMP (4000@CL19), pustil som Memtest86 (ten od Passmarku s limitom na 4 passy), errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrry.

Errory na XMP profile s tým, že som predtým vyresetoval BIOS, aby tam nič iné do toho nekafralo? Hej.
Tak som ešte raz nanovo z default BIOSu naklikal parametre z DRAM kalkulačky na 3600CL4, errory, našťastie už nie hneď za prvých pár minút ako s XMP ale v teste 7 a 8 druhého passu. Tak som to stiahol na ich "Safe" profil, teda 3600CL16 a to isté spravilo bez errorov. Každopádne toto musím ešte poriadne vykoumat, spraviť konfigy a nechať to bežať celú noc.
Ale znovu ten chladič. Hovorím si, či sa to neprehrieva, tak otvorím veko skrinky, pozerám na ramky zhora a že idem prštekom pokývať RAM...no nezačali sa odlepovať znovu tie pliešky z každej strany? A na oboch.

To som naozaj taký šťastný neštastník?