TV Soundbar
TV Soundbar
Zdravim,
rozmyslam nad nejakymi novsimi repro k TV PANASONIC TX-48AS640 (momentalne mam Microlab b77, sice hraju fajn ale ked su zapnute piska (asi) trafo, a uz maju svoj vek), tak reku vymenit za nieco novsie, hlavne teda aby som vedel pripojit cez BT k telefonu a pustit si nezavisle od TV hudbu z mobilu.
Pozeram po Xiaomi TV soundbar, vyzera ze recenzie ma faj na aj cena slusna, pripadne nieco porovnatelne, max asi do 100e a biele . Od Xiaomi mam uz doma asi 5 zariadeni a velka spokojnost, tak toho sa nebojim.
Vdaka za rady
rozmyslam nad nejakymi novsimi repro k TV PANASONIC TX-48AS640 (momentalne mam Microlab b77, sice hraju fajn ale ked su zapnute piska (asi) trafo, a uz maju svoj vek), tak reku vymenit za nieco novsie, hlavne teda aby som vedel pripojit cez BT k telefonu a pustit si nezavisle od TV hudbu z mobilu.
Pozeram po Xiaomi TV soundbar, vyzera ze recenzie ma faj na aj cena slusna, pripadne nieco porovnatelne, max asi do 100e a biele . Od Xiaomi mam uz doma asi 5 zariadeni a velka spokojnost, tak toho sa nebojim.
Vdaka za rady
Re: TV Soundbar
Nerozmyslal si nad stereo repro s BT?
Aktívne stereo repro s BT by ti hralo lepšie ako akýkoľvek soundbar. Napr.: https://www.muziker.sk/edifier-r1080bt
Spoiler: ukázať
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Soundbarom si pohoršíš oproti b77.
Ak pískajú aj bez audio zdroja, tak to asi bude napájanie veru.
Vymenil by som kondenzátory, tie sú tam úplne lowcost.
Na to prehrávanie z mobilu by som skôr doporučil chromecast / airplay podľa mobilu.
S raspberry si to spravíš za pár €.
Ten soundbar som mal minulý rok, keď bol ešte za 50€.
Je lepší ako audio v telke, ale na b77 sa nechytá ani náhodou.
Ak pískajú aj bez audio zdroja, tak to asi bude napájanie veru.
Vymenil by som kondenzátory, tie sú tam úplne lowcost.
Na to prehrávanie z mobilu by som skôr doporučil chromecast / airplay podľa mobilu.
S raspberry si to spravíš za pár €.
Ten soundbar som mal minulý rok, keď bol ešte za 50€.
Je lepší ako audio v telke, ale na b77 sa nechytá ani náhodou.
Ozivim si tuto moju zabudnutu temu
Mam stale tie Microlab B77, troska som sa s tym hral, ze si to troska vylepsim, skusal som ich pripojit cez Toslink a DAC Fiio Taishkan, ale nenapadlo ma ze potom nebude fungovat ovladanie hlasitosti cez TV, a urcite nechcem riesit dalsi ovladac alebo manualne menit hlasitost na repro...
Je nejaka moznost ako troska vylepsit? Lebo co som cital, tak tie Jack vystupy z TV su velka bieda, a ked som cez ten Toslink a Fiio zapojil tie Microlaby, hralo to citelne cistejsie a lepsie...
TV ma aj HDMI ARC, ale to mi asi v tomto pripade je na nic ze?
Pripadne nejaky sluchatkovy zosilovac? Alebo proste kaslat na to a casom nasetrit na nieco lepsie?
Vdaka
Mam stale tie Microlab B77, troska som sa s tym hral, ze si to troska vylepsim, skusal som ich pripojit cez Toslink a DAC Fiio Taishkan, ale nenapadlo ma ze potom nebude fungovat ovladanie hlasitosti cez TV, a urcite nechcem riesit dalsi ovladac alebo manualne menit hlasitost na repro...
Je nejaka moznost ako troska vylepsit? Lebo co som cital, tak tie Jack vystupy z TV su velka bieda, a ked som cez ten Toslink a Fiio zapojil tie Microlaby, hralo to citelne cistejsie a lepsie...
TV ma aj HDMI ARC, ale to mi asi v tomto pripade je na nic ze?
Pripadne nejaky sluchatkovy zosilovac? Alebo proste kaslat na to a casom nasetrit na nieco lepsie?
Vdaka
Ku sluchadlovemu zosilovacu by si musel tiez odbiehat aby si si nstavil hlasitost. Resp. dat si ho niekde k sebe cez dlhu kabelaz.
Skor setri na nieco lepsie s digi vstupom.
Skor setri na nieco lepsie s digi vstupom.
a napr upgrade kablov ma nejaky vyznam? Resp oplati sa to pre moju kombinaciu?
Napr nieco taketo https://www.alza.sk/inakustik-premium-1-5m-d2431714.htm - lebo som si vsimol ze ten jack ked s nim pohnem je pocut pukanie a vselijake zvuky, ktore ale zmizli ked som ho prepojil cez fiio dac... pripadne este kabel na prepojenie repro medzi sebou, aj ked ten neviem volaky rozumny najst..
proste asi z toho uz viac nevytlcem co?
Napr nieco taketo https://www.alza.sk/inakustik-premium-1-5m-d2431714.htm - lebo som si vsimol ze ten jack ked s nim pohnem je pocut pukanie a vselijake zvuky, ktore ale zmizli ked som ho prepojil cez fiio dac... pripadne este kabel na prepojenie repro medzi sebou, aj ked ten neviem volaky rozumny najst..
proste asi z toho uz viac nevytlcem co?
Nema zmysel k tomu kupovať novy kabel. Jedine keby bol stary poškodeny.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Kable riesia audiofili so zostavami za 10 tisic....a aj tak nieje znamy vysledok X rokov trvajucej diskusie, ci kable niesu len placebo....
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Skús pozrieť arc audio extractor, to by ti to asi riešilo.
Ako je ale po stránke kvality výstupu netuším.
napr:
https://www.mall.sk/kable-redukcie/prem ... a-khcon-45
Ako je ale po stránke kvality výstupu netuším.
napr:
https://www.mall.sk/kable-redukcie/prem ... a-khcon-45
Ved DAC uz ma. Naco mu je dalsi?
xsi69 pravdepodobne myslel na to ze cez HDMI ARC -> RCA by mohlo ist ovladat hlasitost cez TV ovladac, kedze cez DAC to nejde a idem ho vratit, kedze ani ja ani zena nebudeme vstavat k repro a menit manualne hlasitost
Ale co som pozeral fora kde sa toto riesilo, nikde som nevidel jasne potvrdenie ze cez ten ARC extractor pojde ovladanie hlasu cez TV
Ale co som pozeral fora kde sa toto riesilo, nikde som nevidel jasne potvrdenie ze cez ten ARC extractor pojde ovladanie hlasu cez TV
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Presne na to som myslel, v minulosti som jeden mal a regulácia hlasitosti fungovala na rozdiel od fiio 03.
Aktuálne používam len mibox prepojený cez optiku, hlasitosť tiež funkčná.
Aktuálne používam len mibox prepojený cez optiku, hlasitosť tiež funkčná.
Co pozeram fora, vyzera ze s tym by to malo fungovat, dik za tip