Keďže som chcel spraviť rovno komplet upgrade celého PC a chcel som menšiu skrinku, ktorú môžem dať na stôl, tak som podľa toho podmienil aj hľadanie komponentov. Čo sa týka vzhľadu a farieb, vybral som čierno-sivé prevedenie komponentov a káblov.
Po dlhom hľadaní a kompromisoch som nakoniec dospel k týmto "črevám":
MB - MSI B450M Mortar MAX - pod 100 € nie je o čom, slušné VRM chladenie, BIOS flashback, kompatibilita s Ryzen 3000, vôbec layout celej dosky mi prišiel rozumne urobený,
CPU - AMD Ryzen 7 3800X - zohnal som za skvelú cenu, inak by som bral asi 3700X,
CPU Cooler - Arctic Freezer 34 eSports DUO - skvelý malý chladič, vybraný podľa recenzií a ceny, farebne bude ladiť s ostatnými vecami,
DDR4 - Kingston HyperX Predator 2x16 GB 3200 MHz CL16 - lacný 32GB kit, nič extra, ale ich vzhľad (žiadne RGB) aspoň pasuje k doske,
SSD - ADATA XPG SX8200 PRO M.2 512GB - proste SSD na systém, nič viac a nič menej,
HDD - Seagate BarraCuda 2,5" 1TB ST1000LM048 - tichý HDD na dáta, umiestnim ho za zákl.dosku na odvibrovaných skrutkách (inšpirácia zo súčasnej skrinky Jonsbo RM4),
GPU - Sapphire 5700 XT + Raijintek Morpheus II + VRM heatsink - uvidím, ako sa jej bude dariť v novej skrinke,
PSU - Corsair SF600 - čo najmenší zdroj, no stále kvalitný na napájanie komponentov,
Fany - Arctic P14 PWM PST CO 140mm - vzhľadom na cenu skvelé vetrone.
Tu je väčšina krabíc pokope (aspoň zaberú málo miesta v skrini):

Samotná skrinka už bude horší oriešok, po viacerých úpravách plánov podľa komponentov a hľadaní materiálov som si ako vonkajšie panely vybral 3mm hrubé dosky z hliníku a ako kostru hliníkové hranoly/profily o rozmere 8x8mm. Všetko bude k sebe zoskrutkované cez rôzne M3 skrutky. Vonkajšie rozmery skrinky budú 350 x 330 x 230 mm.

Zo starej a nepoužívanej skrinky CoolerMaster Elite 430 som vybral celý "MB tray", ktorý mi poslúžil ako šablóna pre nový kus z hliníku. Zadný panel som musel upraviť na rozmery mATX a spevniť dvojzložkovým lepidlom. Nakoniec streknutý na čiernu farbu:

Viacero vecí ako tlačidlá na zapnutie a reset, silikónové antivibračné skrutky na fany, priechodky pre káble za zákl. dosku, predlžovačky pre PSU káble, rôzne skrutky a krytky som objednával z číny . Na niektoré ešte stále čakám...(díky moc COVID-19)

Nožičky použijem zo súčasnej skrinky Jonsbo RM4, distančné montážne skrutky pod zákl.dosku sú zo starej skrinky CoolerMaster Elite 430.

Zabralo to "trochu" viac práce, Dremel a priamočiarka hodne pomohli, no panel pre základnú dosku mám už skoro hotový (chýbajú mi už len priechodky pre káble od PSU):

Zadný panel skrinky už je skoro tiež hotový, zostáva mi spraviť hlavne kostru z 8mm profilov a spodný a vrchný panel skrinky. Tiež bočnice a ich uchytenie, ale to bude až nakoniec (možno priehľadné plexisklo?) .

Skúsil som už aj nejaký ten predbežný "test fit", či mi to zatiaľ pasuje a tak:

Zostáva mi toho ešte dosť, čo musím urobiť, no čakám na niekoľko drobností z Číny. Momentálne sa budem snažiť nájsť si čas na urobenie kostry a zoskrutkovanie základu skrinky dokopy.

Ešte rozmýšľam nad streknutím celej skrinky na čiernu matnú farbu, no zatiaľ uvidím, ako to bude vyzerať, keď to všetko zmontujem. RBG tam zrejme dávať nebudem.
Takže zatiaľ takýto progres, uvidím, kedy najbližšie niečo porobím.