v roku 2016 som kupil novu zostavu s doskou MSI x99a sli plus so socketom 2011-3 a cpu Intel 5820K.
Problem je, ze spomenuta doska ciastocne odisla. Uz viac odmieta fungovat pri zapojeni styroch modulov ram (4x8GB quad channel), a vezme mi max jeden modul v DIMM 1 slote (skusal som zapojit do tohto slotu moduly jeden po druhom a vzdy pc nabootoval. Rovnaky problem s touto doskou som uz raz mal, kedy mi ju vyreklamovali).
PC vyuzivam primarne na pracu s 2D grafikou, tvorbu webov a sem tam nejake jednoduche videa.
Rozmyslam teda co robit.
1. kupit bazarovu dosku so socketom 2011-3 a podporou zapojenia ram v quad channel mode
- taku dosku som vsak uz dnes nikde nenasiel
2. kupit novu dosku s modernejsim chipsetom a socketom vratane cpu s obdobnym vykonom ako mal spominany Intel 5820K
- na quad channel vsak v takomto pripade mozem zabudnut, kedze ten podporuju iba dosky s intel socketom 2066 (AMD neviem)
- otazkou tiez zostava, je nejaky realny rozdiel medzi dual a quad channelom?
3. zainvestovat a kupit novu dosku s intel socketom 2066 alebo 1200 (pripadne nejaka kombinacia s AMD

- bojim sa vsak, ze tieto sockety dopadnu rovnako ako socket 2011 a teda v pripade vyprsania zaruky nutnost kupy novej dosky vratane cpu.
4. ine napady?
Bol by som celkom spokojny, ak by mi tieto komponenty vydrzali aspon tych 5 rokov. V takom pripade je investicia okolo 1000 - 1500 eur uplne bez problemov. Ak si vsak zas mam kupit nejaku platformu ktora je v kratkej buducnosti predurcena k zaniku, uspokojim sa aj s niecim slabsim za mensie peniaze.
Vopred dakujem za akekolvek rady