Ono to má viac aspektov...
V prvom rade ide o to či sa pozeráš na zdroj ktorý má 24 fps a telka to umelo dopočítava, ale na zdroj čo má natívne viac fps a telka to v danom frameate prehráva. osobne to dopočítavanie z 24 fps absolútne neznesiem, či už pre artefakty alebo celkový feeling z obrazu. Ozaj čo sa filmov týka, tak zatiaľ sa strijktne držím 24 fps. Iná vec sú napr. športy kde sa to priamo točí v 50 či 60 fps, tam nie je o čom a to je jednoznačná voľba oproti pomalšej klasike. Ale to je iná téma.
Čo sa týka plynulosti prehrávania 24 fps obsahu, tam ide hlavne o podporu na strane obrazovky, teda či telka/monitor dokáže bežať natívne s obnovovacou frekvenciou 24 fps. toto je hlavne problém u monitorov, ktoré 24 fps režim nepodporuju /typicky drvivá väčšina 60 fps panelov/. tam potom nastáva problém s tým, že framerate vide a obnovovacia frekvencia panelu nie sú zosynchronizované a teda 24 fps film hlavne pri tých plynulých panoramatických záberoch viditeľne seká. omnoho viac než reálne ten obraz na 24 fps beží. Aby to bežalo korektne, potrebuješ monitor kde dokážeš nastaviť buď 24 Hz režim alebo jeho násobok, aby framerate videa a obnovovanie panelu boli zladené. Teda napr. u hentých monitorov so 120 alebo 144 Hz panelom to už problém nie je, keďže sú to presné násobky 24 /5x24=120 ; 6x24=144/. Teda najhorší zážitok z pozerania 24 fps obsahu máš na monitore, ktorý kde nevieš nastaviť 24 Hz režim ani jeho násobok. Telky s tým väčšinou problém nemajú, keďže tam je podpora 24 Hz frekvencie štandardom, teda v porovnaní medzi bežnou TV a monitorom bez podpory 24 Hz bude ten istý 24 fps obsah bežať na telke viditeľne plynulejšie.
Zvyšok už ako som spomenul, je to individuálna vec, ale pre mňa je dopočítavanie 24 fps obrazu na vyšší framerate absolútna ohavnosť a nevidím za tým žiadnu logiku, načo z toho ťahať obsah ktorý tam reálne nie je. Keď to raz kamera zachytila v 24 fps, tak to proste pozerám tak a hotovo. Nebránim sa vyššiemu framerate, ale musí to byť pôvodný obsah priamo točený danou frekvenciou.
Ale sú extrémisti čo inú len po číslach na papieri a že to v reále vyzerá ako

ich vôbec netrápi. To som zažil u známeho čo sa chcel "pochváliť" novou telkou, pozapínané všetky "vylepšovacie" featury TV a zdroj brutálne komprimovaná Antik TV so všetkými artefaktmi čo si človek vie predstaviť. Do toho utnutý jas a šialený kontrast na strane telky, čiže detaily obrazu ak tam aj nejaké boli sa komplet stratili, motion smoothing samozrejme tiež do toho, takže ešte aj artefakty z toho... ale to je super, lebo to svieti jak besné a hrá všetkými farbami. Toto moje mozgové bunky ozaj nevedia spracovať, že sú ľudia čo to vážne nevidia.