plánujem kúpu komplet nového PC a začal by som rád monitorom.
Čakám totiž na uvedenie ZEN 3 CPU, čo sa týka GPU, tak sa rozhodnem po uvedení NAVI či zobrať AMD alebo NVIDIA.
Na začiatok chcem kúpiť len monitor, pretože v súčasnosti používam notebook, a už ma tá malá obrazovka štve...
Nový PC budem chcieť používať na hry, ale aj na prácu, keď mám home office. Ide mi o rozlíšenie a refresh rate.
Neviem čo je lepšie - či hranie v 4K rozlíšení pri 60Hz, alebo "len" QHD, ale pri 144Hz. Samozrejme najlepšie by bolo 4K 144Hz, ale tie monitory sú veľmi drahé a toľko peňazí zaň nemienim dať

Čo by ste mi odporúčili?
Uvedomujem si, že je to zrejme individuálne a tak každému vyhovuje niečo iné. Aké máte vy skúsenosti?
Nechcem riešiť aké výkonné GPU je na to potreba. Zaujíma ma len čo je "lepšie".
Nie som profesionálný hráč, nenaháňam sa zo čo najviac FPS a pod. Skôr si zahrám príležitostne a plánujem hrať hry ako Red Dead Redemption 2, Cyberpunk a pod. Nepohrdem ani nejakými FPS strielačkami, ale nie som z tých ľudí čo za každú cenu potrebujú čo najvyššiu refresh rate...
Hovorí sa, že 144Hz je super aj na bežnú prácu za PC. Myslíte si, že je naozaj tak?
----
Bezohľadu na to čo zoberiem...mám v sučasnosti v Notebooku Geforce MX130. Bude táto grafika zvládať zobrazovať obsah v obidvoch vyššie uvedených prípadoch? Samozrejme je mi jasné, že nič by som na nej "neuhral", len proste dokým príde nový PC, tak chcem na notebooku a monitore normálne pracovať. Nerád by som bol aby mi ležala obrazovka doma "skladom"
Ďakujem a osravedlňujem sa za dĺžku
Ďakujem a ospravedlňujem sa za dĺžku.