MS Outlook desktop - Ako zabranit aby do hlavicky emailu pridal lokalny hostname a ip PC z ktoreho bol odoslany?
MS Outlook desktop - Ako zabranit aby do hlavicky emailu pridal lokalny hostname a ip PC z ktoreho bol odoslany?
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Re: MS Outlook desktop - Ako zabranit aby do hlavicky emailu pridal lokalny hostname a ip PC z ktoreho bol odoslany?
MS Outlook pouzivas ako bezny klient (POP3/IMAP a SMTP) alebo s Exchange serverom?
Neviem, ako docielit nepridavanie lokalneho hostname/IP do odchadzajuceho mailu, ale nemyslim si, ze to pojde nejako jednoducho. Samotny SMTP protokol je navrhnuty tak, ze je to sucast komunikacie. Otvoris si RFC-cko samotneho SMTP protokolu [klik] a sekcia 4.1.1.1 hovori:
Mozno niekto bude vediet viac. Ak to mas vo firmenom prostredi, mozno by sa dalo na mailserveri nastavit, aby tuto info mazal z hlavicky...? Neviem.
Neviem, ako docielit nepridavanie lokalneho hostname/IP do odchadzajuceho mailu, ale nemyslim si, ze to pojde nejako jednoducho. Samotny SMTP protokol je navrhnuty tak, ze je to sucast komunikacie. Otvoris si RFC-cko samotneho SMTP protokolu [klik] a sekcia 4.1.1.1 hovori:
No a ked nemas FQDN na PC, tak sekcia 4.1.3 upresnuje, ze:The argument clause contains the fully-qualified domain name of the SMTP client, if one is available. In situations in which the SMTP client system does not have a meaningful domain name (e.g., when its address is dynamically allocated and no reverse mapping record is available), the client SHOULD send an address literal (see Section 4.1.3).
Takze vlastne je podstatou SMTP protokolu, ze pri HELO/EHLO dostane informaciu o FQDN alebo IP adrese.Sometimes a host is not known to the domain name system and communication (and, in particular, communication to report and repair the error) is blocked. To bypass this barrier, a special literal form of the address is allowed as an alternative to a domain name. For IPv4 addresses, this form uses four small decimal integers separated by dots and enclosed by brackets such as [123.255.37.2]
Mozno niekto bude vediet viac. Ak to mas vo firmenom prostredi, mozno by sa dalo na mailserveri nastavit, aby tuto info mazal z hlavicky...? Neviem.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: MS Outlook desktop - Ako zabranit aby do hlavicky emailu pridal lokalny hostname a ip PC z ktoreho bol odoslany?
Pri Exchange sa to vraj da nejak osefovat, ale tiez to nieje standardne.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Mame to vsade nastavene cez header check a mazanie v hlavicke. V linuxe napr cez postfix pomocou pcre/regexp priamo klienta alebo vseobecne /^X-Originating-IP:/ . Vacsinou kazdy server ma nieco co sa da pouzit. Hlavne musis mat pristup k smtp a jeho konfiguracii.
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
aha, takze by som potreboval vlastny mail server a u 3rd party poskytovatelov sa to neda?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
spytaj sa svojho 3rd party poskytovatela, ci sa im bude chciet s podobnou haluzou babrat
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
to sa im asi nebude chciet ale ta moja otazka bola smerovana na postYIdecoy lebo som mal dojem ze pisal o rieseni na custom mail servery a nie na platenpm hostingu tak som si chcel len overit ze myslel custom server