Ahoj chcel by som poradit PC do 1800e vecsinou na hry. Procak zrejme AMD len neviem ci tam vojde 5800x ak tak 5600x. Grafika potom AMD 6800XT. 1TB ssd nvme. zatial staci 16GB ram.
Dik za radu
PC do 1800e
PC do 1800e
CPU - INTEL Core i5-4670K Chladic - GELID chladič CPU GX-7 MB - ASRock Z87 EXTREME3 PSU - SEASONIC M12II-620W SSD - Intel 180GB 520 HDD - Seagate 2TB Barracuda GPU - GIGABYTE nVIDIA GTX780 CASE - COOLERMASTER Dominator CM-690 II
Re: PC do 1800e
Ak natom budete len hrat hry tak 5600X bohato postaci na par rokov. Ktomu doska asi MSI B550 Tomahawk je slusna za slusny peniaz ak vam nezalezi na Wifi zabudovanej.. ram rozhodnie niake aspom 3800MHz (najidealnejsie pre novy ryzen). PSU by som najmenej 750 watt gold. Co sa tyka case, co sa vam paci a ma mesh vpredu nemoze byt az tak zle, bavime sa o detailoch. Odporucam pozriet . Ak nepoznate GamersNexus, dobry kanal o hardware, hlavne o skriniach. Nikto nerobi take detailne testy ako oni.
Ak sa vam nechce cez to preklikat, ja som si prave objednal LianLi Lancool II Mesh od Gaba z tichepc.sk, ale aj P500/400 su dobre alebo Lancool 215.
TLDR moje zakladne odporucanie:
CPU: Ryzen 5600X (ak sa knemu dostanete) 300 Eur ?
MB: MSI Mag B550 Tomahawk alebo s Wifi 6 MSI MPG B550 Gaming Edge Wifi (identicke dosky az na wifi) 140 / 160 Eur
RAM:
TEAMGROUP T-Force Dark 4000MHz CL18 alebo Patriot Viper 4 4000MHz CL19 obe su 16GB za 90-100 Eur
GPU: RX 6800XT aspom 800?? eur, viac od scalpera..
PSU: Seasonic 750W 80+ Platinum 120-130eur
SSD: Samsung 970 EVO m2 1TB 140 Eur
Case: Lancool II Mesh 100eur + 15eur USB-C kabel ak vam na USB-C vpredu zalezi.
Sucet: 1790 eur (zaokruhloval som nahor u niektorych poloziek kde cena moze trosku skakat... PSU / SSD / MB)
Samozrejme najvetsie nezhody v odhade urobia to CPU a GPU kedze dostupnost a cena je otazna aj do buducnosti..
Ak sa vam nechce cez to preklikat, ja som si prave objednal LianLi Lancool II Mesh od Gaba z tichepc.sk, ale aj P500/400 su dobre alebo Lancool 215.
TLDR moje zakladne odporucanie:
CPU: Ryzen 5600X (ak sa knemu dostanete) 300 Eur ?
MB: MSI Mag B550 Tomahawk alebo s Wifi 6 MSI MPG B550 Gaming Edge Wifi (identicke dosky az na wifi) 140 / 160 Eur
RAM:
TEAMGROUP T-Force Dark 4000MHz CL18 alebo Patriot Viper 4 4000MHz CL19 obe su 16GB za 90-100 Eur
GPU: RX 6800XT aspom 800?? eur, viac od scalpera..
PSU: Seasonic 750W 80+ Platinum 120-130eur
SSD: Samsung 970 EVO m2 1TB 140 Eur
Case: Lancool II Mesh 100eur + 15eur USB-C kabel ak vam na USB-C vpredu zalezi.
Sucet: 1790 eur (zaokruhloval som nahor u niektorych poloziek kde cena moze trosku skakat... PSU / SSD / MB)
Samozrejme najvetsie nezhody v odhade urobia to CPU a GPU kedze dostupnost a cena je otazna aj do buducnosti..
case: by som siel do tejto Be quiet! SILENT BASE 801 ma celkom dobre hodnotenie ale necham si poradit
MB : no MSI tomahawk som cital dost negativnych hodnoteni od uzivatelov celkovo MSI znacku dako nemusim mozno pojdem skor do Asrock no pozrem urcite aj tu tomahawk mozno to boli problemy s vyrobou prve verzie
CPU: este porozmyslam uz minule pisali ze na 5800x chcu spravit neake vylepsenia pri hrach tak mozno uz zoberem ten bude to aj tak pc na 5 rokov
GPU : este neviem ci nV alebo AMD zas AMD moze mat lepsie optimalizovane hry vdaka konzolam a tych istych technologiach ale dostupnost bude aj tak az za 2 mesiace tak pockam co dovtedy ukazu
MB : no MSI tomahawk som cital dost negativnych hodnoteni od uzivatelov celkovo MSI znacku dako nemusim mozno pojdem skor do Asrock no pozrem urcite aj tu tomahawk mozno to boli problemy s vyrobou prve verzie
CPU: este porozmyslam uz minule pisali ze na 5800x chcu spravit neake vylepsenia pri hrach tak mozno uz zoberem ten bude to aj tak pc na 5 rokov
GPU : este neviem ci nV alebo AMD zas AMD moze mat lepsie optimalizovane hry vdaka konzolam a tych istych technologiach ale dostupnost bude aj tak az za 2 mesiace tak pockam co dovtedy ukazu
CPU - INTEL Core i5-4670K Chladic - GELID chladič CPU GX-7 MB - ASRock Z87 EXTREME3 PSU - SEASONIC M12II-620W SSD - Intel 180GB 520 HDD - Seagate 2TB Barracuda GPU - GIGABYTE nVIDIA GTX780 CASE - COOLERMASTER Dominator CM-690 II
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
@Senny, ta skrinka podla mna vobec nie je taka dobra ako ju opisuju vo videu.
- Nevhodna pre vodne chladenie, z dovodu nizkeho statickeho tlaku
- Viac prachu ako konkurencia po case
- Teploty boli vyrazne lepsie len pre CPU, pre gpu to nebolo top
- specialne dnes je dolezitejsie chladnejsie gpu (vies sice lahko kupit dobry chladic na cpu, ale na gpu vies pouzit len referenciu alebo vodu)
- je otazne kolko vydrzia tie 200vky ventilatory
Mne na chladenie sa sa zda lepsie kupit Fractal Meshify a k tomu dokupit Arctic p12/p14 pwm ventilatory.
Co sa tyka rozpoctu, tak ak by si trosku zatlacil na ine komponenty(okrem GPU), tak sa vies zmestit do rozpoctu aj s procesorom 5800x, ten je viac future-proof, predsalen ked ides dat 1800 eur do pc, tak nech ti vydrzi dlhsie
- specialne dnes je dolezitejsie chladnejsie gpu (vies sice lahko kupit dobry chladic na cpu, ale na gpu vies pouzit len referenciu alebo vodu)
Mne na chladenie sa sa zda lepsie kupit Fractal Meshify a k tomu dokupit Arctic p12/p14 pwm ventilatory.
Co sa tyka rozpoctu, tak ak by si trosku zatlacil na ine komponenty(okrem GPU), tak sa vies zmestit do rozpoctu aj s procesorom 5800x, ten je viac future-proof, predsalen ked ides dat 1800 eur do pc, tak nech ti vydrzi dlhsie
Netvrdim ze je najlepsia ale mne sa paci a ja vodne chladenie neriesim. Co som postol je +- do coho pojdem ja. Ja si myslim ze so skrinami je to tak ze co je dobre pre mna nemusi byt pre ineho a naopak, case je celkom subjektivna kupa, niekto tych par stupnov neriesi ale riesi hluk, iny prach, atd..
tak myslim si ze pojdem uz do tej 5800x ten mozno vydrzi aj dalsiu zmenu grafiky a co povies na tuto bednu Be quiet! SILENT BASE 801 mne sa jedna hlavne o hluk a samozrejme aj o teploty a tato bedna dopadla celkom dobre v recenziach1adad1 napísal: ↑Št 03. Dec, 2020, 10:05 @Senny, ta skrinka podla mna vobec nie je taka dobra ako ju opisuju vo videu.