pracujem s wordom, vytvorim nejaky subor, dam autosave, v onedrive mi to vytvori rovnaky subor a pri kazdej zemne v dokumente meni aj tu kopiu
to je ok
zatvorim subor, otvorim ho ,autosave uz nie je zapnuty, tj subor uz nie je spojeny s kopiou v cloude..
to nie je ok
takto sa mi to chova pri kazdom wordovskom subore
v nastaveniach som nic nemenil,
kus som googlil,nic som nenasiel
mate s tym skusenost ?
Microsoft 365
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Microsoft 365
mas ten subor ulozeny na onedrive? autosave funguje len ked to mas vo onedrive zlozke
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Cize jedine riesenie, ak chcem pohodlne pouzivat autosave pri suboroch, ktore vytvorim na pracovnej ploche, je j*bnut si lokaciu plochy do onedrive . Snad to nebude robit problemy.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Potrebujem poradit s Excel
Mam "kalendar" sablonu, su tam vygenerovane nazvy mesiacov. Tie nazvy su v slovencine. Do AJ to prehodim, len ked si dam Win do AJ jazyka ?
Mam "kalendar" sablonu, su tam vygenerovane nazvy mesiacov. Tie nazvy su v slovencine. Do AJ to prehodim, len ked si dam Win do AJ jazyka ?
Nie jazyk Windows, ale Miestne nastavenia, čo ti zmení okrem názvov mesiacov aj oddeľovač tisícov, desatinných miest atď.
Ale ak to máš ako formát bunky, dá sa to zmeniť len ako formátovanie bunky bez zmeny miestneho nastavenia Windows:
Domov - Formát čísla - Číslo - Kategória: Dátum - Národné prostredie (umiestnenie)
Štandardne tam je miestne nastavenie, vyber si tam čo chceš iné. A samozrejme vyber si typ zobrazenia dátumu aký potrebuješ.
Ale ak to máš ako formát bunky, dá sa to zmeniť len ako formátovanie bunky bez zmeny miestneho nastavenia Windows:
Domov - Formát čísla - Číslo - Kategória: Dátum - Národné prostredie (umiestnenie)
Štandardne tam je miestne nastavenie, vyber si tam čo chceš iné. A samozrejme vyber si typ zobrazenia dátumu aký potrebuješ.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
vdaka
nie,nie je to len format bunky..je to prikaz Month ci take nieco
V regionalnom nastaveni mam len SJ, cize asi si musim AJ doinstalovat ako celkovy jazyk win
nie,nie je to len format bunky..je to prikaz Month ci take nieco
V regionalnom nastaveni mam len SJ, cize asi si musim AJ doinstalovat ako celkovy jazyk win
Funkcia Month ti ale vráti iba číslo, takže to musí robiť iným spôsobom. Ak následne priraďuje číslu názov mesiaca z nejakého poľa názvov (vlookup, choose...), musíš upraviť názvy v tom poli názvov a zmena nastavenia ti nepomôže. Na stránke How to excel máš 8 príkladov ako spraviť názov mesiaca z dátumu, buď sa inšpiruj ako to prerobiť na formát alebo ti to aspoň pomôže pochopiť čo to reálne robí. Ešte je tu možnosť že na pozadí beží VBA a to je zase úplne iné kafe...
https://www.howtoexcel.org/tutorials/month-names/
https://www.howtoexcel.org/tutorials/month-names/
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ok, ja uz neviem co to je presne.. proste to generuje na slovenskom wine "január" ,v anglickom "january"
ked to len prepisem na slovo , tak sa to jebe cely kalendar
ked to len prepisem na slovo , tak sa to jebe cely kalendar