vzhladom na to ze monitory su drahsie (a mensie) ako telky s porovnatelnou kvalitou obrazu mam v plane kupit 75''
https://www.alza.sk/75-samsung-qe75qn85a-d6366925.htm
k mojmu rigu.
Otazka ale je, maju monasy a telky elektromagneticke ziarenie? ci to mali len crt?
Ta telka ma AI upscaling, a herny mod (takze to je cool) da az 120hz a PQI ma uplne super, monitor je maly ale pre informaciu nasiel by som nejaky monitor s tolkymi featurami pre obraz ake ma tato telka?
idem asi do 75 hoci za ten rozdiel od 65 su to nekrestanske peniaze, 65 ide za 1900 co je cool
este sa opytam urobil som dobry vyber? je to 2021 edicia
alebo by som mal kupit konkurencny model, takze kto sa vyzna do televizorov poprosim feedback

Prosim ziadny hate, viem ze je to vela ale rovnako velmi chcem tu telku, je to moja osobna zalezitost. Inak si myslite ze som sialeny a ze z toho nebudem mat uzitok?
Viem ze to bude velke ale co okienko si natiahnem tak zeby som ho videl a inak je to velka plocha dobra na efekt z hrania rovnako ako aj na pracu a multitasking.
edit: hlavne poprosim info pre elektromagneticke ziarenie, dik.
pouzitie bude hlavne na programovanie code+result, samozrejme zazitok z hrania hier a samozrejme pozeranie filmov.
Dakujem.