orange router - vyuzitie
orange router - vyuzitie
Ahojte,
Mam net od Orange a uz asi 10r fungujem tak, ze ten ich router nejako vypli/prepli a mozem pouzivat miesto ich routera svoj vlastny. Ich router mam v obyvacke a svoj mam v pracovni pricom jeden kabel z pracovne ide nazad do obyvacky do mini-pc. Je viem uplna blbost ale ked som to riesil 10r spatne tak mi to davalo bohovsky zmysel pretoze v pracovni som mal 2 PC + obcas firemny a teda mi prislo ako super napad mat router po ruke.
Robil som trosku upgrade a presuval som veci hore dole a chcel som presunut mini-pc na ine miesto v obyvacke, ibaze som zistil ze ten kabel co mi ide z pracovne nedociahne na nove miesto
Rozmyslal som, ze by som ho teda zapojil cez novy kabel do toho orange routera ale ten mi dava IPcky 10.x.x.x ale kedze moj vlastny router (dedusko netgear wndr3700) mi dava IPcky 192.168.1.x tak mi nejde net.
Vedel by som nejako spravit aby sa ten PC co by bol pripojeny na orange router vedel pripojit na net? + Samozrejme potrebujem na ten stroj mat aj remote pristup ale kedze som v inych rozsahoch tak to teraz asi neni mozne, ci?
Mam net od Orange a uz asi 10r fungujem tak, ze ten ich router nejako vypli/prepli a mozem pouzivat miesto ich routera svoj vlastny. Ich router mam v obyvacke a svoj mam v pracovni pricom jeden kabel z pracovne ide nazad do obyvacky do mini-pc. Je viem uplna blbost ale ked som to riesil 10r spatne tak mi to davalo bohovsky zmysel pretoze v pracovni som mal 2 PC + obcas firemny a teda mi prislo ako super napad mat router po ruke.
Robil som trosku upgrade a presuval som veci hore dole a chcel som presunut mini-pc na ine miesto v obyvacke, ibaze som zistil ze ten kabel co mi ide z pracovne nedociahne na nove miesto
Rozmyslal som, ze by som ho teda zapojil cez novy kabel do toho orange routera ale ten mi dava IPcky 10.x.x.x ale kedze moj vlastny router (dedusko netgear wndr3700) mi dava IPcky 192.168.1.x tak mi nejde net.
Vedel by som nejako spravit aby sa ten PC co by bol pripojeny na orange router vedel pripojit na net? + Samozrejme potrebujem na ten stroj mat aj remote pristup ale kedze som v inych rozsahoch tak to teraz asi neni mozne, ci?
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Re: orange router - vyuzitie
hod tam maly sw a budes mat aj porty navyse
alebo cez spojku/krabicku tahaj kabel dalej kam treba
alebo cez spojku/krabicku tahaj kabel dalej kam treba
Vobec nerozumiem co tymto myslis.
Toto ma tiez napadlo ci neni nejaka predlzovacka na sietovy kabel. Ale nic som nenasiel. Nevies kde by som nieco take vedel zohnat?
- d3Xter
- Používateľ
switch kupis hadam v kazdom elekte tak isto ako ethernet spojku ktoru mozes pouzit tiez
Jaj ja som rozumel SW = Software
tie 10tkove IPcky ti dáva lebo na tom orange routri je na internet len jeden port a to ETH4. Ostatné sú na TV. Jop, hod tam switch a bude to OK, alebo spomínanú spojku.
Spoiler: ukázať
Nechce sa mi zakladat novú temu, cize otazka:
Natiahli nam ma chatu internet, orange, partnerska optika iduca cez telekom....
Ukoncili to routrokonvektorom, nejaky huawei echolife... Ale ten vraj pri orangeu funguje len ako konvektor, a za to vraj potrebujem dalsi router
Cize: moze tam za to ist hocjaky router? Alebo to musi byt nejaky špecificky od orangeu?
Natiahli nam ma chatu internet, orange, partnerska optika iduca cez telekom....
Ukoncili to routrokonvektorom, nejaky huawei echolife... Ale ten vraj pri orangeu funguje len ako konvektor, a za to vraj potrebujem dalsi router
Cize: moze tam za to ist hocjaky router? Alebo to musi byt nejaky špecificky od orangeu?
Naposledy upravil/-a SKiLEX v Št 29. Júl, 2021, 08:32, upravené celkom 1 krát.
Bude ako druhý v poradí,takže by malo byť jedno,aký router.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
za orange zariadenie si mozes zavesit hociaky svoj router.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
tak som volal do orangeu, lebo sa mi vase rady nezdali... a vraj tam musi byt ten konvektor, lebo ten je od telecomu... za to musi ist router od orangeu, aby mal nad tebou kontrolu orange... bez neho to nepojde
a ked chces vlastny router tak si ho mozes zapojit za ten od orangeu cize pekne 3krabicky na sebe aby si mohol mat internet
a ked chces vlastny router tak si ho mozes zapojit za ten od orangeu cize pekne 3krabicky na sebe aby si mohol mat internet
- d3Xter
- Používateľ
ak vies vlany a konto ten od orange by ti teorericky netrebalo, ibazeby nie
mozno to maju este aj na mac
mozno to maju este aj na mac
skusim sa s tym pohrat cez vikend, dam vediet
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Ziadny operator si do optickej siete nepusti zariadenia, ktore nepozna a to plati aj pre zariadenia spriatelenych operatorov. Pretoze kazdy pouziva svoje, mozu tam mat rozdiely vo firmwari, atd. Takze prvy stycny bod s optikou byva vzdy zariadenie operatora, ktory danu optiku vlastni (konvertor optika-metalika), a dalej je to ako pises.SKiLEX napísal: Št 29. Júl, 2021, 18:31 tak som volal do orangeu, lebo sa mi vase rady nezdali... a vraj tam musi byt ten konvektor, lebo ten je od telecomu... za to musi ist router od orangeu, aby mal nad tebou kontrolu orange... bez neho to nepojde
p.s. je to kovertor, nie konvektor. Konvektor je ohrievac
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
Rouzmiem, ide mi o to ze na svojom zariadeni trva aj Telekom aj orange
Takze cize tam je huawei konvertor od telecomu, za tym tplink router od orangeu, a az za to si vraj mozem zapojit ja svoj asus router
Takze cize tam je huawei konvertor od telecomu, za tym tplink router od orangeu, a az za to si vraj mozem zapojit ja svoj asus router
Možno to tvrdia len preto ,aby predali tplink.