Ak ti ma niekto poradit, tak pomozes chalanom s tym ze povies viac podrobnosti o tom co pozadujes. Cize napr. poziadavku na dosku, pripojitelnost - konektory, velkost uloziska, ci 3DS Max pouziva CPU ci GPU (uz nepamatam co). Ci ti staci 32GB RAM alebo chces 64. Alebo ci chces chladit vodou alebo staci vzduch a ci chces aj monitor, periferie, alebo len cisto bednu s vnutornostami.....
pardon,
bude sa to pouzivat CORONA RENDER cize priorita je CPU
ulozisko staci 1TB
bez monitora, cito len bedna s vnutornostami
chalan prechadza z macbooku a tam vravel ze z 32GB ram mu vyuzilo 16GB
chladit staci vzduchom
poziadavky na pripojitelnost doksy budu minimalne od byvaleho mac usera
Ahoj, pozrel som sa na to bližšie a dočítal som sa, že corona reader vie vyťažiť aj z Quadro grafickej karty. Ponúka týchto kariet je však v alze biedna. Spravil som Ti ale takýto nastrel, určite sa dajú niektoré veci kúpiť aj lacnejšie, ale stále ti tam zostala dosť veľká rezerva. To by som odporučil investovať do drahsieho quadra.
NV Quadro vie Corona využiť iba na preview, nie pri samotnom rendri/výstupe. Z toho dôvodu, hoci je limit 3000€, ako GPU bude stačiť aj GTX1650 alebo základná Quadro.
Využitie RAM v iOS a Win je rôzne a spravidla pre Win je využitie RAM vždy vyššie, preto by som volil kľudne aj 64GB.
Určite ako je hore uvedené zobrať Ryzen 5950x
Dosku s lepším napájaním a chladením, aby pri dlhšom rendri nepadala zbytočne frekvencia CPU - https://www.alza.sk/asus-rog-strix-b550 ... 868847.htm
RAM - https://www.alza.sk/hyperx-64gb-kit-ddr ... 774317.htm
Ostatné je ok
tak ako taká je to grafika viac na 2d ako na 3D a naviac ani nemá
proste poriadny 2D výstup + nejaká akcelerácia viewportov
cca zodpovedá v hrubej sile GTX1050
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
ak si to bude na seba zarabat, v tom pripade oc do pc nepatri.
radsej by som porozmyslal nad ecc a multicore, mozno by vydal epyc/tr pro. 24c+
predsa len octo/quad ch ram..
Ťažko povedat ci sa oplatí ten 24 core tr, výkon to ma podobný ako 5950x. Navyše ecc ram sa dajú aj s am4 používať. Ťažko povedať koľko mu prinesie quad channel.
To potom fakt priplatiť a kupit 3970x, to už bude výrazný rozdiel.