USB-C - jack adapter
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
USB-C - jack adapter
Kedze pri nakupe noveho fonu je stale vacsia pravdepodobnost ze bude problem zohnat nejaky s 3.5 mm jackom na sluchatka, uvazujem ako vlastne funguju tie USB-C adaptery. kedze USB konektor je digitalny, tak ten adaper vlastne v sebe musi obsahovat DAC aj zosilnovac, nie? tym padom bude asi dost rozdiel v kvalite adapter za 20 centov z aliexpress a 40 eur z alzy (co vsak na DAC mi stale nepride vela). a potom ako cez tie adaptery funguje mikrofon a ovladanie hlasitosti na kabli sluchadiel?
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: USB-C - jack adapter
Dnes mi pride lepsia volba riesit kvalitne USB sluchadla/spunty k telefonu, ako ist cez redukciu USB-C - 3,5m jack. Pride mi to ako ked niekto riesi HDMI na VGA
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- molnart
- Pokročilý používateľ
To je podla mna blbost. Analogove sluchadla, repraky, mikrofony sa stale puzivaju v profesionalnej sfere a budu sa pouzivat. Plus ja som osobne ziadne usb sluchadlo nevidel (neratam gamingove hyperx k pc a podobne) a bluetooth je sracka ktoru nemienim riesit
A ty myslis, ze USB sluchatka v sebe nemaju DAC cip? Principialne je to uplne to iste ako USB-Jack kablik.
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Aj ta 3,5 je v podstate DAC. Pri externej volbe si mozes aspon vyberat (trochu). Nejaky problem sa obcas najde, ale tak stale to bude asi lepsie ako klasika.
https://www.moon-audio.com/best-portabl ... son-review
Ja mam creative aj s externou baterkou pre dobijanie a hraje to lepsie ako integrovana 3,5 na starsom iphone. Ale stale to nie je nic extra.
https://www.moon-audio.com/best-portabl ... son-review
Ja mam creative aj s externou baterkou pre dobijanie a hraje to lepsie ako integrovana 3,5 na starsom iphone. Ale stale to nie je nic extra.
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
- molnart
- Pokročilý používateľ
je mi to na nic, ak tlacildlo na kabli mi nepauzne hudbu, resp. nefunguje ovladanie hlasitosti. a nepaci sa mi vaha tych krabiciek, kabel od mojich sluchatok ma 15 g a je to uz dost citit, na to este zavesit dalsiu krabicku ktora sa mi bude hompalat z telefonu ked ho drzim v ruke...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Asi tak. Kup si kvalitne BT sluchadla, nie tie sracky za par eur z Aliexpress-u a budes spokojny. Kabel na telefonoch je mrtvy
- molnart
- Pokročilý používateľ
pocuvat hudbu cez bluetooth je ako pripajat siet cez wifi. proste nie. komprimuje to hudbu, cuca baterku, treba to nabijat, hrozi ze ich stratim. kvalitne sluchdadla som si uz kupil s vymenitelnymi kablami aby som ich mohol pouzivat dalsich 10 rokov, akurat obcas vymenit kabel...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Ak chces pocuvat kvalitnu hudbu, tak nie cez telefon. Alebo si kup sluchadla s USB-C. Pripadne 3 moznost, pocuvaj hudbu z prenosncyh zariadeni, ktore su na to urcene
Alebo kúp poriadny DAC/AMP ktorý pripojíš na telefón. Napr. Topping NX4DSD je fajn, necucá baterku mobilu (má vlastnú, čo ale na druhú stranu znamená že to treba samostatne nabíjať) a bol dobre hodnotený, ale už je to fajný macko (stolné sú samozrejme ešte omnoho väčšie). Dostaneš k tomu sadu že si to môžeš suchým zipsom pripnúť k mobilu, ale budeš mať tak 3x hrubší mobil
Ono ten DAC prevodník a zosilovač niekde vždy musí byť, či v mobile, externom zariadení alebo priamo slúchadlách.
Ono ten DAC prevodník a zosilovač niekde vždy musí byť, či v mobile, externom zariadení alebo priamo slúchadlách.