Ak chces z tych kamier (cervena a zelena) mat pouzitelne data v trestnom konani ako dokaz, musis to riesit oficialne. Ak si to chces riesit sam rucne strucne tak mozes tak akurat na zaklade staznosti kohokolvek kto kamery odhali dostat pokutu a prikaz na odstranenie zariadenia.
V prvom rade pri oficialnej verzii si daj ziadost na Urad na ochranu osobnych udajov. Formulare by mali bytna ich strankach.
Tam dostanes vyjadrenie.Ale zrejme ti povolia len kamery ktore neumoznia "snimanie biometrie" teda jednoznacne rozpoznavanie tvare s mizernym rozlisenim.
Ak v minulosti doslo k priestupkovej a trestnej cinnosti v priestore, treba to uviest k ziadosti, tam by si si mohol dat aj 4Mpixelky.
Okrem povolenia potrebujes aj oznamovacie tabulky pred hranicou snimaneho priestoru. Udaje zo systemu si povinny poskytovat "organom"
Ak chces seriozny system, tak vsetko kablove, ak ti rozmiestnenie riesi oslneniei slnkom a dostatocne rozlisenie v nocnom rezime, tak ti tam stacia 2 mpix kamery. trebars dalhua, cervena 60°, zelena 80, a na parkovisko 110°. Tieto kamery stoja okolo stovky.
Ak tam nemas verejne osvetlenie tak si prirataj 20-30€ za lepsie infra prisvecovanie do 30m
Neviem v akej to je vyske, ale dal by som to urcite na bezpecnu 3,5m vysku jednak pre dosah a aj zorny uhol aby si videl pod klobuk siltovku, mozno aj suknu

Ak ti prejde ziadost, urcite by som siel do 4mpix, cena cca 150-200 podla prevedenia a IR. Odhaduem tam vzdialenosti na uzkouhle kamery 10-30m, stredny uhol 5-15m, siroky uhol radius 10m. V tejto vzdialenosti pri 2mpix je lahko citatelna spz, pri 4mpix lahko identifikovatelna nemaskovana tvar.
Vyhni sa cinskym plastovym akciovym kameram a uz uplne wifi. Dovody z obavy navadzania potencialnych pachatelov verejne
nemozem opisovat

EDIT: SKYLEX ma predbehol. Pekne zhrnutie

EDIT2: "dome" kamery s gulatym sklom nebrat. Urcite vsetko s "plochou tvarou". Je tam okrem problemov so svetelnymi odrazmi hlavne aj vyssi antivandal stupen