Až doteraz som bol v tom, že MAC adresa je jednoducho unikátny a jedinečný údaj a ostáva nemenná. No wifi karta od GIGABYTE WBAX200 ma vyviedla z omylu. Ide o to, že v routri som si nastavil parental control a obmedzil prístup na net v určitých hodinách na základe MAC adresy, ktorú router z daného PC vidí. Router aj net blokne podľa nastavených pravidiel, ale to PC s gigabyte wifi kartou to vezme po svojom a jednoducho zrejme bez vedomia užívateľa vygeneruje nejakú maskovaciu MAC adresu, ktorú potom router rospozná ako nové zariadenie a samozrejme moje nastavenia pre obmedzenie nefunguju. V zozname zariadení má to PC uz asi 10 rôznych MAC adries a akonáhle bloknem novú, po reštarte PC si zas svojvoľne vygeneruje ďaľšiu. Toto ale iba v prípade, že aktuálna MAC adresa nemá v tom čase prístupna internet.
Existuje možnosť, ako toto chovanie úplne odstaviť? Je to vec systému, alebo wifi karty? dik.
Mení sa mi MAC adresa
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Mení sa mi MAC adresa
MAC privacy je defaultne zapnute na vsetkych modernych OS (Windows, Android, iOS) uz niekolko rokov a je to presne preto aby spravca siete nevedel spojit zariadenie a cloveka
Spoiler: ukázať
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
A kde to prosím ťa nájdem vo windows 10? Lebo som to hodil do google a nič k windows 10 MAC privacy mi nenašlo.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
pozri sem:
https://support.boingo.com/s/article/Ho ... Windows-10
inac, wifi karta ma pevnu mac adresu, to len w10 ju naoko meni
https://support.boingo.com/s/article/Ho ... Windows-10
inac, wifi karta ma pevnu mac adresu, to len w10 ju naoko meni
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
nastav si na danej wifi karte tu istu mac, ale napevno, v tom pripade by sa mala prestat menit a ostat povodna, samozrejme az do casu, kym nevytiahnes kartu z pc a nezapojis nazad.
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850