prepojenie dvoch routrov
- Turoc
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 04. Máj, 2008, 14:00
prepojenie dvoch routrov
Viete mi poradiť?
Mám router od Telecomu (Huawei) do ktorého mi ide optika. Chcem ho prepojiť s ďalším routrom, pomocou štrukturovanej kabeláže (sieťový kábel), ktorú mám vyvedenú v ďalších izbách.
Ale akonáhle prepojím oba routre medzi sebou, tak ten druhý router(nový) mi nepustí internet cez wifi sieť - na wifi sa napojím, ale stále píše že nieje prístup na internet.
Viete mi poradiť?
routre som prepojil klasický: s 1. routra LAN port do 2.routra WAN portu (skúšal som aj LAN - LAN a nič)
Na 2. routry som deaktivoval DHCP a aj som IP adresu zmenil, aby nebola rovnaka s 1. routrom.
Skúsil som aj zmeniť režim 2.routra na režim acces point a stále to nejde.
Žeby som zle zmenil IP, alebo v čom môže byť problém?
Prípadne vie mi niekto napísať presný návod ? ja už som skúšal kadečo a stále to nejde:(
Mám router od Telecomu (Huawei) do ktorého mi ide optika. Chcem ho prepojiť s ďalším routrom, pomocou štrukturovanej kabeláže (sieťový kábel), ktorú mám vyvedenú v ďalších izbách.
Ale akonáhle prepojím oba routre medzi sebou, tak ten druhý router(nový) mi nepustí internet cez wifi sieť - na wifi sa napojím, ale stále píše že nieje prístup na internet.
Viete mi poradiť?
routre som prepojil klasický: s 1. routra LAN port do 2.routra WAN portu (skúšal som aj LAN - LAN a nič)
Na 2. routry som deaktivoval DHCP a aj som IP adresu zmenil, aby nebola rovnaka s 1. routrom.
Skúsil som aj zmeniť režim 2.routra na režim acces point a stále to nejde.
Žeby som zle zmenil IP, alebo v čom môže byť problém?
Prípadne vie mi niekto napísať presný návod ? ja už som skúšal kadečo a stále to nejde:(
Naposledy upravil/-a Turoc v Po 01. Aug, 2022, 13:52, upravené celkom 1 krát.
Re: prepojenie dvoch routrov
Niečo si spravil zle.Druhý router je ?
- Turoc
- Používateľ
TP LINK ARCHER C64
edit: aktualizoval som aj firmware na TP Linku. samozrejme som sa najprv musel napojiť na druhý router, aby som vedel stiahnuť aktulizáciu firmweru.
Mne sa zdá že internet cez LAN kábel na tom TPlinku ide, ale niesom si teraz istý.
edit: aktualizoval som aj firmware na TP Linku. samozrejme som sa najprv musel napojiť na druhý router, aby som vedel stiahnuť aktulizáciu firmweru.
Mne sa zdá že internet cez LAN kábel na tom TPlinku ide, ale niesom si teraz istý.
Aktualizoval by som firmware,ak máš staršiu verziu.Aktuálna je V1_1.11.30 Build 220624.
Sprav skúšku.Router od telekom má zrejme IP adresu 192.168.1.1 , tak si nastav na TP-Linku IP adresu 192.168.2.1 ,operačný mód router a zapoj ho do Wan.
Sprav skúšku.Router od telekom má zrejme IP adresu 192.168.1.1 , tak si nastav na TP-Linku IP adresu 192.168.2.1 ,operačný mód router a zapoj ho do Wan.
- Turoc
- Používateľ
Mám firmware 220624...Presne takto som to spravil, ale keď prídem domov, skúsim to ešte raz.
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
na routri za telekomom vypnut DHCP a nastavit static IP mimo DHCP na WAN a nasledne do LAN dat inu siet ako ma telekom router
samozrejme spravne masky a GW
bude tam 2xNAT a 2xWifi ale chodit to bude
samozrejme spravne masky a GW
bude tam 2xNAT a 2xWifi ale chodit to bude
- Turoc
- Používateľ
Vieš mi napísať návod ako to urobiť? Aké majú byť masky atď?
- d3Xter
- Používateľ
tak najprv uved co dostavas od telekom routra z DHCP
ale v principe na wan tp-linku
IP 192.168.1.254 255.255.255.0
GW 192.168.1.1
DNS by som dal Telekomacke
LAN 192.168.168.0 255.255.255.0
GW 192.168.168.1
DHCP rozsah podla chuti
DNS Telekom
ale v principe na wan tp-linku
IP 192.168.1.254 255.255.255.0
GW 192.168.1.1
DNS by som dal Telekomacke
LAN 192.168.168.0 255.255.255.0
GW 192.168.168.1
DHCP rozsah podla chuti
DNS Telekom
Ak je možnosť využiť port Wan,tak ho využi.Zostane Ti voľných 4xlan.Ak nie ,tak ako tu :viewtopic.php?t=129425
- Turoc
- Používateľ
Dnes sa na to večer pozriem, v čera som nestíhal. DNS tuším v tom telekom routry neviem nájsť, v TP Linku som takú možnosť videl...
ale pomohol by mi laicky návod, lebo napr. ak napíšeš DHCP podľa chuti, tak to mi veľmi nepomôže
mám vám poslať screenshot, aké údaje sú v kolónke DHCP na telekom routry?
ale pomohol by mi laicky návod, lebo napr. ak napíšeš DHCP podľa chuti, tak to mi veľmi nepomôže
mám vám poslať screenshot, aké údaje sú v kolónke DHCP na telekom routry?
- Turoc
- Používateľ
deXter: Nejako sa mi to nepodarilo asi správne nechápem tvoj navod.
4040: ked kliknem na ten link, tak tvoj príspevok mi neukáže, ukáže mi len vetu: nieste oprávnený na prezeranie tohto príspevku
4040: ked kliknem na ten link, tak tvoj príspevok mi neukáže, ukáže mi len vetu: nieste oprávnený na prezeranie tohto príspevku
- d3Xter
- Používateľ
tak napis kde si sa zasekol
Je to zaujímavé,keď je to odkaz na fórum.Možno to bude vedieť admin.Mne sa otvorí stránka po klinutí.
Skús skopírovať : pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopic.php?t=129425
Skús skopírovať : pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopic.php?t=129425
- Turoc
- Používateľ
Odkaz mi ide, ale hned druhy prispevok v tom odkaze je od teba a ten mi nezobrazuje
Teraz sa zobrazí?Skúsil si toto na skúšku ?
Potom to zmeníš.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.