pri starte windows sa mi zacala objavovat hlaska o chybe na ssgdio64.sys. Netusim ako sa to objavilo, vsimol som si to po poslednom update. Google mi na ten subor vyhadzuje ATI Diagnostics https://www.freefixer.com/library/file/ ... ys-303446/ AMD grafiku som v tomto kompe nikdy nemal. Odkial sa to mohlo zobrat?
Subor je v zlozke c:\Windows\SysWOW64\drivers a ukazuje digital signature z 11.7.2006 od ATI
ssgdio64.sys
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: ssgdio64.sys
tu som zhasol jak bacil po dezinfekcii...
veselo by som ten subor premenoval na .ssss aby sa nenahraval a hajde vpred. Ked ten system nahodou nenastartuje tak ho vratis naspak, ale to by sa nemalo stat. Este skus stiahnut najnovsie AMD ovladace, vybalit z toho subor (neinstalovat) a skusit nahradit, neexistuje totiz ziadna moznost ze na Windows10 (11?) bude driver vydany v roku 2006.
Nezabudni vyhladat vsetky instancie tychto suborov lebo mozu byt ulozene aj v driver repository C:\windows\system32\driverstore\filerepository, aby sa ti automaticky nenahradil nedoplnil ked windows zisti ze mu "chyba".
Nejaka web kamera alebo nieco podobne so softom ktory by toto mohol nainstalovat ?? Cokolvek cinske, lebo takato stara rachotina, to je teda fakt parada. Ja mam na WIn11 v tom folderi co si napisal jeden jediny .sys subor (afunix.sys) ; na jedinom WIn10 stroji co mam - 6 rocny Dell 7520, jedinykrat instalovany Win10 a nikdy nepreinstalovany, business notebook s kvantom sprostosti, takisto... jediny .sys v tom adresari, afunix.sys.
SSGDIO nemam nikde ziadny ani na virtualkach so serverovymi Windouzami.
veselo by som ten subor premenoval na .ssss aby sa nenahraval a hajde vpred. Ked ten system nahodou nenastartuje tak ho vratis naspak, ale to by sa nemalo stat. Este skus stiahnut najnovsie AMD ovladace, vybalit z toho subor (neinstalovat) a skusit nahradit, neexistuje totiz ziadna moznost ze na Windows10 (11?) bude driver vydany v roku 2006.
Nezabudni vyhladat vsetky instancie tychto suborov lebo mozu byt ulozene aj v driver repository C:\windows\system32\driverstore\filerepository, aby sa ti automaticky nenahradil nedoplnil ked windows zisti ze mu "chyba".
Nejaka web kamera alebo nieco podobne so softom ktory by toto mohol nainstalovat ?? Cokolvek cinske, lebo takato stara rachotina, to je teda fakt parada. Ja mam na WIn11 v tom folderi co si napisal jeden jediny .sys subor (afunix.sys) ; na jedinom WIn10 stroji co mam - 6 rocny Dell 7520, jedinykrat instalovany Win10 a nikdy nepreinstalovany, business notebook s kvantom sprostosti, takisto... jediny .sys v tom adresari, afunix.sys.
SSGDIO nemam nikde ziadny ani na virtualkach so serverovymi Windouzami.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
To je celkom pravdepodobne, z posledneho obdobia Google nasiel prave stranky, ktore pri ssgdio64.sys pisu o malveri..
Spoiler: ukázať
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
1) Zober ten subor a uploadni ho na VirusTotal, ci to je alebo nie je virus. Samozrejme sofistikovanejsi virus moze zabezpecit, ze subor, ktory odohras, nebude uplne presne subor, ktory sa loaduje pri starte. Ale za uvodny troubleshooting to stoji.
2) Stiahni si Autoruns, spusti 64-bit verziu (Autoruns64.exe), nechaj oscanovat system, pozri si karticky Logon, Scheduled Tasks a Services, ci sa tam nespusta nieco, co nepoznas, pripadne co neukazuje na tu DLL. Na karticke Drivers ho asi najdes a mozes ho odregistrovat zo systemu.
3) Stiahni si DriverStore Explorer, rozbal, spusti. Je to fajn prehliadac Driver Storu, cize ovladacov vo Windowse. Skus v zozname najst nieco od ATI a odinstaluj to. Ale pritomnost driveru v Driver Store vobec neznamena, ze sa bude nacitavat pri starte, najprv by som vyriesil to, potom urobil poriadok.
2) Stiahni si Autoruns, spusti 64-bit verziu (Autoruns64.exe), nechaj oscanovat system, pozri si karticky Logon, Scheduled Tasks a Services, ci sa tam nespusta nieco, co nepoznas, pripadne co neukazuje na tu DLL. Na karticke Drivers ho asi najdes a mozes ho odregistrovat zo systemu.
3) Stiahni si DriverStore Explorer, rozbal, spusti. Je to fajn prehliadac Driver Storu, cize ovladacov vo Windowse. Skus v zozname najst nieco od ATI a odinstaluj to. Ale pritomnost driveru v Driver Store vobec neznamena, ze sa bude nacitavat pri starte, najprv by som vyriesil to, potom urobil poriadok.
Nemôže to mať niečo spoločné s Thaiphoon Burner? Máš tento softvér na počítači? Thaiphoon.exe automaticky zavedie tento ovládač pri prvom spustení.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
mam, a moze. subor uz som medzitym vymazal, ale cas vytvorenia suboru zodpovedal zhruba tomu ked som instaloval thaiphoon.
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Thaipoon Burner som kedysi u seba spusta a ziadne problemy nerobil
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB