Zdravim,
Dostal som za ulohu vybrat nejake sportove sluchadla na beh alebo do fitka. Zrejme bezdrotove a za usi.
Budget neviem uplne, 50-150 pripadne na zvazeni viac.
K samsungu.
Dakujem.
Sportove sluchadla
Re: Sportove sluchadla
Napr. Sennheiser sport true wireless.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Ja hlavne beham. Asfalt, trail, 7-25 km. Vyskusal som viacero bezdrotovych sluchatok. Neriad sa tym, ze tie za usi budu drzat lepsie nez cisto in-ear (true wireless). Je tazko vyberat niekomu inemu, musi si vyskusat. Jednak to ako sedia a jednak ovladanie. Ja nemam rad in-ear, velmi mi je neprijemne pchat si sluchatka do usi, ale jedny zo sluchatok, ktore mi najlepsie sedeli, boli Samsung Galaxy Buds+. Mohol som hocijako behat a natriasat hlavou, nikdy som nemal ani len pocit, ze sa uvolnili, nieto ze idu vypadnut. Kedze nemam rad in-ear, nakoniec som skoncil u Galaxy Buds Live (take tie fazulky) a tiez spokojnost. Nemaju dokonca ani take tie male vybezky/plutvicky, ktorymi drzia vo vnutri v uchu a predsa drzia.
Samsung sluchatka a Samsung telefon = Samsung Scalable Codec (vacsi bitrate ako nejaky SBC kodek). Ine sluchatka nech aspon bezia s aptX HD alebo co. Taktiez nech si clovek naladi v nastaveniach personalizovany ekvalizer - telefon pusti rozne frekvencie do sluchatok a podla toho, ktore pocuje a nepocuje, tak prisposobi vystup. Moze sa mu finalny zvuk viac pacit.
Ak ten clovek chce nieco konkretne (vacsi basovy prejav a tak), tak rtings.com ma peknu tabulku so sluchatkami, kde si do stlpca vies pridat nameranu frekvencnu charakteristiku a vidis, ako na tom ktore budu. A hlavne je tam aj vydrz na jedno nabitie. Zbytocne su ti sluchatka, ktore maju 12 hodinovu vydrz, ale 2 hod sluchatka a 5x ich mozes dat este nabit do puzdra. To je take marketingove carovanie.
Samsung sluchatka a Samsung telefon = Samsung Scalable Codec (vacsi bitrate ako nejaky SBC kodek). Ine sluchatka nech aspon bezia s aptX HD alebo co. Taktiez nech si clovek naladi v nastaveniach personalizovany ekvalizer - telefon pusti rozne frekvencie do sluchatok a podla toho, ktore pocuje a nepocuje, tak prisposobi vystup. Moze sa mu finalny zvuk viac pacit.
Ak ten clovek chce nieco konkretne (vacsi basovy prejav a tak), tak rtings.com ma peknu tabulku so sluchatkami, kde si do stlpca vies pridat nameranu frekvencnu charakteristiku a vidis, ako na tom ktore budu. A hlavne je tam aj vydrz na jedno nabitie. Zbytocne su ti sluchatka, ktore maju 12 hodinovu vydrz, ale 2 hod sluchatka a 5x ich mozes dat este nabit do puzdra. To je take marketingove carovanie.
Frekvencna charakteristika nepovie cloveku vobec nic. Obzvlast u spuntov, kde je charakter zvuku velmi zavisly na pouzitych nastavcoch.
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
Ja tiez vela behavam a kupil som shokz openrun, spokojnost maximalna.
Mne slo skor o pohodlie, pocuvam s nimi hlavne podcasty. Kedze to je nova technologia, nemozes cakat zvuk ako s uzavretymi sluchadlami - vzhladom na to, ze sem tam beham aj v meste je fajn pocut okolie v plnom rozsahu ale stale pocut aj to co hraje.
Mne slo skor o pohodlie, pocuvam s nimi hlavne podcasty. Kedze to je nova technologia, nemozes cakat zvuk ako s uzavretymi sluchadlami - vzhladom na to, ze sem tam beham aj v meste je fajn pocut okolie v plnom rozsahu ale stale pocut aj to co hraje.
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
No ja mam skusenost, ze tie merania celkom dost presne odpovedali tomu, co som pri tych sluchatkach vnimal. Takze nepovedal by som, ze to je "vobec nic". Napriklad tie konkretne Buds+ maju vyrovnany zvukovy prejav. Na mna mali malo basov. Mohol som skusal rozne ekvalizery, kombinacie nastavcov a zastrcenia do usi.
Terajsie Buds Live su viac prebasovane (menej vyrovnane). Hoci <30 Hz basy su horsie ako pri Buds+, tak 30-300 Hz je preboostene a mne to vyhovuje, resp. to ovela viac pocujem nez akekolvek basy na Buds+. Moze to byt meratelne horsi zvuk, menej kvalitny, prebasovany, bum-cink efekt, ale mne to plne vyhovuje, lebo som hladal sluchatka, co nie su in-ear a maju aspon nejake basy.
Dalsie sluchatka, co som skusal podla grafov (nejake JBL, Ankery a tak), tiez sedel zvukovy prejav, co mali namerane. Nehovorim, ze to je uplne jedina pravda, ale tych sluchatok nie je 5, ze kupi vsetky a vyskusa. Je ich 500, tak pokial ma aspon nejako vyfiltrovat to mnozstvo a vie, ze dany clovek je bass-head, alebo naopak ma rad vyvazeny zvukovy prejav, tak to moze pomoct.
Terajsie Buds Live su viac prebasovane (menej vyrovnane). Hoci <30 Hz basy su horsie ako pri Buds+, tak 30-300 Hz je preboostene a mne to vyhovuje, resp. to ovela viac pocujem nez akekolvek basy na Buds+. Moze to byt meratelne horsi zvuk, menej kvalitny, prebasovany, bum-cink efekt, ale mne to plne vyhovuje, lebo som hladal sluchatka, co nie su in-ear a maju aspon nejake basy.
Dalsie sluchatka, co som skusal podla grafov (nejake JBL, Ankery a tak), tiez sedel zvukovy prejav, co mali namerane. Nehovorim, ze to je uplne jedina pravda, ale tych sluchatok nie je 5, ze kupi vsetky a vyskusa. Je ich 500, tak pokial ma aspon nejako vyfiltrovat to mnozstvo a vie, ze dany clovek je bass-head, alebo naopak ma rad vyvazeny zvukovy prejav, tak to moze pomoct.
Ja netvrdim, ze nastavce zmenia ten zakladny charakter uplne. Ale znie to s kazdym inak.