Cistenie a uprava vzduchu

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Cistenie a uprava vzduchu

Príspevok od používateľa JurajSlovakID »

Caute!
Chcel by som v izbe na spanok relax a citanie skvalitnit si vzduch. Ktoru cisticku si vybrat ? Taky high end. Chcel by som aj ionizator ak je to relevantne.
Dakujem.
PC: CPU: RYZEN 5950X VMR-B2@ 4725MHz 1.35V , Chladic Arctic Liquid Freezer II RAM: GSKILL NEO 2x16KIT(32GB) 14-15-15-12-26-38 CR2 - upravene tercialne casovania, GFX: AMD Vega64, MB: Asus Dark Hero VIII X570, M.2 SSD Samsung 990 PRO 2TB, 2xRAID1 WDGOLD 8TB
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Re: Cistenie a uprava vzduchu

Príspevok od používateľa Papek »

Neviem ci rozpoznas cisticku v miestnosti, ak nie si alergik a teda by si znizil mnozstvo pelu a prachu. Par mojich kamosov ma cisticky a co som sa aj pytal, tak jediny rozdiel co pozoruju je, ze sa "zhorsi" kvalita vzduchu pri vysmazani, pri zapalenom krbe a pod. a teda sa spusti cisticka. Inak nepozoruju rozdiel pred a po, iba maju lepsi pocit ze mozno robia nieco pre svoje zdravie.

Ak chces mat pocitovo lepsi vzduch, tak by som odporucil skor zvlhcovac vzduchu v kombinacii s ionizatorom.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
Reco
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 04. Okt, 2020, 18:10

Príspevok od používateľa Reco »

Potvrdzujem, mam v obyvacke, viacmenej pri automate s externym snimacom sa to nepusta takmer vobec - max ked otvorim balkon a zachyti to fajciara, alebo teraz ten vydymeny vzduch od "kuricov". Takze ak to necham fungovat, tak spravidla na plny vykon manualne. Filtre menim pravidelne a nasaje to nejaky bordel, ale realne nevnimam nejake zlepsenie. Ani prachu menej ani nic ine. A to som tam uz dal aj specialne filtre.
ITX: MB: ASUS ROG STRIX B450 I-Gaming CPU: AMD Ryzen 3600 Cooler: Corsair H80i v2 GPU: MSI RTX2080 Super Ventus XS OC 8GB SSD:Adata XPG SX800 Pro SSD 2TB M.2NvMe RAM: Patriot Viper 4 blackout Series 16GB 3600Mhz CL17 Case: Phanteks Enthoo Evolv Shift air ITX PSU: Corsair SF600 80 plus platinum
Klavesnica: Logitech G915 Lightspeed GL linear
Mys: Logitech G703 Lightspeed Hero, Logitech MX Master 2S, Logitech pro X superlight,
Monitor: LG 27GL850-B, LG 38GN950-B
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Sennheiser HD650, Audiotechnica ATH-M50 X, Hifiman Deva Pro
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

mozno ta izbova rekuparacia by pomohla :)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa lopo1 »

Ja mam doma tuto Daikin MC70L a tiez neviem posudit ako z casu na cas vidim ze senzory zaznamenali pachy alebo zvýsenie prahu ale pocitovo neviem .... bezi nam praktici 24/7 v obyvacke a ked su deti chor tak mozno placebo efekt to supneme k nim do izby nech to tie virusy pozabija ..... co sa tyka hluku ked ide na najslabsi mod mozes kludne vedla toho spat
Mumaq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34

Príspevok od používateľa Mumaq »

Do tvojej izby ti nepomoze cisticka, ale rekuperacia + roboticky vysavac.
v prvom rade by som vypratal komplet izbu, vycistil, vymaloval a zredukoval veci, co tam netreba, skrine, deky, knihy - opticky ju prevzdusnit.
Izbu je potrebne v tvojom pripade simplifikovat a zbavit stareho bordelu, co vytvara prach. Ak mas staru postel a matrace, tak vymenit aj tie a v kazdom pripade - PRESTAN FAJCIT V IZBE.
Kolega si dal do izby hlinenu omietku napustenu nejakymi vonami a pocit v tom byte je uplne iny. Avsak ta stena je tak citliva na oder, zeby som to asi neriskoval.
Pocit v izbe ti zmeni aj farba - treba ist do svetlych a teplych farieb.
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
Mumaq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34

Príspevok od používateľa Mumaq »

Papek napísal: Ne 18. Dec, 2022, 20:40 Ak chces mat pocitovo lepsi vzduch, tak by som odporucil skor zvlhcovac vzduchu v kombinacii s ionizatorom.
Mam zvlhcovac vzduchu s ionizatorom a v lete ti spravi v izbe dzunglu. Ked byvas v bytovke, tak je to mozno ok, avsak Juraj ma izbu so stresnymi oknami a ciernou strechou, takze sa mu v izbe spravi 100% vlhkost a taky ako keby zatuchnuty puch, ak by si to pustal denne, tak mu zacne izba chytat plesne a taktiez by plesne chytil aj na pluca, teda uplne opacny efekt, ako on hlada.
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
werwest
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01

Príspevok od používateľa werwest »

Tiez to vidim tak, ze ak chces minimalizovat prach, tak chces vsetko poriadne vycistit + robota a agresivny schedule, u mna vysava up to 3x denne (samozrejme nie cely byt).
Este mam pocit ze aj susicka pradla pomohla, z pradla lieta vyrazne menej bordelu
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Mumaq napísal: Po 19. Dec, 2022, 09:34 Mam zvlhcovac vzduchu s ionizatorom a v lete ti spravi v izbe dzunglu. Ked byvas v bytovke, tak je to mozno ok, avsak Juraj ma izbu so stresnymi oknami a ciernou strechou, takze sa mu v izbe spravi 100% vlhkost a taky ako keby zatuchnuty puch, ak by si to pustal denne, tak mu zacne izba chytat plesne a taktiez by plesne chytil aj na pluca, teda uplne opacny efekt, ako on hlada.
veruze netusim aku ma Juraj izbu :-D lepsie zvlhcovace sa daju nastavit aby isli len po urcitu uroven vlhkosti. V lete ho prakticky nezapinam, kedze mam prakticky stale otvorene vetracky v byte. V zime je to fajn, ale pouzivam ho iba v spalni.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB

Návrat na "Nákupná poradňa"