Konečne mám finalnu verziu svojho nového PC!

Mám
CPU intel core i5 13600K
MB: asus rog strix b660-a gaming wifi D4
cpu cooler : Noctua NH-D15 chromax.black
grafika : SAPPHIRE AMD RADEON RX 7900 XTX GAMING
zdroj : Corsair HX1000i (2022)
Seagate SSD FireCuda 530 1TB M.2 2280 PCIe Gen4 NVMe (r7300MB/s, w6000MB/s)
2x16GB 3600MHz. CL16 FURY Renegade Black Kingston
skrinka EVOLVEO T4 black
ARCTIC P12 PWM PST RGB 0 dB Value pack (3 ks) Black ako ventilatory na case.
a podme uz postupne k mojmu problemu kedze som svoju staru rtx 2070 predal fungoval som pár dni asi tyzden na integrovanej grafike v cpu.
ked mi prisla vcera grafika tak som zaroven zobral novy zdroj predchadzajúci Corsair RM750x by uz isto nedostacoval.
takze som nahodil grafiku vymenil zdroj kedze maju oba modularne kable prepojil vymenil preistotu 24 pin k doske za novy z krabice a pc som zapol.
zdroj prvy krat pri zapnuti tri krat zaklikal co nieje pri tychto zdrojoch nic nezvycajne.
ja som nainstaloval aktualny ovladac od AMD a zapol si práve kupenu RDR2. nastavil vsetko na ultra 4k a dx 12 benchmark prebehol pekne fps cez 100 krasa. Ked som zapol pribeh asi po piatich minutach sa pc resetol. Ja samozrejme panika tak som vliezol do UEFI a vsimol som si ze nemam nastaveny XMP profile hned som to napravil a pustil si RDR2 ešte raz. Nastavil som na VULKAN z DX12 inak všetko nechal na ultra krasna plynula hra ziadne FPS dropy nic hral som hodku bez najmensieho problemu!
Potom som skusil zahrat MAFIU definitive edition krasne plynula hra a asi po dvoch hodinach hrania co sa nestane reset! teploty CPU aj GPU okolo 70c. Co si myslim nieje uplne to najhorsie a nieje to dovod na reboot PC!
skusil som zatial aktualizovat vsetky ovladace nahodil som nove IMEI na ten intel zo stranky ASUS dosky najnovší BIOS čo mi este odporucite?
Mám proste len smolu a musim pockat na nove amd ovladace?
este dodam ze kabel od zdroja do tej AMD som pouzil zo stareho corsair moze byt toto problem?
windows mam 10tku samozrejme legalny ziaden crack to iste aj hry legalne zo steamu ziadne crack verzie.
este dodam ze som skusil na pol hod zapnut furmark a prime95 spolu pc ostal bez resetu a zaseku.
poradte co robit? je to podla vás SW alebo HW problem?
este dodám ze hry ktoré som skusal este cisto na inteli a samozrejme ta iGPU zvladla boli bez problemou a resetu pc.
nijake napady sem s nimi
dakujem vopred kamarati