Mobil s odolným displejom
- rudo959
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Júl, 2007, 08:00
Mobil s odolným displejom
Zdravím, poprosím Vás o radu, že aký mobil do cca 400 - 500 eur kúpiť pre syna s hlavnou podmienkou aby mal odolný displej. Teraz má Huawei P40 Lite E 4GB/64GB Dual SIM a už 2x mu po páde praskol displej. Viem, že kedysi bolo niečo ako gorilla glass, teraz je asi niečo podobné miesto toho. Druhá, ale nie tak dôležitá podmienka je obchod google play, ten v P40 nemá. Ďakujem pekne vopred.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Re: Mobil s odolným displejom
Potrebuje odolné telo, teda odolný telefon...
Alebo druhá varianta, nekupovať synovi telefon za 400-500€ ale nechať ho nech si ho kúpi za svoje, potom si bude možno dávať trochu väčší pozor.
Alebo druhá varianta, nekupovať synovi telefon za 400-500€ ale nechať ho nech si ho kúpi za svoje, potom si bude možno dávať trochu väčší pozor.
Naposledy upravil/-a Ivko v Ut 03. Jan, 2023, 13:41, upravené celkom 1 krát.
Pri tých pádoch mal gumené puzdro a nalepené tvrdene sklo? Sú to položky za pár eur z Aliexpresu a pri páde dosť pomôžu.
CASE CoolerMaster RC-690-KKN1 PSU SuperFlower 650W Gold MB MSI Z97 Gaming 3 CPU Intel i5-4690k + SCYTHE Mugen MAX GPU ASUS Strix GTX 970 RAM Kingston 2x8GB HyperX SSD Samsung 840 EVO 240GB + 500GB HDD WD Black 1TB + 2TB Monitor NEC EA244WMi TV Samsung UE48H6470 PhoneOnePlus 8 Pro 256GB/12GB
pomimo: Gorilla glass zvysuje tvrdost displeja. Cim je tvrdsi tym je odolnejsi voci skrabancom ale nachylnejsi na presknutie.
k veci: Zobrat mobil aky chces, na to gumene puzdro a ochranne sklo. Takto je aj bezny mobil o dost odolnejsi ako specializovane "odolne" cat mobily atd...
k veci: Zobrat mobil aky chces, na to gumene puzdro a ochranne sklo. Takto je aj bezny mobil o dost odolnejsi ako specializovane "odolne" cat mobily atd...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Kupit telefon s IP krytim, gumove puzdro a tempervane sklo
Urcite by som nehnal cenu telefonu do extremu, radsej investuj do dobreho obalu
Urcite by som nehnal cenu telefonu do extremu, radsej investuj do dobreho obalu
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- rudo959
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Júl, 2007, 08:00
Ďakujem pekne, takže našiel som v podstate len dva telefóny: Samsung Galaxy A52s 5G 6GB/128GB a Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 6GB/128GB. Asi oba majú IP krytie, dokonca Samsung má asi aj Gorilla Glass. Dokúpil by som teda aj obal a predné sklo. Ktorý z nich si vybrať a prečo? Alebo máte nejaké iné tipy? Možno aj niečo lacnejšie s podobnými parametrami, však vždy je tam riziko, že nakoniec skončí s prasknutým displejom. Na tú P40ku stál 80 eur, ale musel si to syn zaplatiť, kúpil som aj teperované sklo, ale ani som ho nestihol nalepiť a bol opäť prasknutý, našťastie nie tak zle ako predtým.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
hlavne obal k tomu kup, nejaky pekne hruby. temperovane sklo ti zabrani skrabancom ale nie rozbitiu. telefonov s IP ratingom je kopa https://www.gsmarena.com/results.php3?n ... PCerts=1,2 ja by som odporucal pozriet aj Galaxy A33 ak ho najdes za dobru cenu
Spoiler: ukázať
A čo má IP rating spoločné s odolnosťou voči rozbitiu ? Veď to je proti prachu a vode, nie proti nárazom. Proti nárazom/extrémnym podmienkam je norma MIL-STD, čo u tých značkovejších (rozummej drahších) krytoch je aj uvedené (napr. od UAG) + teda ich skôr nájdeš na Samsung, ako na Xiaomi.
A outofbox odolný phone so schopnými parametrami v cenovke okolo 500e je Xcover 6.
https://mobilne-telefony.heureka.sk/sam ... /#prehlad/
A outofbox odolný phone so schopnými parametrami v cenovke okolo 500e je Xcover 6.
https://mobilne-telefony.heureka.sk/sam ... /#prehlad/
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Na ochranne sklo sa vybodni ak s tym teda nebudes manipulovat spinavymi rukami. Len sa to casom zacne olupovat a spatit cely telefon. Mam strednu triedu bez gorilla glass a nemam tam po 5 rokoch ani jeden mikroskrabanec. Je to len marketing.
Odolny sklaneny displej podla mna ani neexistuje. Ked ti drbne telefon na hranu, pomoze ochranne puzdro. Ak ti drbne displejom na nejaku skalku, tak je po nom. Nech ma aj 3 ochranne skla a neviem ako sklo. Sklo je proste krehke a tvrde. Cim odolnejsie proti skrabancom, tym je krehsie.
Cize hladal by som skor dobre puzdro, kde sa to stlmi na hranach a kde je displej hlbsie ponoreny.
Odolny sklaneny displej podla mna ani neexistuje. Ked ti drbne telefon na hranu, pomoze ochranne puzdro. Ak ti drbne displejom na nejaku skalku, tak je po nom. Nech ma aj 3 ochranne skla a neviem ako sklo. Sklo je proste krehke a tvrde. Cim odolnejsie proti skrabancom, tym je krehsie.
Cize hladal by som skor dobre puzdro, kde sa to stlmi na hranach a kde je displej hlbsie ponoreny.
No aby sa nam tu nesirili rozne klamstva:
Sklo sa zacne olupovat ak kupujes cinsky shit z ebayu zoradeny od najlacnejsieho. Ak kupis nieco kvalitnejsie(swissten, spigen, panzeglass pripadne aj alzaguard su za tu cenu super) so zaoblenymi hranami(2,5D idealne 3D) tak to vydrzi snad po celu zivotnost mobilu. Pokial ho teda nepustis displejom dole na skalku, vtedy sa na nalepenom ochrannom skle spravi pavucinka, vymenis ho a fungujes dalej.
Ochranne sklo prave celkom super funguje ked mobil spadne displejom na skalku. Pohlti energiu narazu, absorbuje ju do svojeho vlastneho prasknutia a displej pod sklom ostane nedotknuty.
Sklo sa zacne olupovat ak kupujes cinsky shit z ebayu zoradeny od najlacnejsieho. Ak kupis nieco kvalitnejsie(swissten, spigen, panzeglass pripadne aj alzaguard su za tu cenu super) so zaoblenymi hranami(2,5D idealne 3D) tak to vydrzi snad po celu zivotnost mobilu. Pokial ho teda nepustis displejom dole na skalku, vtedy sa na nalepenom ochrannom skle spravi pavucinka, vymenis ho a fungujes dalej.
Ochranne sklo prave celkom super funguje ked mobil spadne displejom na skalku. Pohlti energiu narazu, absorbuje ju do svojeho vlastneho prasknutia a displej pod sklom ostane nedotknuty.
Ochranné sklo pomôže stále! Stále je tam väčšia šanca že to displej pod nim prežie, lebo ten prvotný náraz dostane ochranné sklo!!! A keby sa odlupovalo časom, tak sa to len jednoducho prelepí za nové, je to položka cca 2eura!
Predpokladám že sa s ním kúpať nebude, IP ochrana pomôže v niektorých prípadoch (keď som dobre čítal, tak zatiaľ ho stále rozbil a nie vytopil) ale len podľa toho by som sa neriadil.
Skôr vybrať v danej cene čo najlepší mobil - oled displej, čo najlepší výkon (predpokladám že na tom bude aj hrať nejaké hry) a obrniť ho PORIADNÝM GUMENÝM obalom a nalepiť sklo. Žiadny obal z tvrdého plastu a ani žiaden čo nekryje poriadne rohy, pekne krásne aby zakrýval celý obvod mobilu.
Takto som synátorovi obrnil starý samsung j5 2017 a už mu veľa krát spadol, sklo poobíjané, popraskané, ale keď ho prelepím, tak je displej stále ako nový!
Predpokladám že sa s ním kúpať nebude, IP ochrana pomôže v niektorých prípadoch (keď som dobre čítal, tak zatiaľ ho stále rozbil a nie vytopil) ale len podľa toho by som sa neriadil.
Skôr vybrať v danej cene čo najlepší mobil - oled displej, čo najlepší výkon (predpokladám že na tom bude aj hrať nejaké hry) a obrniť ho PORIADNÝM GUMENÝM obalom a nalepiť sklo. Žiadny obal z tvrdého plastu a ani žiaden čo nekryje poriadne rohy, pekne krásne aby zakrýval celý obvod mobilu.
Takto som synátorovi obrnil starý samsung j5 2017 a už mu veľa krát spadol, sklo poobíjané, popraskané, ale keď ho prelepím, tak je displej stále ako nový!
CASE CoolerMaster RC-690-KKN1 PSU SuperFlower 650W Gold MB MSI Z97 Gaming 3 CPU Intel i5-4690k + SCYTHE Mugen MAX GPU ASUS Strix GTX 970 RAM Kingston 2x8GB HyperX SSD Samsung 840 EVO 240GB + 500GB HDD WD Black 1TB + 2TB Monitor NEC EA244WMi TV Samsung UE48H6470 PhoneOnePlus 8 Pro 256GB/12GB
Obcas sa tu clovek docita slusne.. hlody.
Nikdy sa mi ale nezacalo odlupovat sklo. Som ich mal mozno 10, ale je pravda ze ziadnu lowcost cinu. Panzerglass mam overene.
A prave sklo super ochrani displej. Nedavno otestovane. V skle diera od skalky + pavucina a displeju nic (14 pro).
Nikdy sa mi ale nezacalo odlupovat sklo. Som ich mal mozno 10, ale je pravda ze ziadnu lowcost cinu. Panzerglass mam overene.
A prave sklo super ochrani displej. Nedavno otestovane. V skle diera od skalky + pavucina a displeju nic (14 pro).
.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
mne sa vacsinou po mesiaci objavi prvy naznak odliepania, po pol roku tam byva uz celkom velka bublina, ale je pravda ze vzdy som mal nejake lacne skla, tych drahych sa celkom bojim, vacsinou uz pri nalepeni to dam bud krivo alebo sa mi dostane spina pod sklo
Spoiler: ukázať
takze chyba je medzi stolom a stolickou, nie v samotnom skle
ITX >>> ATX
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
To je uzasny dokazstiv napísal: ↑Ut 03. Jan, 2023, 18:37 Obcas sa tu clovek docita slusne.. hlody.