Lacnejsia tlaciaren na kancelarsku pracu na doma
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Lacnejsia tlaciaren na kancelarsku pracu na doma
Zdravim
Mama je uctovnicka a potrebuje na doma neaku tlaciaren
90% z toho budu dokumenty aj farebne pravazne ciernobiele
absolutne netusim cize prosim Vas poradili by ste nieco schopne do coho naplne nestoja tolko co nova tlaciaren ?
rozpocet nemam lebo netusim na akej cenovke zacinaju obstojne modely
vdaka
Mama je uctovnicka a potrebuje na doma neaku tlaciaren
90% z toho budu dokumenty aj farebne pravazne ciernobiele
absolutne netusim cize prosim Vas poradili by ste nieco schopne do coho naplne nestoja tolko co nova tlaciaren ?
rozpocet nemam lebo netusim na akej cenovke zacinaju obstojne modely
vdaka
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Lacnejsia tlaciaren na kancelarsku pracu na doma
dolezite je, kolko tlaci mesacne, rocne - ak vela, urcite sa jej oplati laserova tlaciaren lebo tam tonery kupi za par susnov. Ja kupujem toner cajchovany na 1000 stran do tlaciarne Brother HL-1110 (HL-11) za 6,-eur.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
pozri nejakú tankovú tlačiareň...prvotná investícia,je síce vyššia ale to sa rýchlo vráti,pretože farby sú veľmi lacné a vydržia neskutočne dlho...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
Pokial netlaci aspon raz-dva krat do tyzdna nieco farebne, tak by som sa na farbu z vysoka vykaslal a zobral ciernobielu laserovku. Mam tankove epsonky L3150 a 3250 a okrem toho ze je to plastovy suvix co sa prevedenia tyka (shit material, hlucne), krytka zasobnika papiera sa urvala po par tyzdnoch, po SW stranke tiez bieda, sem tam dlhy start alebo kym zaregistruje, ze ma tlacit je to des. Ma lacne naplne - to je jedine pozitivum. Ale kedze aj moja polovicka "potrebovala" farebnu, tak som toho kopec nacital ako je to super, tak viac farby minam na precistenie tlacovej hlavy ako na samotnu tlac. Navyse obe uz boli v servise, lebo ani niekolko nasobne precistenie hlavy nestacilo a tlacilo to zle.
Takze za mna tankovu farebnu len v pripade, ze sa naozaj casto farebne tlaci. Ak sa tlaci nieco obcas, tak sa treba na farbu z vysoka vykaslat.
Takze za mna tankovu farebnu len v pripade, ze sa naozaj casto farebne tlaci. Ak sa tlaci nieco obcas, tak sa treba na farbu z vysoka vykaslat.
ITX: MB: ASUS ROG STRIX B450 I-Gaming CPU: AMD Ryzen 3600 Cooler: Corsair H80i v2 GPU: MSI RTX2080 Super Ventus XS OC 8GB SSD:Adata XPG SX800 Pro SSD 2TB M.2NvMe RAM: Patriot Viper 4 blackout Series 16GB 3600Mhz CL17 Case: Phanteks Enthoo Evolv Shift air ITX PSU: Corsair SF600 80 plus platinum
Klavesnica: Logitech G915 Lightspeed GL linear
Mys: Logitech G703 Lightspeed Hero, Logitech MX Master 2S, Logitech pro X superlight,
Monitor: LG 27GL850-B, LG 38GN950-B
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Sennheiser HD650, Audiotechnica ATH-M50 X, Hifiman Deva Pro
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
Mys: Logitech G703 Lightspeed Hero, Logitech MX Master 2S, Logitech pro X superlight,
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Sennheiser HD650, Audiotechnica ATH-M50 X, Hifiman Deva Pro
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
laserove tlaciarne dokazu tlacit jakz-takz normalne farebne texty, samozrejme s obrazkami je to tragedia oproti inkustu.
Aj laserovky vedia byt lacne, seru sa tam opticke valce a mechanika vseobecne. Poradit konkretnu neviem, to co som pisal ze mame doma tlaci par stranok mesacne (decka do skoly), mame ju asi 6 rokov, je to lacne plastove hovienko.
Aj laserovky vedia byt lacne, seru sa tam opticke valce a mechanika vseobecne. Poradit konkretnu neviem, to co som pisal ze mame doma tlaci par stranok mesacne (decka do skoly), mame ju asi 6 rokov, je to lacne plastove hovienko.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
tak ja mám epsonku L 3210 a tieto problémy nemám...materiál neriešim a že sa niečo ""urvalo"" tak tomu určite nie je na chybe tlačiareň ale zaobchádzanie...tlačím 2-3x do týždňa a tlačí to dobre...štart ok,čistiť som ju za viac ako rok nemusel...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
Bez aspon hrubeho odhadu kolko mesacne sa neda velmi poradit. Ale znie to ako idealna situacia pre tankovu tlaciaren.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Tak napriklad aj tu pomerne oblubene (a mnou odporucane) Brother MFP maju stanovenu zataz do 1500 stran mesacne (~50 denne). To by hadam mohlo stacit. Urcite by som vzal multifunkcne zariadenie, vsak obcas cosi nascanovat sa urcite hodi. Taktiez ma byt farebna tlac, celkom urcite to chce automaticku duplexnu (obojstrannu) tlac. No a ak je este poziadavka na caste scanovanie dokumentov, mozno by som rozmyslal o automatickom duplexnom feedere pre scanner (DADF). Inak tam bude len podavac na X listov, ktory nascanuje jednu stranu.
Ale take vseobecne odporucania:
- S odstupom najlacnejsiu tlac ponukaju tankove atramentove tlaciarne, napr. Epson EcoTank. Neviem ale, ako si stoji takato tlaciaren co do kvality textu (to bude asi 90% tlace) a nejakej odolnosti tlace oproti laseru/toneru (slnko, oter, vlhko).
- Parkrat som tu odporucal Brother a stojim si za tym. Bezproblemove zariadenie. Ako priklad moze byt MFC-L3770CDW (~550,- evri), ale nema DADF, iba ADF. Inak farebna tlac, farebny LCD dotykovy displej s ovladanim a tak. Pohodka.
- Dobre by mali byt aj Canony i-Sensys (napr. take) a na dvoch miestach mam nasadene aj bezproblemove Xeroxy a Lexmark. Samozrejme to je take anecdotal evidence.
Zisti ten pocet stran, ci moze byt cena okolo 500 eur a ci vadi vacsia krabica na stole (spominany Brother alebo ten Canon).
Ale take vseobecne odporucania:
- S odstupom najlacnejsiu tlac ponukaju tankove atramentove tlaciarne, napr. Epson EcoTank. Neviem ale, ako si stoji takato tlaciaren co do kvality textu (to bude asi 90% tlace) a nejakej odolnosti tlace oproti laseru/toneru (slnko, oter, vlhko).
- Parkrat som tu odporucal Brother a stojim si za tym. Bezproblemove zariadenie. Ako priklad moze byt MFC-L3770CDW (~550,- evri), ale nema DADF, iba ADF. Inak farebna tlac, farebny LCD dotykovy displej s ovladanim a tak. Pohodka.
- Dobre by mali byt aj Canony i-Sensys (napr. take) a na dvoch miestach mam nasadene aj bezproblemove Xeroxy a Lexmark. Samozrejme to je take anecdotal evidence.
Zisti ten pocet stran, ci moze byt cena okolo 500 eur a ci vadi vacsia krabica na stole (spominany Brother alebo ten Canon).
Hadat sa nebudem, je to proste lowcost srot a nestoji prave malo a ani zaobchadzanim to nebolo. A kedze to nerobi len jedna, tak to nebude vadnym kusom. Ked sa poruca, do tanku uz nepojdem a ani zena ma nepresvedci, ze "treba farebne". Netreba . Nastastie prave ju vytaca ten inputlag, pretoze vzdy sa to stane, ked potrebuje nieco rychlo riesit. Za mna velke sklamanie.
ITX: MB: ASUS ROG STRIX B450 I-Gaming CPU: AMD Ryzen 3600 Cooler: Corsair H80i v2 GPU: MSI RTX2080 Super Ventus XS OC 8GB SSD:Adata XPG SX800 Pro SSD 2TB M.2NvMe RAM: Patriot Viper 4 blackout Series 16GB 3600Mhz CL17 Case: Phanteks Enthoo Evolv Shift air ITX PSU: Corsair SF600 80 plus platinum
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Ked pisu duplexne kopirovanie, mala by mat obojstranny podavac.. Pri HP som sa stretol s tym, ze DADF su oznacovane jednoprechodove obojstranne skenery, tie bezne ADF pri obojstrannej podpore si papier otocia a skenuju na dvakrat..
Aj moja starucka Canon iR1022iF to tak mala, aj terajsia OKI MB472dnw, obe maju v popise len ADF, ale skenuju aj kopiruju bez problemov obojstranne..
A co sa tyka tanku, ani u mna L3150 nema ziadne vyrazne oneskorenie.. Zrovna som si to skontroloval, tlacil som grafiku, dve alebo tri sekundy po zadani sa prebrala a zacala tlacit hned (inak pripojena cez WLAN, nie kabel)..
Tam by som chybu hladal niekde inde..
Vo firme ma ide rozhodit, tam je velka multifunkcna Sharp MX-M266NV, kludne sa niekedy uspi okamzite po poslednej strane a dalsie zobudenie jej trva aj dve minuty.. Pritom nastavenia su uplne ine.. Hlavne, ze kazdu polhodinu hrkoce a inicializuje sa..
Doma by som take nieco nezniesol, vsetky tlaciarne mam pozapinane a tichucko spia.. Potrebujem tlacit, nemusim k nim ist fyzicky a zapinat ich..
A samozrejme, netreba cakat, ze to bude odolne ako firemne Canon LBP3370 (kupovane ako repasy), mame ich 5 a asi kazda uz vypadla lektorovi z ruk, z auta alebo podobne, nebol to zrovna 10-centimetrovy pad.. Plasty sa pozacvakavali nazad a tlacia vsetky doteraz..
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
U ADF bacha, lacne tlacky ho mozu mat iba jednostranny a jednoprechodovy. U HP su to napr. LJ Pro MFP M127 a podobne. Tam je nutne papier otacat rucne ak chces kopirovat obojstranne.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
To ano, ja som narazal na pripad, ked ma tlaciaren automaticky duplex pri tlaci, byva tomu prisposobeny aj ADF..
Seria M127 mala aj tlac iba jednostrannu..
Seria M127 mala aj tlac iba jednostrannu..
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Pravda. Pozrel som lepsie tu "moju" Brother a ma obojstranny skener. Prislo mi, ze veta "automatická duplexná tlač, skenovanie aj kopírovanie, ADF na 50 listov" znamena duplex tlac a ostatne iba jednostranne, toboz ked je tam napisane ADF. Ale nizsie v specifikacii je spomenute, ze Obojstranné skenovanie: Áno, takze super. Este lepsie zariadenie, nez som myslel. Az sa jedneho dna konecne prestahujem, tak nieco take kupim, akurat ciernobiele.
A taktiez jeden Brother v rodine je taky, ze sa uspi a je ticho aj mesiac. Ked treba tlacit, zobudi sa, vrci, chrci, vypluje papier a po chvili sa zase uspi. Funguje to tip top, ziadne problemy, ze by trebalo vypinat/zapinat, neda sa pripojit na tlaciaren po mesiaci a podobne.
A taktiez jeden Brother v rodine je taky, ze sa uspi a je ticho aj mesiac. Ked treba tlacit, zobudi sa, vrci, chrci, vypluje papier a po chvili sa zase uspi. Funguje to tip top, ziadne problemy, ze by trebalo vypinat/zapinat, neda sa pripojit na tlaciaren po mesiaci a podobne.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
bolo by fajn, ak by sa doplnila cena, pocet vytlackov, a ci je nutna farebna tlac
Za posledne roky som si velmi oblubil tlaciarne od Brother. Bez problemu berie nahrady, tonery lacne a kvalitne tlaciarne. Aj doma mam brother, multifunkcnu. Akoze skener je must have
Do tankovej by som siel, ak by som mal rozpocet 200€+ a ak farba by bola nutnost
Za posledne roky som si velmi oblubil tlaciarne od Brother. Bez problemu berie nahrady, tonery lacne a kvalitne tlaciarne. Aj doma mam brother, multifunkcnu. Akoze skener je must have
Do tankovej by som siel, ak by som mal rozpocet 200€+ a ak farba by bola nutnost
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Tak cca aj 100-200 stran mesacne tazko sa odhaduje to bude len na pracu z domu. Normalne ma kancelariu.
Staci ciernobiela.
Obojstranna tlac.
A cena ze co najmenej ale tak ze nie lacnu do ktorej stoja tonery 50e.
Vdaka
Staci ciernobiela.
Obojstranna tlac.
A cena ze co najmenej ale tak ze nie lacnu do ktorej stoja tonery 50e.
Vdaka