SG HW-Q900A - zničený HDMI ARC

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

SG HW-Q900A - zničený HDMI ARC

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Ahojte,

3 ročná dcérka "utierala" prach (žiaden child labor) a rozhodla sa utrieť aj pod Soundbarom, ktorý stiahla zo stolíka.

Chvalabohu jej to nespadlo na nohy (má riadnu váhu), bohužial sa to zachytilo na HDMI kábli a kompletne ho rozmrdalo aj s portom, viď fotky:

https://drive.google.com/drive/folders/ ... share_link

Ak môžte vidieť tak HDMI ARC je mimo, som úprimne rád že to SOundabr prežil.

V rýchlosti som skúšal použiť bežný HDMI port, TV niečo detekovala (pisala že prepína output) ale zvuk zo Soundbaru nešiel. Optický vstup funguje pekne, ale neumožnuje ovládanie hlasitosti cez TV čo úprimne chcem (1 remote na všetko je dôvod Soundbaru).
Aj tu sa ale stalo, že 2x pri rozprávke začal Soundbar nahlas a hnusne chrčať, manželka ho zo strachu vypla, predpokladám že len ten optický kábel nesedel dobre.
BT funguje pekne, celkovo sa so zvukom nič nestalo.

Reklamácia samozrejme nepadá v úvahu, poštou to posielať nebudem, je na východe SVK servis čo by to opravil?
Je možné použiť iné HDMI porty na Soundbare? ARC je iba jeden.

Ďakujem za nápady. :good:
darklol
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25

Re: SG HW-Q900A - zničený HDMI ARC

Príspevok od používateľa darklol »

cas na kupu OLEDu :D sry offtopic
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

ma to dva hdmi in, takze by ti to ist malo
inak najst dakoho zrucnejsieho, napr Hopkok, kto ti prepajkuje konektor
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Ja mam oled :)

Hmmm zvlastne ze to neslo, skusim to este raz, poprepajam tie hdmi hore dolu.

Stracam nieco ak nepouzijem arc?

Edit:
TV hdmi arc - soundbar hdmi
Prepnem v tv output na hdmi, napise switching audio, nanchvilku to stichne a potom to znova hraje z tv. Na soundbare dokonca pise "tv speaker", akoby ma trolloval...
Po vypnuti tv sa vypne aj soundbar. Po zapnuti tv napise switching to audio system, ale znova spusti TV.
V nastaveniach je samozrejme hdmi out.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Update:
Zapnem TV, zapne soundbar. Napise switching to audio system, chvilku ticho, potom sa spusti tv speaker, soundbar je ticho.
Vypnem tv, vypne sa soundbar.

Ocividne komunikuju...

Skusil som 2 kable, 4x hdmi port na tv (2x aec 2x normal), 2x hdmi na soundbare (okrem toho zniceneho arc).

Pri prepinani outputu tv speaker - hdmi sa max dostabem ku hlaske "could not connect to bla bla"

Any ideas?

Iba doplnim tv je philis 65OLED806.
Samozrejme som skusal earc na tv off alebo automatic, digital out multichannel aj stereo.

Ak soundbar manualne vypnem a v TV prepnem na TV speakers a naspat na HDMI sound system,tak soundbar zapne, chvilku ticho a zasa nic, soundbar napise tv speaker a hotovo....

Uz som ticho, dajte recept prosim :D bol by to prilis drahy BT speaker....
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Takja som hladal, dumal, a nakoniec som novy.hdki kabel napchaldo toho pohuzvaneho arc portu a ono to spapalo, funguje to :D

Trebalo sa s tym fyzicky pohrat s vedomim, ze to mozem cele pokazit ale oplatilo sa...
j0hny
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa j0hny »

ARC vs eARC ma obmedzene funkcie... Rychlost, tym padom pocet kanalov a neviem co este. Poistene to nemas ? Konektor (vymena) zvlada kazdy lepsi servis v dvojcifernej sume.
Tak nastastie na zdravi ziadna skoda. Mal som (aj) toto teliatko doma, ozaj to neni sranda.
Spoiler: ukázať
i9 12900KS stock+undervolt, ekwb velocity ; MSI PRO Z690-A DDR4 ; Kingston FURY 32 GB KIT DDR4 3600/CL16 1Gx8 ; MSI RTX3090 Suprim X aplhacool blok+bckplate ; NVME Ťamťung 970 EVO 1TB, SSD WDgreen 480 ; SilentiumPC Armis AR6 TG ; Corsair RM850X ; Philips 65OLED856, custom loop mo-ra core360. Samsung HW-A650 + 9100S surroundy
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

je to eARC port a funguje, aj napriek stavu ktorý vidieť vo fotkách vyššie. len doteraz nechápem prečo nefungujú ostatné 2 HDMI porty, aj keď nie sú arc.

Šiel som to práve otvoriť a pozrieť vnútro a nedalo mi neskúsiť to, iunak by to šlo niekam na prepájkovanie portu. veru deti sú super, človek si uvedomí že nepotrebuje drahé veci :D

Návrat na "Hardware všeobecne"