Hluk nejde len od switchov, doma mám Gamdias s low profile brown switchmi, samé osebe sú tiché, žiadne klikanie, ale písanie na klávesnici jednoducho dosť počuť - dopady keycaps rezonujú telom klávesnice. Osobne som to poriešil že som na nej odmontoval zadný kryt a používam ju takú rozobranú, nechcelo sa mi hľadať a kupovať inú. Je to síce ghetto riešenie, ale funguje, teraz je tichá. Možno sú aj také čo netreba rozoberať aby boli tiché, ale s výberom ti neporadím, všetky čo som naživo skúšal boli na tom podobne. Možno tá Logitech čo linkoval Hell, vyzerá že by mohla byť tichá, ale zdá sa mi predražená.
Ako vraví Hell, kvalitné myši klikajú, čo som čítal je to tým že všetky používajú podobné kvalitné spínače, ale neviem ti to teraz doložiť, len si matne spomínam.
Čo sa podložky týka, za mňa toto stačí úplne:
https://www.alza.sk/rapture-respawn-xl- ... 900120.htm
Nič drahšie nemá zmysel ak človek nemá špecifické požiadavky ako podsvietenie podložky, potlač či nejaký extra drsný/hladký povrch. Fajná látka, nestrapká sa, hrubá mäkká výplň a relatívne ťažká a dobre pogumovaná zospodu takže dobre drží a nehýbe sa po stole.
Mám aj jednu veľkú drahšiu ale tenšiu podložku s potlačou, tiež som mal malú starú tenkú QcK a také už po vyskúšaní tejto hrubšej nechcem.