Zdravim,
pomaly sa schyluje k upgradu zakladu, cpu bude 7800x3d, ramky planujem gskill 6000 cl30ky.
Dosku som planoval ASUS ROG STRIX B650E-F, funkciami atd mi vyhovovala, len teraz ten problem so zhoretymi doskami, ako pozeram tak bios novy uz je vonku, ale ludia stale na asus nadavaju.
Mam ist do tej dosky alebo radsej nieco ine? Dakujem.
Doska ku 7800x3d
- sanjuro
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45
Doska ku 7800x3d
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Doska ku 7800x3d
ja len jednu malinku motivaciu : ci by si nahodou nerozmyslal nad 13700k intelom namiesto 7800x3d, ten cip je hodne silno cenovo vysoko... 13700k je lepsie snad uplne vo vsetkych aplikaciach a hry su viacmenej vyrovnane ; volakde vyhra 7800x3d, volakde 13700k podla toho ako su hry optimalizovane.
Nemusis riesit zvaranie a horenie a podobne fyzikalne deje...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Tu ti nik nezagarantuje že nezhorí, každopádne po shitstorme s pôvodným prístupom keď chceli úplne zrušiť záruku nielen po OC ale aj pri používaní beta UEFI ktorý bol špecificky vydaný na to aby CPU nezhorelo sa ASUS umúdril a aspoň on ti to zagarantuje zárukou že keby dačo predsa tak ti to nahradia
https://videocardz.com/newz/asus-mother ... g-profiles
Takisto som čítal že aj priamo AMD vraj posielalo nové CPU ľuďom ktorím vyhorel, žiadne problémy či výhovorky na OC.
IMHO v súčasnosti je takmer jedno akú dosku si vyberieš, okrem ASUS PRIME ktoré boli odpad (neviem či vydali alebo nevydali novú lepšiu revíziu) je to všetko prakticky o features, dizajne a sympatiám k značke. Gigabyte mali náskok s rýchlejšími terciálnymi časovaniami pre RAM ak si netaktoval ručne a rýchlejším BOOT, ale neviem ako to je teraz po niekoľkých updatoch UEFI, minimálne MSI vydali UEFI s lepšími časovaniami RAM (beta toho UEFI testovali aj v tom videu) a viem že vyšla aj nová AGESA zrýchľujúca BOOT, ale či sa vďaka tomu ostatní výrobcovia dotiahli na Gigabyte netuším.
Osobne nevidím dôvod priplácať za lepšie dosky, to ale neznamená že pre teba to význam nemá.
https://videocardz.com/newz/asus-mother ... g-profiles
Takisto som čítal že aj priamo AMD vraj posielalo nové CPU ľuďom ktorím vyhorel, žiadne problémy či výhovorky na OC.
IMHO v súčasnosti je takmer jedno akú dosku si vyberieš, okrem ASUS PRIME ktoré boli odpad (neviem či vydali alebo nevydali novú lepšiu revíziu) je to všetko prakticky o features, dizajne a sympatiám k značke. Gigabyte mali náskok s rýchlejšími terciálnymi časovaniami pre RAM ak si netaktoval ručne a rýchlejším BOOT, ale neviem ako to je teraz po niekoľkých updatoch UEFI, minimálne MSI vydali UEFI s lepšími časovaniami RAM (beta toho UEFI testovali aj v tom videu) a viem že vyšla aj nová AGESA zrýchľujúca BOOT, ale či sa vďaka tomu ostatní výrobcovia dotiahli na Gigabyte netuším.
Osobne nevidím dôvod priplácať za lepšie dosky, to ale neznamená že pre teba to význam nemá.
Spoiler: ukázať
- sanjuro
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45
Vdaka za zhrnutie wingo, tak kupim podla features, objednavat planujem niekedy buduci tyzden, tak dovtedy sa snad rozhodnem spravne
Nerozmyslal som nad intelom vobec. Planujem upgrade cpu kazdy rok a s intelom je to nemozne. Ono aj intelu na nvidiach zhoreli konektory, stat sa moze kadeco a amd je fajn pokial to nekupujes v den releasu.mp3turbo napísal: ↑Št 25. Máj, 2023, 13:02 ja len jednu malinku motivaciu : ci by si nahodou nerozmyslal nad 13700k intelom namiesto 7800x3d, ten cip je hodne silno cenovo vysoko... 13700k je lepsie snad uplne vo vsetkych aplikaciach a hry su viacmenej vyrovnane ; volakde vyhra 7800x3d, volakde 13700k podla toho ako su hry optimalizovane.
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro