Parametre mojho priestoru na sledovanie su:
Sirka steny: 2.4 m
Sledovacia vzdialenost 3m.
Pozeral som preto projektor vs TV, ale jednoznacne nieje nic v mojej cenovej relacii co by sa vyrovnalo vykonu TV oproti Projektoru. Aktualne mam FHD projektor a 100" obraz, ale je to uz hrube. Preto plan prejst na TV 75-85"
O co sa zaujimam:
Mam male dieta, takze urcite pripevnenie na stenu. Stena je z double-sadrokartona snad to TV udrzi

4K a HDR podmineka, otazne je dolby vision, stoji za to ?
Cenovy strop je 2000 eur, avsak skor okolo 1500eur. (ceny sa hybu vzhladom na akcie, cash-backy) Neviem ci ma zmysel uvazovat nad OLED v tejto cene, skor asi teda LED.
Viem, ze je tu zopar ludi, ktory rozumeju a vedia ake panely sa oplatia, ide mi hlavne o Obraz, kvalitu HDR. Zatienenie mam kvalitne, ultra smart veci nepotrebujem. Mam aj receaver, takze nezalezi na zvuku TV, idem cisto po kvalite panelu a zazitku zo sledovania 4K HDR filmov.
Za kazdy tip budem vdacny, za kazne nasmerovanie, co si zvazit, co nastudovat rovnako. Mozno cas na ktory si pockat, kedy kupovat TV aby boli najlacnejsie, vymena modelov, vypredaj minulorocnych a pod. Kupa neponahla, chcem si dobre vybrat.
Dakujem.