Cenovy strop je okolo 2000eur +-.
Viete s niecim poradit ?
Vdaka
//
https://www.hp-shop.sk/produkty/hp-z2-g9-mt-5f7z9es
toto bol povodne plan, ale podla mna je lepsie to vyskladat samostatne, lacnejsie, pripadne vykonnejsie za tu istu cenu.

mp3turbo napísal: Št 13. Júl, 2023, 23:18 ja som velmi alergicky na tie profesionalne hp/dell/lenovo stanice, ktore su vzdy doprznene nejakymi korporatnymi drobnostami. Nestandardtne bedne, dosky, zdroje, prislusenstvo, cokolvek a drahe je to ako safran.
Za cenu 2100 eur idem skladat spolupachatelovi 13700k, 128GB RAM, 2TB HDD, 750W zdroj, Nvidia4070ti (alebo AMD 7900xt podla jeho vyberu, maju rovnaku 850,- cenu na halier), vodne chladenie, krasnu rozsiritelnu bednu s obrovskym prievanom kde sa to nebude prehrievat a nebude to hucat na rozdiel od tejto minimikronanokrabičky. Doska samozrejme Z790 chipset.
Grafika A2000 v hentej zostave ma hodnotu asi tak 450,-eur a tomu zodpovedajuci vykon na rozdiel od 850,-eurovych grafik ktore prezentujem hore - cize od "mojej" ceny odrataj dalsie styri stovky aby sme mali paritu v tomto parametri. 3 roky zaruku budem mat aj ja - dokonca na nieco dlhsiu, na dosku, cpu, ram unlimited, ssd 5 rokov, grafiku, zdroj 10 rokov.
Pre CAD, projektovanie atd : ja som tvrdo za Intel, dovodov je viacero, uz som ich na fore prezentoval.
Grafika : najproblematickejsia cast celeho puzzle. Kludne zobereme A4000 za 1000,-eur ked to musi byt z tejto "profi" triedy (a dostanem sa cenou na 2250,-eur lebo vymenim 850,-eurovu grafiku za 1000,-eurovu).
Ked to chces skladat, tak proste namiesto grafiky nvidia 3080, 4070 pichnes grafiku Nvidia A2000, A4000 a nainstalujes prislusny ovladac.
Nic viac, nic menej.