Čaute borci,
Potreboval by som pre dcéru nový notebook do školy. Využívať budem tú akciu digitálny žiak -350€, takže to musím kúpiť tam, kde túto zľavu poskytujú.
Dcéra robí v rôznych grafických programoch a v nejakom "Blender", ktorý im dokonca nefunguje ani na školských PC a nikto mi nevie povedať parametre, čo jej treba a čo je už pre ňu zbytočné. Práve kvôli tomu ten nový notebook bude vláčiť aj do školy, aby to mohla robiť priamo tam a nie až doma.
Pozeral som zatiaľ po nejakých Asus ZenBook, tie mi prídu fajn, čo sa veľkosti a kvality spracovania týka, ale netuším, aké by to malo mať parametre..
Strop by som videl niekde pri 1350 bez zľavy, teda 1000 so zľavou.
Pozdávajú sa mi napríklad tieto, ale rád si nechám poradiť, čo je najvýhodnejšie cena/výkon.
https://www.alza.sk/asus-zenbook-14-ole ... 674162.htm
https://www.alza.sk/asus-zenbook-14-ole ... 696721.htm
Notebook pre študenta na prenášanie
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Re: Notebook pre študenta na prenášanie
Ten druhy mas po zlave za 770 co je nice.
Mozems pozriet ci sa neda doplatit 3 rocna zaruka nech mate pokoj.
Mozems pozriet ci sa neda doplatit 3 rocna zaruka nech mate pokoj.
- pmasarik
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Spýtam sa možno sprosto, ten AMD je výkonovo lepší ako Intel?
A čo grafiky, bude to v pohode stačiť, nerád by som počúval, že jej na tom niečo nejde..
A čo grafiky, bude to v pohode stačiť, nerád by som počúval, že jej na tom niečo nejde..
Spoiler: ukázať
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
https://www.cpubenchmark.net/compare/52 ... l-i7-1260P
AMD je novšia platforma. ale čo bude lepšie na blender netuším z prvej musel by som googliť rovnako ako ty
AMD je novšia platforma. ale čo bude lepšie na blender netuším z prvej musel by som googliť rovnako ako ty
AMD či Intel nie je otázka, dobre pôjdu obe, pár percent hore-dole nehrá rolu. Otázka je či jej na Blender bude stačiť 16GB RAM lebo na tom notebooku sa nedá rozšíriť...
A aby som nezabudol, plánuje len modelovať či aj renderovať? Lebo na rendering sa zíde dGPU a to zase vyberáme iné mašiny, už nie tenké a ľahké...
A aby som nezabudol, plánuje len modelovať či aj renderovať? Lebo na rendering sa zíde dGPU a to zase vyberáme iné mašiny, už nie tenké a ľahké...
- pmasarik
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Renderovať to ževraj nebude.
Dík za rady, beriem ten s AMD, čo som pozeral testy a porovnania výkonu, tak sú tam naozaj zanedbateľné rozdiely vo výkone.
Ten s Intelom má síce dotykovú obrazovku, ktorú povedala, že nevyžije.
Dík za rady, beriem ten s AMD, čo som pozeral testy a porovnania výkonu, tak sú tam naozaj zanedbateľné rozdiely vo výkone.
Ten s Intelom má síce dotykovú obrazovku, ktorú povedala, že nevyžije.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
na dotyk sa vyprdni. Ja som osobne menil Intel za AMD, kvoli teplotam a vydrzi prave u ZenBookov. Tak isto vo vydrzi na tom bolo AMD kus lepsie
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)