zoom napísal: ↑Ut 28. Nov, 2023, 21:37
Len k tym displejom - neviem, preco by si vylucoval ThinkPady a Latitudy. Maju uplne rovnako zle/dobre displeje ako ine znacky. Mozu mat zle IPS, tj. 60% sRGB pokrytie) alebo dobre IPS (tj. 99% sRGB).
...
Na margo to Applu - ich displeje maju vyssie rozlisenie priemerne, ale tiez nie su ziadna slava. Farebne pokrytie rovnake, delta E horsia, response time uplne, ale ze uplne biedny - nasobne horsi nez ine bezne displeje.
Mozno niektore Thinkpady a Latitudy maju "lepsie" displeje, ale urcite nie su v bugete. Kazdopadne vsetky taketo ntb co mi presli rukami mali uplne odpadovy displej, a boli to modely takmer z celeho cenoveho sprektra.
Novy MB Air ma ovela lepsi displej ako vsetky ntb v rovnakej cenovej kategorii, snad az na OLED-y od Asusu.
HellAngel napísal: ↑Ut 28. Nov, 2023, 23:15
air nema displej ako PRO. Co sa tyka displejov, tak v tejto cenovke asi TOP displeje su na zenbook-och s OLEDom. Akurat ta leskla obrazovka nie kazdemu sadne. IPSki v tejto cene sa tomu OLEDu moc nepriblizuje.
Ano, Air nema rovnaky displej ako Pro, ale stale je o kategoriu vyssie ako Win konkurencia za rovnake peniaze (az na OLED-y, ako pisem aj vyssie - tam je to dost porovnatelne).
mp3turbo napísal: ↑St 29. Nov, 2023, 00:45Mozes si ju napriklad hodit do auta, a mat ju so sebou aj ked si ju nezoberes.
Hlavne ked nemas auto, a vsetky veci aj tak musis nosit so sebou
mp3turbo napísal: ↑St 29. Nov, 2023, 00:45Mimochodom parameter "do 1.5kg" deklasuje 99.9% notebookov na trhu cize opatrne postupovat, neodrážať nespúšťať a nevyklanat sa z okien.
Vidis, a predsa sa nasiel Zenbook, ktory splna vsetko vratane hmotnosti.
pepkopav napísal: ↑St 29. Nov, 2023, 10:00
ten asus spĺňa prakticky všetky požiadavky a ak nebude treba v budúcnosti rozšíriť ram,tak je to veľmi dobrá kúpa...ľahký,slušná odolnosť,dostatok výkonu a výborný displej...a ako turbo správne podotkol ak bude treba väčšia výdrž baterky,stačí powerbank...
16GB RAM bude urcite dostatocnych, zlozitejsie graficke prace sa budu robit na vykonnejsom desktope. Zenbook ma podla testov velmi slusnu baterku (na webe pri 2/3 jase cca 8 hodin), takze splna aj tento parameter.
Vsetkym vdaka, posielam Asus Zenbook.