Caute, dopredu pisem, ze v exceli sa nijako zvlast nevyznam, ale potrebujem dostat do buniek jedneho stlpca datumy pracovnych dni (bez vikendov a sviatkov, aj velkonocnych), ale iba v urcitom obdobi.
Cize priklad: Do stpca potrebujem vpisat datumy prac. dni od 20.11.2023 do 5.2.2024
Poradi mi s tym niekto? Diky moc.
Excel - Generovanie datumov pracovnych dni len za urcite obdobie?
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Re: Excel - Generovanie datumov pracovnych dni len za urcite obdobie?
Zadas si prvy datum, chytis pravy dolny roh bunky (kurzor musi byt maly cierny kriz), tahanim nadol vyplnis rad..
Potom rozkliknes ponuku vpravo dole (Moznosti automatickeho vyplnenia) a zvolis Vyplnit pracovne dni.. To Ti odfiltruje vikendy, sviatky musis vymazat manualne, neviem o tom, ze by Excel vedel odniekial nacitat datumy sviatkov pre rozne staty..
Ak som dobre pocital, tak ich je 15 za cely rok a kedze niektore z nich vyjdu na vikend, odstranit budes musiet este menej..
Potom rozkliknes ponuku vpravo dole (Moznosti automatickeho vyplnenia) a zvolis Vyplnit pracovne dni.. To Ti odfiltruje vikendy, sviatky musis vymazat manualne, neviem o tom, ze by Excel vedel odniekial nacitat datumy sviatkov pre rozne staty..
Ak som dobre pocital, tak ich je 15 za cely rok a kedze niektore z nich vyjdu na vikend, odstranit budes musiet este menej..
Spoiler: ukázať