V akom programe treba robit s C
- dolar468
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
V akom programe treba robit s C
Cawte chcel by som zacat programovat v C a neviem c akom programe by sa to dalo mohli by ste mi helpnut moc dik
Na zaciatok ako zacinas staci aj daco jednoduche a ani debugger neni treba...
Ide o to ci chces editor, ci vyvojove prostredie, ak editor staci aj PSPad ci Notepad++ ale samozrejme ti este treba kompiler samostatne zabezpecit...
Najlepsie DevC++ a o nic sa nestaras, z pokrokovejsich Microsoft Visual Studio C++ Express Edition - zadara alebo Eclipse a C/C++ plugin...
Ide o to ci chces editor, ci vyvojove prostredie, ak editor staci aj PSPad ci Notepad++ ale samozrejme ti este treba kompiler samostatne zabezpecit...
Najlepsie DevC++ a o nic sa nestaras, z pokrokovejsich Microsoft Visual Studio C++ Express Edition - zadara alebo Eclipse a C/C++ plugin...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!
Kompilator - prekladac - napises program a mas zdrojovy kod, ale z toho chces spravit exe subor, aby sa dal spustit, a to ma na starosti kompilator...
Editor - hocjaky program, ktory praceju s textom, moze to byt aj Poznamkovy blok, ale lepsie poskytuju aspon rozlisenim syntaxe - prikazy, komentare, cisla a retazce budes mat farebne oddelene...
Editor - hocjaky program, ktory praceju s textom, moze to byt aj Poznamkovy blok, ale lepsie poskytuju aspon rozlisenim syntaxe - prikazy, komentare, cisla a retazce budes mat farebne oddelene...
- dolar468
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
na inet.sk je tutorial v C a ked som si dal do Dev-C++
tento kod
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
int main(void)
{
printf(“Ahoj svet \n”);
getch();
return 0;
}
tak mi vypisalo chyby
a nejde mi to spustit
moze to byt v tom ze to je pisane v C a nia v C++ ??
alebo je potrebne zmenit este neake nastavenia v Dev-C++?
este neaky problem ked toto je zas tutorial z www.programujte.com :
napisal som do Dev-C++ tento kod
#include <stdio.h>
int main(void) {
printf("Hallo world");
return 0;
}
tento program mi vyhodi ciernu tabulku (Dos) a hned ju vypne takze nevidim ani co tam je napisane ale asi by tam malo vyhodit Hallo World
- nedalo by sa to neak spomalit ??
tento kod
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
int main(void)
{
printf(“Ahoj svet \n”);
getch();
return 0;
}
tak mi vypisalo chyby
a nejde mi to spustit
moze to byt v tom ze to je pisane v C a nia v C++ ??
alebo je potrebne zmenit este neake nastavenia v Dev-C++?
este neaky problem ked toto je zas tutorial z www.programujte.com :
napisal som do Dev-C++ tento kod
#include <stdio.h>
int main(void) {
printf("Hallo world");
return 0;
}
tento program mi vyhodi ciernu tabulku (Dos) a hned ju vypne takze nevidim ani co tam je napisane ale asi by tam malo vyhodit Hallo World
- nedalo by sa to neak spomalit ??
K tomu prvemu pripadu - ta druha direktiva preprocesora je zbytocna staci len #include <stdio.h>...
Chyby ti vypisalo zrejme kvoli tomu, ze si si to ulozil pod priponou cpp - co je zdrojak k C++, ale kedze ty pises C, tak pripona ma byt C...
Ono C++ je sice nadstavba Cecka, ale ma ine dake veci a konkretne prikaz getch() robi problemy...
V DevC++ nieje potrebne nic menit, automaticky podla pripony rozozna Ceckovsky program a program v C++ a podla toho pouzije kompilator...
Priklad 2. suvisi s prvym - program sa automaticky ukonci a tak ty vidis len ze preblikne dake okno - toto prave, aby sa cakalo do stisku dakej klavesi sa robi pomocou prikazu getch(), teda presnejsie pomocou volania tejto funkcie...
Chyby ti vypisalo zrejme kvoli tomu, ze si si to ulozil pod priponou cpp - co je zdrojak k C++, ale kedze ty pises C, tak pripona ma byt C...
Ono C++ je sice nadstavba Cecka, ale ma ine dake veci a konkretne prikaz getch() robi problemy...
V DevC++ nieje potrebne nic menit, automaticky podla pripony rozozna Ceckovsky program a program v C++ a podla toho pouzije kompilator...
Priklad 2. suvisi s prvym - program sa automaticky ukonci a tak ty vidis len ze preblikne dake okno - toto prave, aby sa cakalo do stisku dakej klavesi sa robi pomocou prikazu getch(), teda presnejsie pomocou volania tejto funkcie...
UPDATE : Nasiel som celkom fajn program na programovanie v C/C++ a vola sa MinGW Developer Studio - je vo verzii 2.05 a ma omnoho novsi a lepsi kompilator ako strasne stary DevC++, konkretne ma GCC 3.4, je to uplne inak v nom robit - to co islo v pohode v DevC++, tak vypisuje kopu chyb v tomto programe, tak ho urcite odporucam...
je to jedno, ci ulozi C-ckovsky program vo formate C, alebo CPP. chybu ma pri pouzivani funkcii printf... uvodzovky by si mal pouzivat jednoduche z anglickej klavesnice. cize len " a ziadne opacne.Payne napísal:K tomu prvemu pripadu - ta druha direktiva preprocesora je zbytocna staci len #include <stdio>...
co sa tyka toho conio.h... na getch() to potrebuje. cize program je OK. len treba vymenit riadok s printf() na taketo:
printf("Ahoj svet \n");
a nie printf(“Ahoj svet \n”);
=;)