NB web development

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
f4kE
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 05. Mar, 2009, 17:33

NB web development

Príspevok od používateľa f4kE »

Ahojte, existuje nejaky windows laptop, ktory ma displej, zvuk, touchpad, vydrz na urovni Macbook Pro a zaroven je absolutne tichy, nepocutelny v 14” slimovom tele? Zaujali ma X Elite, Ultra 9 a HX procesorove verzie laptopov. Dakujem za radu.
Používateľov profilový obrázok
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Re: NB web development

Príspevok od používateľa stiv »

Nebude, priprav sa na to nech polozis na stol akukolvek sumu. Bude sa to k tomu blizit a vo finale stat rovnako az 2x tolko.

Aj kovove zbooky a pod. su aj so zakladnym macbookom horsie.
.
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Príspevok od používateľa lepermessiah »

a preco na web development potrebujes Windows? na mojom lenove je ventilator vacsinu casu ticho ked som v linuxe a to mi vyziera skoro rovnake prostriedky ako windows ked mam vsetko pootvarane.

zial ako pise stiv, ak chces ticho, tak to nemoze byt Windows, nepoznam nikoho, co ma tichy notebook ci je to zbook firefly, strix g15, legion 5 pro, legion 7 slim, vsetko to zacne hucat skor ci neskor

EDIT: spominas aj X Elite, ale neviem ako velmi je ARM ready na Windows, pokial viem ziadny VPN soft este nie je ready, kopec aplikacii este nie je ready, takze mozno by si mal ticho, ale ci by si aj rozchodil vsetko, co potrebujes. Navyse Windows a 16GB RAM na dev mi uz pride dost malo. Neviem co ty vnimas pod pojmom web dev, ale nejaky docker pod windowsom s 16GB RAM je trapenie, ja som uz davno presiel na 64GB a permanentne mam 40GB zaplnene. Na linuxe je to ani nie polovica..
Naposledy upravil/-a lepermessiah v St 07. Aug, 2024, 19:42, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

zbook urcite nie. To je ina kategoria NB. Myslym, ze nenajdes to co hladas na windows platforme. Tie podmienky co mas, splnuje mac a nehladaj inde, lebo to bude furt len kompromis.

blizko su napriklad asus zenbooky s13tky. Ale aj tie vo vykone hucia
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
f4kE
Používateľ
Používateľ

Mal som M2 Max, ale ani po dlhych mesiacoch som si na OS nedokazal zvyknut. Som zaciatocnik v tomto smere - web development (zivim sa uplne niecim inym), mam to zatial ako hobby. Z linuxu mam obavy (mozno zbytocne - lack of experience). Mam pozicany gaming laptop a pri strednej zatazi ma 48dB, co je uroven hluku cez ktoru uz u mna vlak nejde.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

len windows a MacOS su dost odlisne systemy co sa vytazenosti HW tyka. Mcipy su robene vyhradne pre MacOS, preto aj toto je jedna z vlastnosti ich vysokej efektivity pri nizsej spotrebe. A nizsia spotreba je ide ruka v ruke s teplotami. To u windowsu nenajdes. Ten system sa pouziva napriec vsetkym moznym HW a cipsetmi. Preto nikdy nebude tak efektivny vo vyuzivani prostriedkov ako MacOS.
Gaming laptop urcite nie je vhodny na tichu pracu. Iked do istych teplot drzim ten moj v popise iba na pasivnom chladeni.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

nie je gaming laptot ako gaming laptot, čo konkrétne používaš? Tie sú aj všeobecne naladené na výkon a kašlú na hluk.

imho je to bu´d o tom že si kúpiš mega výkonný stroj a podladíš ho aby nepiekol alebo niečo biznisové, prípadne pasívne, ale tých je ako šafránu, tu je nejaký zoznam:
https://www.ultrabookreview.com/6520-fa ... ltrabooks/

druhá vec je že potrebuješ logicky niečo bez diskrétnej grafiky, to bdue žrať a hučat z princípu. Nesledujem trh ale nové AMD integrované grafiky by mali byť mega výkonné, že? nie je niečo na trhu?
f4kE
Používateľ
Používateľ

Ten gaming laptop som uviedol len ako referenciu na hluk. Hry nehravam. Kolega mal volny laptop, tak mi ho pozical - asus rog zephyrus s17.

Co sa tyka laptopov, mozno...
Razer Blade 14
HP Spectre x360 14
Dell XPS 13
Microsoft Surface Laptop 7
ASUS ProArt P/PX13
ASUS Zenbook S16
ASUS VivoBook S15/S16
HP Omnibook x 14
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

Tak čo som tak čítal tak ASUS Zenbook S16 s novým Strix Point vie byť tichý, hlavne keď ho prepneš do quiet mode. Samozrejme dlhodobý výkon mierne klesne kvôli nižšiemu TDP, ale burst bude furt dobrý.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

S16 vie byt celkom hlucny v zatazi. To potom sa da zobrat napriklad novy Zephyrus, nastavit fany a bude pre bezne pouzitie takmer nepocutelny. A ak bude potreba vykonu, tak na chvilu sa roztocia a bude celkom hlucny
f4kE
Používateľ
Používateľ

wingo, HellAngel - prosim, linknete konkretny model? Dakujem za kazdu radu.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Návrat na "Nákupná poradňa"