Kebyze pred 10 rokmi kupis ten drahsi procesor, tak dnes mas presne to - 10-rocny CPU, len vo vyssej triede (mozno o 2 jadra viac, mozno vyssia frekvencia a tak). Mozno by to kusok pomohlo, ale urcite by to zasadne nezmenilo situaciu. Namiesto toho, aby si kupoval 500,-€ procesor a mal ho 10 rokov, je lepsie kupit 250,-€ CPU a za 5 rokov dalsi 250,-€ CPU.
KC3000 je dobre SSD, sam ho mam. Ked si zoberies nejake recenzie SSD-cok,
napriklad tu, tak co kupis z prvej tretiny a od znamejsej znacky, bude dobre. Cize spominany KC3000, Samsungy 980 a 990, WD SN850, Crucial T500, Corsair MP600. Ziadne z tych SSD nie je vyslovene zle a v roznych testoch bude raz jeden lepsi, potom druhy, ale su to minimalne rozdiely.
Este ostaneme na nasej oblubenej stranke TechPowerUp a pozrieme si
recenziu poslednej 7800 XT. Vyhodou stranky je, ze testuju viacero modelov grafik a hluk potom daju do tabulky. Zorad si tabulku podla stlpca Gaming - Noise a uvidis, ze ta XFX Merc je druha najhlucnejsia. Kebyze to mam porovnat s mojou 29 dBA kartou, ktora nie je hlucna, ale obcas ju celkom pocut, tak uz by som do hlasnejsej asi nesiel. Ked vies kupit ~25 dBA karty, asi by som chcel taku. Je to dost pocutelny rozdiel, ale ci ti to za tie peniaze stoji, to si musis povedat sam.