Nazdar, aku kartu pozerat z bazaru?
Hladam nejaku 3080/3080ti ci su lepsie moznosti?
Budget 350-450
Monitor 27 palec fhd / 244hz
Ked sa hram tak len cs2
Chceš kupovať teraz či si ochotný počkať? Dnes vyjdú nové GPU od Intelu Arc B580 aj keď tá bude výkonovo o dosť slabšia ako RTX3080 ale nová má byť pod 300€, a hlavne v januári nové generácie od AMD aj nVidie. nVidia síce len high-end, ale AMD by malo vydať dačo okolo 600€ tak by to mohlo zamávať cenami starších kariet. Ale ani nemusí, posledné roky sa trh správa divne.
Pozerám že aktuálne sú v bazári tie 6800XT/3080 o nejakých 50€ drahšie ako keď som naposledy pozeral tak by hádam mohli ísť zase trochu nižšie ale ako som spomínal trh sa poslednú dobu vyvíja dosť divne, a RTX4070 som videl najlacnejšiu bazárovú za 480€, zbytočne veľa keď neponúkne vyšší výkon.
Na bazosi nemaju nic. Jedina dobra tam je 3080 ftw3 za 360eur zo senca. Ja nechapem co je s tymi cenami. Ved pred rokom a pol stali tie 3070-3080tky tolko, co teraz. Ako chapem, ze predat sa nemusia,ale co uz tym ludom sulozi?
Tu je recenzia čo vyzerá byť prakticky identický model od sesterskej značky (a okrem toho do skupiny patrí aj Gainward): https://www.techpowerup.com/review/pali ... oc/31.html
Nevyzerá vôbec zle a zľava zaujímavá, ale rozhodni sa sám, IMHO je to bazár veľa záleží aj od predajcu a reálneho stavu karty.
Tam pozor na chladenie, 3080tka brutal kuri a ked chladic nestiha, tak huci jak vrtulnik, znizuje si takty a rovno aj vykon. Mal som 3080tku ftw3 a bola to najlepsia edicia. 2 roky mi bezchybne sluzila, takze aj prebit ponuku na 370eur tu rezervaciu ma zmysel.
ja mam FTW3 3080Ti a tiez vie byt hlucna, teda neviem si predstavit verzie s horsim chladenim... Ale ano, tieto karty poriadne kuria. Ja mam svoju v dobre vetranej BeQuiet! bedni, to jej nieco pomaha