Nefunkčný ryzen master-ryzen 5 7600x
Nefunkčný ryzen master-ryzen 5 7600x
Zdravím všetkých opäť. Chcel som podvoltovať trošku svoj cpu ryzen 5 7600x. Ale po inštalácii nejde spustiť ryzen master. Určite už niekto z vás riešil tento problém. Doska je asrock b650m-hdv m.2, cpu ryzen 5 7600x, bios posledný. Ovládače nainštalované, win 11 Enterprise 24H2, ramky SK Hynix KF564C32-16. Stale mi to pise pri spusteni ryzen master- ryzen master unable to initialize. Kindly reinstall the program. Hence Aborting! Našiel som na youtube nejaké riešenie, úpravou registrov ale neúspešne. Stále to vyhadzuje tú istú chybu.viete mi niekto poradiť čo s tým?
Re: Nefunkčný ryzen master-ryzen 5 7600x
Inštaloval si AMD chipset driver zo stránky AMD? A následne odinštalovať a reinštalovať Ryzen Master, znova najnovší zo stránky AMD.
Ešte môžu robiť problémy aplikácie od výrobcu dosky či iné aplikácie na taktovanie.
Ešte môžu robiť problémy aplikácie od výrobcu dosky či iné aplikácie na taktovanie.
Spoiler: ukázať
Aplikácie na taktovanie nemám. Áno amd chipset je zo stránky amd. Ryzen master je najnovšia verzia. Skúšal som aj tú pre staršie cpu ale je to to isté. Co som našiel písali že treba vypnúť integritu pamäte alebo také niečo. Ale to som raz vypol a nešlo potom skoro nič ani internet. A zapnúť to naspäť nešlo. Potom mi deň trvalo bez som našiel čo kde v registroch urobiť. Aby sa to dalo naspäť zapnúť.
Tak som pár hodín odinštalovával a inštaloval ovládače. Vypol som postupne úplne všetko v Core isolation. Ale aj tak sa nestalo nič a tú chybu to vypisuje stále.
Tak som pár hodín odinštalovával a inštaloval ovládače. Vypol som postupne úplne všetko v Core isolation. Ale aj tak sa nestalo nič a tú chybu to vypisuje stále.
Vies to urobit aj v biose. Ryzen Master sice najde optimalnu lowest curve ale s trochou experimentovania a blue screenov sa to da. Na 5600x mam -8 (to bolo krokov dole z -30, kym som sa trafil), 9600x bezi stabilne na hodnote -24 pre curve optimizer. Nepojde to sice na 1 klik, ale undervolt cez bios urobit vies...
No tomu som sa chcel vyhnúť. Mám asrock b650m-hdv m.2. Nemám to úplne naštudované. Skúsil som len pred pár mesiacmi nejaké pbo negative - 20 a už sa to nerozbehlo. Co som tu čítal tak písali to pbo úplne vypnúť. Lenže potom mám skoro 60 stupňov pri nečinnosti PC. A keď mám skúšať každé jadro osobitne s tým napätím. To sa musím naučiť a neviem koľko to môže trvať.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Je nezmysel aby ti vypnute PBO sposobovalo vysoke idle teploty.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
Tak po pár dňoch boja. Neustálym inštalovaním. Rôznych verzií chipset ovládačov. A hrabaním sa v registroch. Som nezistil prečo to nejde. Dnes ráno ma napadla ešte taká vec že čo keby som skúsil odinštalovať amd adrenalin. Ovládač grafickej karty. A tadá ryzen master sa spustil. Nechápem čo bol za problém ale nikde na internete som nenašiel takýto špecifický ako som mal ja. Všetci to vyriešili úpravou v registri čo mne absolútne nepomohlo. Teraz sa chcem opýtať máte niekto skúsenosti s ryzen master? Je lepšie dať optimalizovať každé jadro zvlášť? Pozeral som nejaké videá na YouTube. Ale radšej sa opýtam aj tu pre istotu.
Najlepsie skusenosti su ho nepouzivat.... naco ... vsetko potrebne mas v biose
Delid CPU --- AM5 / 1700
MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS PRIME GeForce RTX 4070 Ti SUPER O16G SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + 2x Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
MB: GIGABYTE Z890 AORUS ELITE WIFI7 ICE CPU: Intel Core Ultra 5 245K + DeepCool AK500 White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: iGPU - Xe LPG SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ASUS ROG STRIX 1000W Aura White CASE: Streacom BC1 Silver
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS PRIME GeForce RTX 4070 Ti SUPER O16G SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + 2x Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
MB: GIGABYTE Z890 AORUS ELITE WIFI7 ICE CPU: Intel Core Ultra 5 245K + DeepCool AK500 White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: iGPU - Xe LPG SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ASUS ROG STRIX 1000W Aura White CASE: Streacom BC1 Silver
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
No minimálne si myslím že vie nájsť hranice cpu. Otestuje kam až môže to napätie klesnúť. V biose sa moc nevyznám. Ale potom keď už budem mať čísla. Môžem ich rovno nastaviť v biose keď to nájdem. Ryzen master sa mi zdal jednoduchší ako bios. A keď neviem čo robím tak tam by som sa moc nehral. V biose som našiel len to pbo. A tak keď som dal negative - 20. Tak už sa to nerozbehlo.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
system so spravne installnutymi chipset ovladacmi nema preco stale drzat 1.4V aj v idle. To napatie ma skakat, kludne aj na 1V, frekvencia tiez, hadam ti CPU nejde stale na plnej frekvencii. To ti potom nefunguju setriace funkcie a jasne ze CPU kuri. Uvidis to napr. v CPU-Z.
Nemas vo windows zapnuty rezim "vysoky vykon" v nastaveniach napajania windows?
V BIOSe vies CPU podvoltovat, vacsinou bez problemu funguje nastavenie LLC (load line calibration) na uroven 5 (niektore dosky to mozu mat opacne, takze uroven 1), a potom nastavujes CPU VCC alebo ako to tam mas, moze sa to lisit. Uberas po stotinkach voltov, u mna mam mastavene tusim -0.075 a system bezi v pohode.
Nemas vo windows zapnuty rezim "vysoky vykon" v nastaveniach napajania windows?
V BIOSe vies CPU podvoltovat, vacsinou bez problemu funguje nastavenie LLC (load line calibration) na uroven 5 (niektore dosky to mozu mat opacne, takze uroven 1), a potom nastavujes CPU VCC alebo ako to tam mas, moze sa to lisit. Uberas po stotinkach voltov, u mna mam mastavene tusim -0.075 a system bezi v pohode.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
Tak som spáchal optimalizáciu na každé jadro zvlášť. Len sa mi zdá zvláštne že niektoré jadro dokáže ísť na - 28 iné na - 11 a ďalšie na - 6. Čo som pozeral videá tak väčšinou sa to líšilo -+- o 5. Ale neboli tam také veľké rozdiely medzi jadrami. Alebo je vadný cpu? Lebo aj v cinebench mám 698 bodov miesto 15000. Čo by malo byť. Tak neviem.
A ešte som sa chcel opýtať. Ram pamäte som nastavil na 7000Mhz. Vyššie to nechcelo ísť. Pri 7400Mhz to už sem tam hodilo modrú obrazovku. A teraz sa chcem opýtať mám to dať na pôvodných 4800Mhz? Alebo je tam nejaký reálny rozdiel? Pre mňa použiteľný napríklad pri hrách? Teraz nabieha Windows rýchlejšie. Ale ak vyššie napätie a teplota mali vplyv na životnosť tých pamätí tak to znížim. Neviem či im to reálne vadí alebo nie že bežia na 7000Mhz. A či mi to v niečom pomôže. Niekde som čítal že ten rozdiel ja nepoznám ako bežný užívateľ.
A ešte som sa chcel opýtať. Ram pamäte som nastavil na 7000Mhz. Vyššie to nechcelo ísť. Pri 7400Mhz to už sem tam hodilo modrú obrazovku. A teraz sa chcem opýtať mám to dať na pôvodných 4800Mhz? Alebo je tam nejaký reálny rozdiel? Pre mňa použiteľný napríklad pri hrách? Teraz nabieha Windows rýchlejšie. Ale ak vyššie napätie a teplota mali vplyv na životnosť tých pamätí tak to znížim. Neviem či im to reálne vadí alebo nie že bežia na 7000Mhz. A či mi to v niečom pomôže. Niekde som čítal že ten rozdiel ja nepoznám ako bežný užívateľ.