2x in-ear sluchátka (drahšie TWS + lacnejšie drôtové)

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

2x in-ear sluchátka (drahšie TWS + lacnejšie drôtové)

Príspevok od používateľa zoom »

Yelou. Potrebujem vybrať dvoje sluchátka - jedny drahšie bezdrôtové TWS, druhé lacnejšie drôtové. Nemusíme sa dopracovať k jednému modelu, stačia 2-4 akceptovateľné a človek, pre ktorého to bude, si už vyberie. Používa Samsung telefón.

1) Drahšie TWS sluchátka (dajme tomu v cene 100-300,-€)
Teraz má Samsung Buds Plus, ktoré sú fajn a budú sa aj naďalej používať na inom mieste. Všetko tam funguje, dlhá výdrž na jedno nabitie a so Samsung telefónom je tam výhoda v Samsung Scalable Codecu. Použitie bude všobecné chodenie po byte, po vonku, možno sedenie v kanclíku, cestovanie lietadlom, občasné telefonovanie a tak. Požiadavky by boli nasledovné...
  • TWS in-ear. Nie káblik medzi nimi, nie také so stopkou ako crApple failPods sluchátka či po novom už aj Galaxy Buds 3.
  • Dobrá izolácia od okolia a dobré ANC (musí byť ANC).
  • Výdrž na jedno nabitie aspoň tých 7 hodín, ideálne 8 a viac (keď budú nejaké famózne sluchátka s 6,5 hod výdržou, prežije sa to, ale menej už nie).
  • Nie Čína. Neverím im vzhľadom na množstvo vecí, ktoré treba premyslieť a dobre implementovať (Bluetooth, ANC, nenasieracie dotykové ovládanie, aplikácia do telefónu, staranie sa o výrobok - upgrady firmware).
  • Jemne dvihnutý basový profil poteší, aj keď vačšina sa dá do istej miery naladiť cez EQ.
Pozrel som si všelijaké testy na rôznych stránkach, aj merania a z toho všetkého ma do nejakej miery zaujali tieto:
  • Sennheiser Momentum TWS 4 [Rtings] - Sympatická firma, pomerne vyvážený zvuk s dvihnutými basmi, celkom dobrý mikrofón na telefonovanie, veľmi dobrá izolácia od okolia, podpora aptX kodekov, 2-way multipoint.
  • Technics EAH-AZ80 [Rtings] - Tiež sympatická firma, taký menej rozšírený underdog, ktorý nemá každý druhý človek. Vyvážený zvuk s jemne dvihnutými basmi (recenzie na Alze spomínajú, že basy sú super a lepšie než TWS 4 či Sony 1000XM5), priemerný mikrofón, nepodporuje aptX iba SBC a LDAC (ale LDAC funguje na Samsungu), 3-way multipoint.
  • Bose QuietComfort Ultra [Rtings] - Pre mňa neutrálna až jemne meh značka, celkom vyvážený zvuk s viac basmi, veľmi dobrá izolácia od okolia, dobré ANC, dobrý mikrofón, podporuje aptX, 2-way multipoint.
  • Sony WF-1000XM5 [Rtings] - Podľa Rtings môžu byť menej komfortné a aj keď je to individuálne, je to hneď potenciálne mínus. Vyvážený zvuk s viac basmi, namiesto silikónových majú penové štuple, veľmi dobrá izolácia okolia, priemerný mikrofón, nepodporuje aptX iba SBC a samozrejme LDAC, 2-way multipoint.
  • Také haluzné sluchátka, ktoré všelikde dobre dopadli, sú aj Samsung Galaxy Buds FE [Rtings], ale chcel by som sa im vyhnúť zo zvedavosti (vyskúšať inú premium značku) a aj chcem niečo drahšie.
2) Lacnejšie káblové sluchátka (20-60,-€?)
Tu by som chcel vyskúšať sluchátka KZ, ale majú klasický čínsky problém - každý týždeň vydajú asi 5 modelov bez rozmyslu, bez náväznosti alebo nejakej logiky. Takže už ich je odhadom tak 8000 a vôbec sa v nich nevyznám. Stále platí, že by mali byť in-ear (keď bude káblik vedený okolo ucha, nevadí). Ďalšie podmienky neviem. Ak budú mať mikrofón a ANC, je to plus ale asi nie úplná podmienka. Dostupnosť u nás (v EU) poteší, ale nie za cenu, že budú 3x drahšie.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: 2x in-ear sluchátka (drahšie TWS + lacnejšie drôtové)

Príspevok od používateľa Dunar »

1)Aj tie Samsungy su Cina. Len tak medzi nami. To nie su sluchadla od Samsungu.
Technics tiez nie je ta znacka co bola.
Kazdopadne, z tvojho vyberu po zvukovej stranke rozhodne Sennheiser. Ani po tej funkcnej to nie je marne.

2) KZ ma sice milion modelov, ale tak v 90% pripadov plati, ze nech siahnes na ktorykolvek, tak to bude hrat vzhladom k cene vysoko, vysoko nadpriemerne. Asi top zvuk do tych 60€ maju AS16 Pro, ale su dost mohutne. Je to dan za zvuk a za ten pocet menicov. Tam proste potrebujes priestor. Ale mas pravdu, u KZ je naozaj tazke nieco odporucit. Zalezi co clovek chce. No siahal by som urcite po co najnovsich prirastkoch. KZ sa uci za pochodu, takze v novsich vydaniach vzdy vychyta muchy.
Mimochodom, rovnake sluchadla sa predavaju pod znackou CCA (iny dizajn), po par skusenostiach a porovnaniach mi pride, ze CCA ich dokaze lepsie vyladit.

Z nasich obchodov sa KZ neoplati. Tu pozeraj po Fiio, Moondrop, Final Audio ci iBasso.
Ale tie KZ/CCA niekde z ali, su samozrejme lepsia hodnota za rovnake peniaze.
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

Sranda, teraz pred 2 tyzdnami som bol v podobnej situaci, poadrilo sa mi zabudnut v buse svoje stare Shure 215 + Audeeze BT kabel. Tak som si kupil nove TWS, konkretne Sennheiser Momentum TWS 4. Uvazoval som aj o Fiio FW5, ale nevedel som ich zohnat. Bral som z kamennej predajne na dovci. Inac som sa rozhodoval prakticky medzi rovnakymi moznostami.

Hodnotim takto:
Zvukovy prednes je super, lepsie ako Shure. Pekna gitara aj vokaly, hutny ale detailny bass, vysky neskriekaju a nesycia.
Nemam pocit, ze by boli ladene prehnane analyticky, prednes mi pride teplejsi.
Staznosti na ANC trochu nechapem. Lietadlo filtrovali bez problemov (to je easy) a ulicu tiez velmi dobre zvladaju.
Hear-through mod mi pride ako nacuvacie zariadenie :-). Volal som s nimi len raz, na mikrofon nebola staznost.
Vydrz vynikajuca, nabite zatial len raz, hned po kupe.
Prekaza mi ovladanie, trochu zmatocne klikanie a dlha odozva. Automaticky play/pause po vytiahnuti je celkom nahodny.
A este velmi cudne BT handlovanie na strane telefonu. Ked som vypol BT a sluchadla boli stale pripojene, stratil som pairing. Musel som nanovo. Netusim, ci je to chyba telefonu, alebo sluchadiel. Fon mam Motorola Edge 5 Pro.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Fiio FW5 hraju samozrejme o niekoľko tried lepšie ako Momentum, lenže nemaju ANC. Preto nie su v mojom odporučani, kedže ma ANC ako podmienku. Rovnako tak napr. Grado GT220. Buď môžeš mať zvuk, alebo ANC, oboje dokopy nejde kedže ANC algoritmus ma nejake limity a reštrikcie, ktore limituju kvalitu zvuku. Preto tie top hrajuce sluchadla nemavaju ANC.
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

ANC bolo vyslovene spomenuté ako požiadavka. Prednesiem aj tie Fiio aj s tým, že teda ANC ide na úkor kvality, ale zase všetky tieto nové ANC sluchátka budú hrať asi lepšie než tie terajšie staršie Samsungy. Trochu ma prekvapilo, že tie Sennheisery by mali byť tak okamžite, jasne a rozhodne zvukovo lepšie než tie ďalšie modely. Fakt je to také počuteľné?

Čo sa týka KZ či CCA, tak popozerám ponuku a niečo sa vyberie teda, asi cez víkend. Dovtedy môžem kľudne zbierať nápady.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Sennheiser je firma co sa dekady specializuje na sluchadla. Takze ano, po zvukovej stranke je to o inom ako nejaky Samsung, Apple atd. Tie desiatky rokov skusenosti sa proste prejavia.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Nekrivdis tym samsungom trosku? V 99% pripadov budu tvoje audiopredsudky opravnene, ale mam pocit ze galaxy buds FE je ta povestna vynimka potvrdzujuca pravidlo.

https://www.scarbir.com/tws/samsung-gal ... -fe-review

Návrat na "Nákupná poradňa"