Da sa bezna hlasovo-datova sim karta plnohodnotne vyuzit ako 3G - 5G modem?
Da sa bezna hlasovo-datova sim karta plnohodnotne vyuzit ako 3G - 5G modem?
Caute, dopredu avizujem ze ide o lamersku otazku, ale explicitne som to nikde uvedene nenasiel. Predtym ako kupim usb modem by som chcel vediet ci mozem beznu simku, ktoru momentalne vyuzivam na volania, data a SMS pouzit na ucel 3,4/5G modemu, teda cisto na data? Alebo je tam nejake obmedzenie na urovni HW, SW, ze to musi byt cisto datova simka? Pripadne ste sa stretli s nejakymi extra obmedzeniami (mimo podmienok pausalu) zo strany operatora, ak detekoval, ze takato bezna sim sa vyuziva vyhradne ako modem? Dakujem.
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
Re: Da sa bezna hlasovo-datova sim karta plnohodnotne vyuzit ako 3G - 5G modem?
Mozes kludne pouzivat ale si samozrejme obmedzený kolko mas tam dat.
Spoiler: ukázať
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Môžeš sa stretnúť s FUP, keby si náhle začal datovať cez tú kartu 100GB+
A 3G modem už asi v našich končinách nepoužiješ
A 3G modem už asi v našich končinách nepoužiješ
MB:Asus TUF B760M-Plus Wifi D4 / CPU:Intel i7 13700 / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@38ooCL15 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Samsung G80SD
jj o fup viem, to sa bezne uvadza. Islo mi primarne o to zistit ci mozem teda pouzit beznu hlasovo-datova sinku cez modem cisto iba na data a sekundarne som chcel vediet ci operatori v praxi pri takomto pouziti beznej karty udeluju aj nejake extra obmedzenia, ktore sa bezne neuvadzaju na weboch ale povedzme "mensim pismom vo VOP". Dobre tak ked ste sa zhodli uz dvaja, ze bezna karta moze byt, tak do toho pojdem a na tie pripadne obmedzenia zo strany operatora sa opytam priamo jeho a potom sa to ukaze v praxi.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Obmedzenie su skor opacne, napr. ze datovu SIM mozes mat viazanu na geolokaciu (napr. mobilny internet na doma Orange 4GNet) ale zas tam mas vyhodnejsiu cenu a vacsi objem dat. Takze bez obav chod do toho.