prosím vás potreboval by som trošku poradiť s výberom komponentov, keďže už som z toho mierne vypadol...
Chcel by som si poskladať PC, kľudne aj bazarove komponenty.
PC bude používané na hry ako doplnok k PS5 - takže PS5 bude primárna na AAA tituly okrem FPS hier.
Na PC budú FPS (CS2, BF), nejaké stratégie, Sims a podobné veci čo sa nehraju dobre s ovládačom. PC bude ďalej používané na nejaké light nahrávanie hudby, uprava foto, 3D modeling a podobne. Nič profi.
Spíšem sčasti moju predstavu, resp. to kde by som potreboval poradiť hlavne.
CPU - vychádza mi ako veľmi dobrá voľba AMD 7700x. Výkon tam je slušný, a bazarove kusky som videl <250€.
Chladanie CPU - dobrý pomer cena/výkon/hluk, niečo od Endorfy môže byt?
MB - tu absolútne netuším aké značky fičia, OC v dnešnej dobe už nie je nejaké terno. Takže chcel by som niečo mATX s WiFi - AM5
RAM - 16GB je dostatočné? Či rovno 32? čo je podstatné pri dnešných platformách? Časovanie? Frekvencia?
PSU - chcel by som plne modulárny, ale inak vôbec netuším aké značky sú fajn, a ani aký výkon treba na dnešné zostavy
GPU- no, čo povedať tu, predstavujem si niečo čo by teoreticky nemalo problém s 1440p, ale ak to je moc velka investicia (~350 a viac) tak aj 1080p postačí. Napr, nejaka 4060? alebo hľadať hocičo s viac ako 8 gb VRAM ?
Skrinka - tu je jednoznačný favorit https://tichepc.sk/Lian-Li-DAN-Cases-A3 ... 1001214013
SSD - čo je vhodné v dnešnej dobe? aspon 1TB?
snáď som na nič nezabudol, dikes