IP Kamerovy systém na rodinný dom 1000-1500€ 3-4 kamery?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24

IP Kamerovy systém na rodinný dom 1000-1500€ 3-4 kamery?

Príspevok od používateľa zedolsi »

Ahojte, potrebujem si zriadiť kamerový systém na dom, chcel by som poprosiť o radu na výber konkrétnych kamier, ideálne Hikvision (časom možno pridám video vrátnika keď spravím plot) nie je ale úplne podmienka, hlavne nech to nie je úplný shit. rýchly nákres domu prikladám, kde sú červené bodky tam mám privedené FTP káble, na strane chodníku po 2 ks, od suseda po 1ks, v podstate na každom rohu, v dome sú vyvedené pekne pri routri v šatníku. Na začiatok by som chcel nejaké 3-4 kamery (cena ks +- 200-250€?) + NVR na 8 kamier (do budúcna by som niekde keď tak doplnil a + chcem potiahnuť potom aj na záhradu).
Pripravené káble trčia z podbitia, tam by som aj rád kamery uchytával. Turret kamery sa mi páčia viac, nekričia tak ako "tubusové" tak ideálne ísť do nich ale pokiaľ je to nejaký veľký rozdiel cena kvalita tak zvládnem hádam aj tubusové.
Umiestnené by boli vo výške 3,7m, osvetlenie je od ulice slabšie nakoľko práve pred naším domom zrovna nie sú lampy až pri krajných.
Pozerám to už dlhšie ale mám z toho guláš, 8Mpx ale malý snímač, druhé 4Mpx a lepší veľký snímač, preto som sa rozhodol nechať si poradiť tu :)
Vopred ďakujem za rady, na začiatok by som sa podľa možnosti zmestil do 1000+- tých 1500 je taká horná hranica ak by to malo zmysel.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
Ghost
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00

Re: IP Kamerovy systém na rodinný dom 1000-1500€ 3-4 kamery?

Príspevok od používateľa Ghost »

Tu sme riesili podobnu temu: viewtopic.php?t=132471

Odporucam CX410 je sice bullet ale je lacna a ma low light snimac, pripadne uz sa robi aj turret kamera s tym istym snimacom, avsak s horsou dostupnostou: https://reolink.com/product/cx820/

K tomu nejake NVRko, pripadne na zaciatok mozes fungovat aj s pamatovymi kartamic (ja tak idem druhy roky, zatial staci). Pytaj sa.
Pepeb007xx
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22

Príspevok od používateľa Pepeb007xx »

ja mam tiez reolink, neviem ci by som isiel do inych, uz ich mam roky

NVR mam na 16 kamier 8TB, 13 kamier pouzivam (zaznam 7,5dna vsetko na plnu kvalitu, plny zaznam, nie len pohyb), z toho 2 dualne, rodinny dom, dve povale, jedna je cisto len namierena na vchodove dvere etc
ak nepotrebujes antivandal, tak ber tieto, podla mna top https://reolink.com/product/rlc-1224a/ ak chces dualnu tak tuto jednoznacne https://reolink.com/product/reolink-duo-3-poe/ +obe su v akcii
MB Asus B550-F CPU AMD Ryzen 7 5800X3D @4,4GHz CPU AIO Fracal Desing Lumen S36 GPU Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24G RAM Patriot 64GB DDR4 SSD Samsung 990 PRO 2 TB PSU Corsair RM850x Case Fractal Design North Chalk White TG Clear Monitor Samsung 32''U32H850 OS Win 11PRO64SK Repro Edifier S880DB
NAS Synology DS218play Noctua 20TB WD Red Surveillance Reolink RLN16-410 8TB UPS EATON Ellipse ECO800
Router Mikrotik hAP ac³ MESH 2×Asus RT-AX55 TV Philips 65OLED806 SoundBar Samsung HW-Q950A 11.1.4
Retro handheld Anbernic RG556 + Samsung PRO Ultimate 512GB GamePad Xbox wireless controller

#grammarnazi #parfumslover Steam Pepeb007xx #DotA2 pretaktovanie klan: PC.SK Battle.net pepeb007xx#2925 #diablo4
zedolsi
Používateľ
Používateľ

témy tu na fóre mam pobehané, neobišiel som ani hentú, ďakujem :)
kamery už mám dá sa povedať vybraté, zatiaľ beriem 2x2,8mm a 1x4mm DS-2CD2386G2H-I(U), NVR a POE Switch ešte riešim, disk zatiaľ rozmýšľam nad 4TB možno 6TB uvidím aký bude cenový rozdiel, lebo kamery ešte nejaké 2-3 určite budem dopĺňať časom, možno viac, preto beriem aj NVR na 8 kanálov
Reolink je určite super ale na 99% ostávam pri Hikvision :)
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Este mas dahuu, ta ma kúsok horsi pomer cena/vykon ako hikvision ale ma o to lepsi support(pri hikvisione vpodstate neexistuje, ich kamery sa nedaju resetovat... Ak stratis heslo tak ju mozes vyhodit)

Tam mas model 5442 so 4mpx a 1/1.8" snimacom

Disk by som rovno zobral seagate exos 8tb... Skyhawky purple a tak vsetky hromadne odchadzaju po 4-5 rokoch... Exos som pokazeny este nedrzal.

Nezabudni k tomu kupit podstavce.
zedolsi
Používateľ
Používateľ

jasne podstavce beriem :)
dahuu registrujem tiež, že sa nedajú resetovať nie je až tak pravda (vraj, neskúmal som podrobnejšie), vyššie modely, aj tento majú nejaký resetovací kľuč alebo čo mi to spomínal chalanisko, ale postrehol som tento problém že sa riešil, ja si heslá takticky uložím do trezoru, tak to robím so všetkými v podstate, napísané na papier a zašifrované všetky rovnako aby som nezabudol jak si ich značím :D
disk mám v pláne WD purple, no teraz sa mi zaskočil, doteraz som bol v tom že do NVR je to top riešenie
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Nie su top, su good enough aby nerobili problemy a spolahlivo prezili 3 rocnu zaruku bez vadnych sektorov.

Ale datacentrove disky typu exos/gold/toshiba mg/hgst hc atd. su o ligu vyssie

Nevyhoda je ze v NVR zvyknu kusok viacej hriat... Ale aj pri vyssich teplotach su v mojej malej internej dvojcifernej statistike ovela spolahlivejsie.
zedolsi
Používateľ
Používateľ

super, pozriem sa na to, NVR bude položene kvázi na poličke v šatníku tak tam by tie väčšie teploty nemali byť nejaký problém, nebude zavreté niekde v racku a pod.
Ďakujem :)
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

na tvojom mieste siahnem po dahua rieseni. Okrem kamier, ponukaju moznost napriklad na ich NVR napojit aj zvoncek s kamerou, el. zamkom atd. A hlavne maju podporu a to aj na slovensku. To hikvision nema. S hikom akurat usetris na cene.
Rozpocet na 4 kamery a NVRko mas velmi slusny.
ja by som to riesil takto:
NVR - https://www.tssgroup.sk/dahua-n420108hs ... zariadenie
Kamera - https://www.tssgroup.sk/dahua-ipc-hdbw5 ... -ip-kamera
Switch - https://www.tssgroup.sk/dahua-cs4010-8e ... poe-switch
Disk - 8TB napriklad hore spomenuty exos. 8TB ti ponukne velku kapacitu na zaznam

inac, tu kameru co ti bere prijazdovu cestu, by som zvolil 8mpx
https://www.tssgroup.sk/dahua-ipc-hdbw5 ... -ip-kamera
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
zedolsi
Používateľ
Používateľ

popozerám aj to, nech si zase zamotám hlavu :D

len taká otázka, fakt takú veľkú úlohu hrá pri tomto podpora? veď kamery zapojím, spojazdním a vybavené, nastavím si detekčné zóny a pod. a mám vybavené, v práci máme tiež Hikvision už asi 12 rokov a takmer bez problémov, až na prekusnuté káble šlape, podporu som na to nikdy neriešil
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

Je fajn mat napriklad dosta aktualizacny firmwer ci uz na kamery, alebo nvr. Napriklad, naposledy sme riesili problem s jednou kamerou, lebo nechcela pustat rpt stream, respektive siel cca den a potom stream vzdy zamrzol. Po kontaktovani podpory, flashnuti aktualneho fw, kamera slape bez problemov
Tiez sa mi paci ako dahua zariadenia medzi sebou pekne spolupracuju. Maju siroke portfolio, co vsetko mozes na to NVR pichnut.
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
zedolsi
Používateľ
Používateľ

ok popozerám aj tu dahuu aj keď som bol da sa povedať pevne rozhodnutý pre hik

ďakujem za upresnenie k tej podpore
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

No ten support je dobry v tom ze to obcas zachrani kameru... Trebars minule mi jedna z 10 rovnakych kamier na objekte proste prestala bootovat. Poslali novy FW aj s navodom a bolo. Dokonca aj vytopene kamery mi zatial stale vyreklamovali(ked zatieklo do podstavca)

Ta nenoznost vyresetovat kameru je tiez pain, ked trebars odide NVR, nevies v akej podsieti boli pridane, tym padom ich nevies napojit na net ani odoslat kod... Obzvlast ked to riesis trebars na 10rocnej kamere a mail zadany tam uz ani nemusi existovat.

Pri dahue mas pekne resetovaci button pod krytom.

Hell ti dobre radi aby si dal samostatne switch s POE a zaznamnik. Tie Switche maju ovela kvalitnejsie napajacie obvody, cize neodchadzaju ked vyskratujes kabel(na nvr to zvykne odpalit vsetky porty) + maju celkom slusnu ochranu proti bleskom, to tiez NVR odchadzaju cele.
zedolsi
Používateľ
Používateľ

áno samotný switch s POE a NVR mám už v pláne, aj je jednoduchšie potom dopojiť ďalšiu kameru čo plánujem do kurínu :D
nejaký overený eshop kde objednať prípadne dahuu?
Michalkatka
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 10. Mar, 2025, 22:01

Príspevok od používateľa Michalkatka »

https://www.alza.sk/kamerovy-system-evo ... 648943.htm

Už asi rok mám doma túto kompletnú sadu, jedine HDD 1T som si zadovažil zo svojich zásob, vo Full HD sa tam vôjde viac ako týžden pri 4ks kamier.
Neviem či máš požiadavku na tie kamery aby boli otočné, tieto sú pevné.
Pre mňa výhoda je že samotný DVR má PoE v sebe, takže každá kamera je napájaná z DVR čo zjednodušuje záložné napájanie UPS. DVR má ešte voľné 4 porty podporuje štandart ONVIF takže všetko čo potrebujem prípadne do budúcna.
Cena sa aj mne zdala nízka, ale funguje bez problémov.

Návrat na "Nákupná poradňa"