ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB Black

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
2pacavely
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 09. Júl, 2014, 15:29

ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB Black

Príspevok od používateľa 2pacavely »

Ahojte. Mám takú otázku. Mám tento chladič a zapojil som 3 káble ktoré boli spolu v balení. ( buď je na výber 1 kábel ktorý riadi všetko alebo 3 separátne a užívateľ môže regulovať rýchlosť pumpy ventilátorov a pod)
Ja som zapojil tie 3 káble do aio pump cpu fan a tretí kábel klasicky do obyčajného konektoru na ventilátor.
Ide o to že keď otvorím aida64 tak mi ukazuje že ventilátory idú cca 900ot/min čo je podľa mňa ok ale keď si dám otáčky vodnej pumpy tak ukazuje obrovské číslo niečo okolo 3000 čo sa mi nezdá v pohode. Procesor v klude mi ukazuje cca nejakých 40c a hotspot nejakých 45.
Skúšal som aj nastaviť v biose aby bolo silent otáčky ale stále nepomohlo. Toto je môj prvý chladič na vodnej báze takže sa do toho nevyznám. Je to takto ok ako to je ? Ešte som rozmýšľal že skúsiť vybrať káble a skúsiť ten jeden kábel ktorý sa pripojí do konektora z vodnej pumpy miesto tých troch
Ďakujem za odpoved :)
Používateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00

Re: ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB Black

Príspevok od používateľa Memnon »

Tak treba si uvedomiť že čím menší rotor tým vyššie otáčky. Ten v pumpe je minimini, takže preto to obrovské číslo.
Ak si si to zapojil do dosky na AIO púmp, tak si skús rozkliknut v biose krivku tohto konektora. Nepíšeš dosku a procak, ale na tomto býva štandard non-stop 100%.
Môžeš skúsiť Argus monitor, ktorý ti zreguluje akýkoľvek pin. Alebo jednoducho zapichni do iného konektora, ktorý vieš pohodlne regulovať.
MB:Asus TUF B760M-Plus Wifi D4 / CPU:Intel i7 13700 / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@38ooCL15 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Samsung G80SD
2pacavely
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 09. Júl, 2014, 15:29

Príspevok od používateľa 2pacavely »

Doska B850 asus plus wifi a procak je 9700x.
Akože ja to teoreticky môžem nechať tak ako to je ale skôr mi ide čisto o to že prečo ide na toľko otáčok keď na pc nič nerobím.
Keby že skúsim vymeniť tie káble za ten jeden to nepomôže ?
Používateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Memnon »

Tak skús čítať ešte raz čo som písal a pomaly
alebo prečítať tú malú knižku čo máš v krabici od dosky

AiO konektor dáva stále plných 100% do čohokoľvek čo tam pripojíš pri akejkoľvek teplote.
Alebo to zapoj do iného konektora(chassis) alebo reguluj iným externým programom ako Argus monitor atď
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
MB:Asus TUF B760M-Plus Wifi D4 / CPU:Intel i7 13700 / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@38ooCL15 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Samsung G80SD

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"