Smart domácnosť - radiátorové hlavice/Smart Radiator Valve

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Tracer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Okt, 2013, 14:14

Smart domácnosť - radiátorové hlavice/Smart Radiator Valve

Príspevok od používateľa Tracer »

Ahojte !

Chcem sa opýtať respektíve aj kúpiť Smart Radiátorové hlavice ktoré by bolo možné pripojiť na Xiaomi Home Hub 2 keďže 100% Smart serepeticiek mám od xiaomi rád by som to mal v jednej aplikácii v jednom ekosystéme.

Xiaomi samo o sebe takéto hlavice nevyrába otázka je či na Xiaomi Hub môžem pripojiť akékoľvek zigbee zariadenie a bude to fungovať alebo. V zozname zariadení v aplikácii žiadne takého zariadenie nieje. So systémom zigbee sa zoznamujem ešte len teraz ...čiže potreboval by som poradiť či je to možné mať v systéme xiaomi prípadne ak nie aká alternatívna možnosť je najlepšia.

Existuje XY výrobcov a recenzie sú všelijaké. Ak máte skúsenosť respektíve ak používate takéto zariadenia bol by som rád za odporúčania.

Ďakujem pekne :good:
molnart
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Re: Smart domácnosť - radiátorové hlavice/Smart Radiator Valve

Príspevok od používateľa molnart »

sice ti neporadim s kompatibilitou s Xiaomi aplikacami, ale na Aqara su vseobecne velmi dobre odozvy. a aj na Shelly TRV, ale to je wifi, ni zigbee.

osobne by som ale sa zbavil celej tej xiaomi blbosti a dal tam normalne Home Assistant s nejakym zigbee dongle a tvoj smarthome experience bude niekde uplne inde, ked si tam vies zaintegrovat aj veci telku, kameru alebo auto
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

shelly trv wifi sa uz nevyrabaju (a aj tie vyrobene mali svoje problemy, napr. s baterkou, silou motorceka v zavislosti od % baterie - s 70% baterky mi nezavrie radiator ale s 100% hej)

uz maju BLU verziu s usb dongle
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
werwest
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01

Príspevok od používateľa werwest »

Po mojej skusenosti s xiaomi a nasledne sonoff smart domacnostou som si na 99% isty ze do xiaomi nedostanes to co nie je v zozname, a v sonoff ekosysteme vacsina veci mimo sonoffu skor nefungovala ako fungovala.

Najepsia alternativna moznost je prejist na home assistant. Sonoff zigbee usb dongle stoji nejak okolo 30 euro, funguje vyborne, uz len musis vymyslet kde bude HA bezat. Mne bezi vo virtualke na nasku.

Nasledne preklopit vsetky zigbee zariadenia do HA. Ak nahodou nieco zigbee nie je, xiaomi home sa da vyborne do HA integrovat.

V starom byte som mal nie-smart hlavice, a fungovali pomerne dobre az na nejake detaily. Napr nikdy detekovali otvorene okno. Takze radiator pri vetrani veselo kuril. Tiez regulacia teploty fungovala super, akurat 20 stupnov na hlavici nie vzdy znamenalo 20 stupnov v miestnosti. Cize bolo treba odmerat spravnu hodnotu ktoru som nastavil. Wifi hlavicu by som nevolil, wifi dost zerie baterku.

Preto by som momentalne riesil tuto problematiku nasledovne. Zigbee hlavicu, teplomer niekde v miestnosti a senzor na okne. Nasledne automatizovat regulaciu teploty podla teplomeru v miestosti. Senzor na okne aby pri vetrani radiator vyplo urcite a nie ze mu este zduri kurenie. Zigbee tepolmery a senzory su pomerne lacne, plus notifikacie ze okno je otvorene pridlho alebo ze vlhkost v byte je vysoka tiez nie su na skodu.
Bird
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39

Príspevok od používateľa Bird »

werwest napísal: Po 10. Mar, 2025, 02:35 .....

Najepsia alternativna moznost je prejist na home assistant. Sonoff zigbee usb dongle stoji nejak okolo 30 euro, funguje vyborne, uz len musis vymyslet kde bude HA bezat. Mne bezi vo virtualke na nasku.
.....
Alebo dedikovaná krabička
https://www.alza.sk/home-assistant-gree ... 87.htm?o=1
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 13 mini
PS5 Slim
PC: in progress
werwest
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01

Príspevok od používateľa werwest »

hej to je moznost, ale lahsie sa laka na 30 eurovy dongle ako na 100 eurovu krabicku :D
kazdopadne ak niekto nema kde HA rozbehnut, krabicka je super

Návrat na "Nákupná poradňa"