Digitálny kompakt
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Digitálny kompakt
Potreboval by som poradit od skusenejších hľadám do práce nejaký fotoaparát ideálne kompakt aby sa dalo fotiť jednou rukou lenže podmienky sú stabilizácia obrazu, ideálne 10x optický zoom, aby to dobre fotilo v zhoršených svetelných podmienkach aj bez blesku (fotenie pod mostami, fotenie detailov) častokrát bojujem s fotením do protisvetla
Doteraz som fungoval na Galaxy S23, Xiaomi 12 ale tam proste chýba kvalita pri priblížení.
Uvítané funkcie je zvýšená odolnosť ak by náhodou fotak padol z rúk na zem pripadne do vody (nie je podmienkou)
Rozpočet zatiaľ nie je určený povedzme že niekde do 1000€ ale ak by sa oplatilo priplatiť nie je to pevná hranica
Doteraz som fungoval na Galaxy S23, Xiaomi 12 ale tam proste chýba kvalita pri priblížení.
Uvítané funkcie je zvýšená odolnosť ak by náhodou fotak padol z rúk na zem pripadne do vody (nie je podmienkou)
Rozpočet zatiaľ nie je určený povedzme že niekde do 1000€ ale ak by sa oplatilo priplatiť nie je to pevná hranica
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Re: Digitálny kompakt
RX100 rada.. mal som 1,3,4,5 generaciu a fajne fotaky.
ja som potom presiel na Canon rady G1X Mark II ktory mi sedi v ruke lepsie (lebo je paradoxne vacsi), ale tie neviemtak ako konkurencia k RX100.
ale ani s jednym neurobis chybu a taka 100vka v tej V/VI/VII generacii su fajn stroje.
ja som potom presiel na Canon rady G1X Mark II ktory mi sedi v ruke lepsie (lebo je paradoxne vacsi), ale tie neviemtak ako konkurencia k RX100.
ale ani s jednym neurobis chybu a taka 100vka v tej V/VI/VII generacii su fajn stroje.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: ROG Strix 850W Gold Aura Edition; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
-
- Sponzor fóra silver
@kllr007 ďakujem ten RX100 VII generacie vyzera hodne zaujimavo
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Ak si mal s23, nerozmyslal si nad ultrou? S23/S24?
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
-
- Sponzor fóra silver
S23 mam teraz ale nad väčším telefónom neuvažujem nechcem ..... uvažujem nad zariadením ktoré vieš dat aj kolegovi keď nemôžem ísť ja ako kukám S25 ultra spĺňa všetky podmienky len v rukách je ta milosť už trochu nemotorna hlavne keď držíš telefón jednou rukou tak sa stáva ze dlaňou nechtiac niečo postlacas na displeji
- kllr007
- Pokročilý používateľ
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: ROG Strix 850W Gold Aura Edition; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- kllr007
- Pokročilý používateľ
Nemá lebo ľudia prešli na telefóny. Fotak to síce nenahradí ale na Instagram to stačí. Naviac tam jz moc neni čo vymyslieť.
Na druhu stranu tomu nič nechýba, minulý rok som sa hral so 4. Generáciou a je veľmi použiteľná aj dnes.
Na druhu stranu tomu nič nechýba, minulý rok som sa hral so 4. Generáciou a je veľmi použiteľná aj dnes.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
no, kompakty... fyziku este nikto neokabatil = chces co najvacsi snimac.
plus velmi dolezite : henten dynamicky rozsah, co potrebujes, nenafoti nic ani full-frame. Mozno by si mal chciet pouzit stativ a exposure bracketing - aspon tri expozicie (velmi tmavu z ktorej zoberies svetle neprepalene casti, strednu normalnu a velmi svetlu, z ktorej zoberies zachovane tmave casti ktore sa nezliali do uplne ciernej ciernej). Potom v pocitaci poskladat a vyjde z toho uzasny HDR snimok.
Ked chces fotit taketo havarijne mostove konstrukcie a potrebujes dynamicky rozsah a mas rozpocet do 1000 eur, ja by som s drzym ksichtom splechol pouzity full-frame. Nejaku peknu Sony A7ii r, 42Mpix, objektiv k tomu a si presne na tisicke. Aaaaaano, nie je to uplne presne rovnako velke ako kompakt do vačku ale objem nicim nenahradis, vies co myslim.
Filozoficky je to samozrejme niekde inde ako cvakat blbym telefonom.
plus velmi dolezite : henten dynamicky rozsah, co potrebujes, nenafoti nic ani full-frame. Mozno by si mal chciet pouzit stativ a exposure bracketing - aspon tri expozicie (velmi tmavu z ktorej zoberies svetle neprepalene casti, strednu normalnu a velmi svetlu, z ktorej zoberies zachovane tmave casti ktore sa nezliali do uplne ciernej ciernej). Potom v pocitaci poskladat a vyjde z toho uzasny HDR snimok.
Ked chces fotit taketo havarijne mostove konstrukcie a potrebujes dynamicky rozsah a mas rozpocet do 1000 eur, ja by som s drzym ksichtom splechol pouzity full-frame. Nejaku peknu Sony A7ii r, 42Mpix, objektiv k tomu a si presne na tisicke. Aaaaaano, nie je to uplne presne rovnako velke ako kompakt do vačku ale objem nicim nenahradis, vies co myslim.
Filozoficky je to samozrejme niekde inde ako cvakat blbym telefonom.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Sponzor fóra silver
turbo všetko pekne ale nepotrebujem nosiť batoh s piatimi objektívmi statív a nad jednou fotkou stráviť 16min nastavovanim a ďalším postprocesingom potrebujem nájsť chybu/poruchu cvaknut a ísť ďalej
na 70% stačí aj ten blby telefón ale potom je tu 30% kde napr. most ma aj stredový pilier 10m od brehu na ktorom si potrebujes priblížiť detail poruchy a zároveň sa predieras hustinou ktorú už 30 rokov nikto nepokosil (však načo udrzba) pripadne si v šikmine na betóne a jednou rukou sa pridržiavaš aby si si nespravil tobogan do rieky.
na 70% stačí aj ten blby telefón ale potom je tu 30% kde napr. most ma aj stredový pilier 10m od brehu na ktorom si potrebujes priblížiť detail poruchy a zároveň sa predieras hustinou ktorú už 30 rokov nikto nepokosil (však načo udrzba) pripadne si v šikmine na betóne a jednou rukou sa pridržiavaš aby si si nespravil tobogan do rieky.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
telefon si zavrhol, ale este ma napadol VIVO X100 Pro.
Ja sa necudujem, ze tieto kompakty vymeraju. Dnes hocijaky telefon v strednej triede foti velmi dobre a drviva vacsina ludi si pozera tie fotky na displeji telefonu.
Ja sa necudujem, ze tieto kompakty vymeraju. Dnes hocijaky telefon v strednej triede foti velmi dobre a drviva vacsina ludi si pozera tie fotky na displeji telefonu.
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
-
- Sponzor fóra silver
Ako to chapem aj ja preco je situacia taka aka je len proste su situacie ako som popisal kedy mi ten kompakt chýba ročne prejdem tak do 100 mostov ....len ten počet pomaly narastá a už by som to chcel nejak systemovo poriešiť niečo ešte zachranujem GOpro kamerou umiestnenou na nivelačnej late vtedy viem ist do výšky cca 6 - 7 m problemom ostavaju medziľahle piliere umiestne v toku.... dalsia vec je ze ak denne prejdeš 5 - 6 mostov isto to nechces mat rozhadzane na 3 zariadeniach lebo z toho sa nevysomaris preto je idealne fotiti vsetko na jedno zariadenie
inak ten vivo ee nizky opticky zoom
inak ten vivo ee nizky opticky zoom
Ten rx100 bude asi najlepsie co existuje pre tvoje vyuzitie