Proximity sensor Realme 5 Pro

Android platforma na mobilné zariadenia, Wear OS platforma na wearables, povolená diskusia tiež o ďalšie kompatibilné systémy (RTOS/Tizen OS/Garmin OS/Fitbit OS)
opto
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 21. Sep, 2022, 16:02

Proximity sensor Realme 5 Pro

Príspevok od používateľa opto »

Pretož mi začal blbnúť proximity sencor tak som odstránil ochrannú fóliu , vyčistil čidlo ktoré je 2mm od kamery a nainštaloval app. Proximity Sensor test Ten sa chová tak že okrem zmeny červeného rámika pri viac ako 5cm od prsta/ucha na zelený rámik menej ako 5cm nastáva zmena aj pri prudkej zmene z ležatej polohy a v zvyslej polohe sa farby pri priblížení prsta menia presne opacne. Navyše pri pridržani prsta priamo na čidle obrazovka aplikácie sa zahmlí.
Keďže neviem či to covanie je OK pridal/nainštaloval som si aj možnosť vypínania čidla/sensora
https://www.youtube.com/watch?v=d9JFe1QtDKc
a všimol som si že tá apka PST si senzor zapne takže pokiaľ si chcem nechať sensor vypnutý musím to v rýchlich nastavemiach znovu zamodriď/vypnúť. Mne sa totiž zdá byť stabilnejšie po prijatí hovoru zavrieť knižkové púzdro a displaj zostane zapnutý.

Je to moje chovanie sa Proximity Sensor testu OK ?
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Re: Proximity sensor Realme 5 Pro

Príspevok od používateľa shiro »

Displej sa ma po prilozeni k hlave vypnut, aby si chaoticky neklikal po displeji a po oddialeni od hlavy zase zapnut. Myslim ze je fuk ci to v ramci testov prekryjes prstom. Chova sa to tak, alebo nie? Podla toho sa zariad.
Prekryvat displej puzdrom nepovazujem za mudre, nevies si napr. overit ci hovor fakt skoncil.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
opto
Používateľ
Používateľ

No ja som musel už pred cca 4 rokmi po nalepení origo ochranneho sklíčka s alzy začať používať knižkové púzdro lebo som mal zakrytý senzor.

Keď mám teraz bez sklíčka sensor zapnutý tak sa mi nezobrazí obrazovka prichádzajúceho hovoru ( resp. zhasne skôr ako hovor zdvihnem ) Keď niekoho zavolám tak obrazovka zhasne hneď bez toho aby volaný hovor zdvihol. Som z toho JELEŇ.

V pripade keď je už hovor spojený tak " Displej sa ma po prilozeni k hlave vypnut, aby si chaoticky neklikal po displeji a po oddialeni od hlavy zase zapnut."
Naposledy upravil/-a opto v So 29. Mar, 2025, 14:54, upravené celkom 1 krát.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

Skus este reset telefonu. Ma sa to spravat presne ako pise @shiro Ak nepomoze reset, tak by som skusil jeho vymenu, ale iba za origo.
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
opto
Používateľ
Používateľ

Toto doplnenie "V pripade keď je už hovor spojený tak" je nezmysel ???

Ak máš na mysli reset do defaultu tak by som prišiel o 5 ročné hľadanie a nastavovanie aplikácií nie čo prichádza do úvahy až keď urobím klonovanie do
https://www.alza.sk/realme-14-pro-5g-12 ... 841074.htm
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Boze, tieto neskutocne "konce sveta", ked ma niekto robit reset telefonu ci cisty reinstall systemu na PC, lebo X rokov tam daco akoze nastavoval :laugh: Ludia by mali rovno pisat, ze sa im nechce.
No ja som musel už pred cca 4 rokmi po nalepení origo ochranneho sklíčka s alzy začať používať knižkové púzdro lebo som mal zakrytý senzor.
Toto nedava zmysel. Cim si mal zakryty senzor, ked si vtedy este to puzdro nemal? Ochranne sklo/folia nema preco mat na senzor vplyv, netieni ho.

Displej nema preco sam od seba zhasinat ked ti zvoni telefon. Vsetko vrat ako bolo, odinstaluj vsetky bastle na vypinanie toho senzora a normalne telefon pouzivaj. Ktovie ci si to tym este viac nerozkopal.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
opto
Používateľ
Používateľ

Áno máš úplnú pravdu " Nechce sa mi " a niektoré apky nie sú už zadarmo.
Áno - pravdepodobne som mal ten kryt zle nalepený alebo blbnúce/špiniace sa čidlo a práve vtedy som možno niečo zle nastavil ale čo ???

No ak to telefonovanie cez púzdro ma naštve tak kúpim tú Realme 14 Pro a po naklonovaní budem mať na oboch telefónoch aj môj milovaný whatsapp pomocou tejto finty.
https://www.techbox.sk/ako-pouzivat-rov ... loch-naraz
Po úplnom zvyknutí si na nový telefón ho možno hodím do defaultu a darujem za 5L červeného.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Spoiler: ukázať
Pozor! Redakcia nenesie žiadnu zodpovednosť za prípadnú stratu údajov, alebo problémy s kompatibilitou. Treba si tiež uvedomiť, že rôzne verzie OS môžu mať odlišné nastavenia
Nerobil by som to

Radsej kup novy a prehod sa nan.
opto
Používateľ
Používateľ

Ja neznášam štandardné riešenia ale ďakujem Ti za príspevok lebo ma napadli dve riešenia :
1. Klon z Relame 5 pro na tento https://mobil.bazos.sk/inzerat/17608507 ... -5-pro.php a následne klon spať.
2. Vrámci 10dni alza vrátenia klon z Realme 5 pro na Realme 14 a spať na môj resetovaný Realme 5 pro.
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

opto napísal: So 29. Mar, 2025, 16:16 Áno - pravdepodobne som mal ten kryt zle nalepený alebo blbnúce/špiniace sa čidlo a práve vtedy som možno niečo zle nastavil ale čo ???
Ohladom proximity snimaca sa nic nikde nenastavuje, pokial viem. Menezuje si to system/hardware telefonu.
Xiaomi 14T 256GB
opto
Používateľ
Používateľ

Máš zrejme pravdu aj keď ja som ale až teraz a to cez vývojára/dodatočné nastavenia/rýchle nastavenia doplnil ikonu sensor ON/OFF do rýchlych nastavení - tam kde už v defaulte je napr. aj ikona automatického otáčania obrazu.
Ináč tá moja appka Proximity Sensor test sa chová vlastne tak ako keby testovala/reagovala aj na sensor otáčania obrazovky. Alebo oba tie sensory sú v jednom HW kuse a umňa navyše nejaké pošahane spolupracujúce alebo je to pošahané v jeho FW.
opto
Používateľ
Používateľ

Tu som našiel že je to problém SW a že vrátenie na A10 by to malo vyriešiť ale žiaľ aj so stratov všetkých údajov.
https://www.reddit.com/r/Realme/comment ... ndroid_11/

https://c.realme.com/in/post-details/15 ... 0031136768
opto
Používateľ
Používateľ

Akú mate skúsenosť s prenesením apps a ich nastavení cez Google disk do nového alebo pôvodného reštartovaného telefónu ?
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Apky ti prenesie aj google one, ale 100% prenesenie to nikdy nebude. To nie je ani na iphone. Hlavne nastavenia a overovanie v apkach byva problematickejsie
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Po X rokoch si urobis pekny vecer s telefonom, ked si vsetko rozbehas ako chces. Je uz len na tebe ako zlozite si to spravis.
Naposledy upravil/-a shiro v Pi 04. Apr, 2025, 08:11, upravené celkom 1 krát.
Xiaomi 14T 256GB

Návrat na "Android / Wear OS"