Do tohto nového som si však nahodil docker, pretože by som sa tým prípadne chcel zbaviť RPi a všetko, čo bežalo tam.
Vplyvom toho sa mi ten NAS a disk neuspí, čo predpokladám, že je asi logické, pretože tie kontajnery stále bežia (momentálne immich, portainer a homebridge)?
Ďalej sa chcem spýtať na názor ohľadom Immichu. Myslel som si, že som konečne našiel ideálne riešenie, ale objavil som jednu záludnosť:
Viacero ľudí sťažuje, že aj pri akejkoľvek nečinnosti sa stále niečo zapisuje na disk. Rovnaký problém mám aj ja. Vývojari hovoria, že to nie je bug ale feature, a definovali to konkrétne takto:
Prikladám aj obrázok s grafom Mne osobne sa to veľmi nepáči, keď na to nikto nelezie, prečo sa tam neustále niečo má zapisovať? Nemôže to ovplyvniť životnosť disku, ak mi to bude neustále bežať? Ako odporúčanie zo strany vývojara je presunúť tu postgresovu databázu, ktorá to má na svedomí, na SSD. Teoreticky by to možné asi bylo. Hodil by som tam SSD, na ktoré by som presunul Docker, ale neviem, či by to niečo vyriešilo. Maximálne, že by sa to nezapisovalo na HDD ale na SSD. Čo si o tom myslíte?For the database for instance, it does a quick check on the readiness of the database program as well as a checksum of table names/stats
This is no big activity but it will require reading data
Premýšľam teraz aj nad spotrebou, ak to beží nonstop a neuspáva sa to. RPi mi v pokoji žralo cca 5W, musím odmerať toto riešenie, či to dáva pre mňa zmysel.
Ďakujem.