Ahojte,
viete mi niekto poradit zamok alebo klucku, ktoru by som nainstaloval na dvere do zahradneho domceku? Pravidelne zabijem denne cas tym ze musim zamykat / odomykat zahradny domcek a nikdy neviem najst kluc ked akurat nieco potrebujem z domceku... Naposledy som kluc nasiel po dlhom nadavani a hladani pod gumou dveri v pracke...
Nasiel som nieco taketo: https://www.alza.sk/richter-czech-digit ... 3.htm?o=73
ale tu ma odradza fakt ze ak sa nieco pokazi v elektronike, alebo akurat nebudem mat po ruke nahradne baterky, tak tie dvere neviem mechanicky nijak otvorit.. Preto asi lepsia by bola klucka, ktora ponechava moznost otvorit klucom, teda taketo nieco:
https://www.alza.sk/recenzie/richter-cz ... 255266.htm
Avsak tam vidim katastrofalne recenzie, vyzera to ze sa tam vkuse musia menit baterky - cakal by som ze to vydrzi aspon 1 sezonu.. Ale ak sa to ma pokazit cele po 2 rokoch tak radsej budem hladat kluc od domceku zasa v chladnicke...
Poradte prosim ak mate niekto nejkay tip, idealne osobnu skusenost.
Zamok / klucka na odtlacok prstu (exterier)
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Zamok / klucka na odtlacok prstu (exterier)
Moc by som od podobnych veci necakal dlhu vydrz/vydrz na baterky, ak to ma byt von 24/7, pretoze pocasie, teploty.
Nevediet si vyriesit skladovanie jedneho kluca...ehm...
Nevediet si vyriesit skladovanie jedneho kluca...ehm...
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
Mam tip zavesit kluc vzdy na rovnake miesto ku dveram v dome a po pouziti na miesto vratit. A kluc si rozrobit na 2-3 do zalohy.
Druha moznost elektricky zamok na trvale napajanie ak to ma byt funkcnce alebo ak to musi byt ostrovny system, tak FV panel + normalna bateria (mame takto zamknute stojisko na kontajnery) samozrejme s klasickym klucom pre pripad vypadku a poruchy.
V cene prvu moznost neprekona nic. Komfor, ktory bude funkcny bude neadekvatne drahy.
Druha moznost elektricky zamok na trvale napajanie ak to ma byt funkcnce alebo ak to musi byt ostrovny system, tak FV panel + normalna bateria (mame takto zamknute stojisko na kontajnery) samozrejme s klasickym klucom pre pripad vypadku a poruchy.
V cene prvu moznost neprekona nic. Komfor, ktory bude funkcny bude neadekvatne drahy.
ITX: MB: ASUS ROG STRIX B450 I-Gaming CPU: AMD Ryzen 3600 Cooler: Corsair H80i v2 GPU: MSI RTX2080 Super Ventus XS OC 8GB SSD:Adata XPG SX800 Pro SSD 2TB M.2NvMe RAM: Patriot Viper 4 blackout Series 16GB 3600Mhz CL17 Case: Phanteks Enthoo Evolv Shift air ITX PSU: Corsair SF600 80 plus platinum
Klavesnica: Logitech G915 Lightspeed GL linear
Mys: Logitech G703 Lightspeed Hero, Logitech MX Master 2S, Logitech pro X superlight,
Monitor: LG 27GL850-B, LG 38GN950-B
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Sennheiser HD650, Audiotechnica ATH-M50 X, Hifiman Deva Pro
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
Klavesnica: Logitech G915 Lightspeed GL linear
Mys: Logitech G703 Lightspeed Hero, Logitech MX Master 2S, Logitech pro X superlight,
Monitor: LG 27GL850-B, LG 38GN950-B
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Sennheiser HD650, Audiotechnica ATH-M50 X, Hifiman Deva Pro
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
Mna by odradil aj fakt, ze do zahradneho domceka mozem ist s rukami zadrbanymi od hliny a odtlacok nebude fungovat... Ked tak si tam daj zamok na ciselnu kombinaciu ako na bicykel. Ten snad nebudes mat potrebu hadzat do pracky