Zamok / klucka na odtlacok prstu (exterier)

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
badyto
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 19. Mar, 2025, 23:56

Zamok / klucka na odtlacok prstu (exterier)

Príspevok od používateľa badyto »

Ahojte,

viete mi niekto poradit zamok alebo klucku, ktoru by som nainstaloval na dvere do zahradneho domceku? Pravidelne zabijem denne cas tym ze musim zamykat / odomykat zahradny domcek a nikdy neviem najst kluc ked akurat nieco potrebujem z domceku... Naposledy som kluc nasiel po dlhom nadavani a hladani pod gumou dveri v pracke...
Nasiel som nieco taketo: https://www.alza.sk/richter-czech-digit ... 3.htm?o=73
ale tu ma odradza fakt ze ak sa nieco pokazi v elektronike, alebo akurat nebudem mat po ruke nahradne baterky, tak tie dvere neviem mechanicky nijak otvorit.. Preto asi lepsia by bola klucka, ktora ponechava moznost otvorit klucom, teda taketo nieco:
https://www.alza.sk/recenzie/richter-cz ... 255266.htm
Avsak tam vidim katastrofalne recenzie, vyzera to ze sa tam vkuse musia menit baterky - cakal by som ze to vydrzi aspon 1 sezonu.. Ale ak sa to ma pokazit cele po 2 rokoch tak radsej budem hladat kluc od domceku zasa v chladnicke...

Poradte prosim ak mate niekto nejkay tip, idealne osobnu skusenost.
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Re: Zamok / klucka na odtlacok prstu (exterier)

Príspevok od používateľa shiro »

Moc by som od podobnych veci necakal dlhu vydrz/vydrz na baterky, ak to ma byt von 24/7, pretoze pocasie, teploty.
Nevediet si vyriesit skladovanie jedneho kluca...ehm...
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Reco
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 04. Okt, 2020, 18:10

Príspevok od používateľa Reco »

Mam tip zavesit kluc vzdy na rovnake miesto ku dveram v dome a po pouziti na miesto vratit. A kluc si rozrobit na 2-3 do zalohy.

Druha moznost elektricky zamok na trvale napajanie ak to ma byt funkcnce alebo ak to musi byt ostrovny system, tak FV panel + normalna bateria (mame takto zamknute stojisko na kontajnery) samozrejme s klasickym klucom pre pripad vypadku a poruchy.

V cene prvu moznost neprekona nic. Komfor, ktory bude funkcny bude neadekvatne drahy.
ITX: MB: ASUS ROG STRIX B450 I-Gaming CPU: AMD Ryzen 3600 Cooler: Corsair H80i v2 GPU: MSI RTX2080 Super Ventus XS OC 8GB SSD:Adata XPG SX800 Pro SSD 2TB M.2NvMe RAM: Patriot Viper 4 blackout Series 16GB 3600Mhz CL17 Case: Phanteks Enthoo Evolv Shift air ITX PSU: Corsair SF600 80 plus platinum
Klavesnica: Logitech G915 Lightspeed GL linear
Mys: Logitech G703 Lightspeed Hero, Logitech MX Master 2S, Logitech pro X superlight,
Monitor: LG 27GL850-B, LG 38GN950-B
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Sennheiser HD650, Audiotechnica ATH-M50 X, Hifiman Deva Pro
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
Muhyng
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Muhyng »

Mna by odradil aj fakt, ze do zahradneho domceka mozem ist s rukami zadrbanymi od hliny a odtlacok nebude fungovat... Ked tak si tam daj zamok na ciselnu kombinaciu ako na bicykel. Ten snad nebudes mat potrebu hadzat do pracky :)

Návrat na "Nákupná poradňa"